У січні 11 дітей не змогли перетнути державний кордон у Чопі

Сталося це тому, що у неповнолітніх були неправильно оформлені документи, необхідні для перетину державного кордону. Про це у прес-центрі «Закарпаття» розповів начальник відділу прикордонного контролю штабу Чопського прикордонного загону підполковник Павло Шварцман.

У січні 11 дітей не змогли перетнути державний кордон у Чопі

Аби подібні випадки траплялися якомога рідше, Павло Шварцман наголосив, що подорожувати дитина, якщо вона перетинає кордон лише з одним із батьків, повинна із дозволом від іншого батька. «Часто виникають проблеми, коли виїжджає один з батьків, везе дитину, а не має доручення від іншого батька. Інколи виявляється, що доручення підроблені, або нотаріуса, який це «підписав», насправді не існує. Наше відомство до таких випадків ставиться жорстко... Буває, їде мати-одиначка, а відповідного рішення суду нема. Або ж коли їде група дітей, і один неповнолітній не має всіх необхідних документів, доводиться висаджувати і відправляти його на Львів чи Київ», – зазначив Павло Шварцман.

Згадав прикордонник і про нововедення, згідно з якими організовані групи мають можливість надіслати на електронну скриньку Державної прикордонної служби інформацію, коли група планує перетнути кордон і у якому складі. Ця послуга, починаючи з червня 2012 року, повинна була полегшити і пришвидшити оформлення документів і не провокувати черги на кордоні. Та, незважаючи на те, що із представниками туристичних фірм і перевізниками проводився круглий стіл, на якому цю інформацію було озвучено, послугою майже ніхто не скористався. За весь час про поїздки організованими групами за кордон на скриньку надійшло лише 2 інформування. На запитання, чому ж так сталося, помічник начальника Чопського прикордонного загону, начальник прес-служби Роман Павленко відповів: «Можливо, не вважали, що це їм потрібно. Але ми це створюємо не для нас, а для них. Щоб не створювати черг на кордоні. Тепер ми повторно направили листи на адреси туристичних фірм. Електронну ж адресу, на яку треба відсилати інформацію, можна взяти з офіційного сайту Державної прикордонної служби».  

Проводять прикордонники і моніторинг громадської думки у пунктах пропуску. Для цього проводиться анонімне анкетування, де можна зазначити про факти вимагання хабаря або ж неналежну поведінку працівника кордону. Радіють: за останній місяць жодної подібної скарги не було, «а це добра оцінка діяльності персоналу». До речі, про такі факти можна повідомити і на цілодобовий «телефон довіри» за номером 044-527-63-63. І якщо у цьому році тривожних сигналів іще не зафіксовано, то минулого їх було 3, внаслідок чого 7 людей перевели у підрозділи, не пов’язані із охороною кордону. У деяких випадках, за результатами службового розслідування, працівника можуть звільнити із займаної посади. Презентували у прес-центрі і «Відомчі стандарти» – брошуру, у якій, за словами Павла Шварцмана, "для персоналу написано, що можна робити, а чого ні".

Також під час зустрічі було повідомлено, що найближчим часом планують провести прес-конференцію нових командирів Чопського та Мукачівського прикордонних загонів –  Романа Гоця та Олександра Назаренка.


 

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
01 лютого 2013р.

Теги: прикордонники, контроль, Шварцман

Коментарі

василь 2013-02-02 / 08:52:17
Ви краще зберіть прес конференцію з приводу прикордонників нюхачів-наркоманів, яких було викрито співробітниками СБУ під час несення служби, або про факти організації вищим керівництвом Чопського загону переправки контрабанди і нелегалів ! Ось це буде цікаво послухати народу, а не той бред що ви несете !!!

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи