Ремонт “Бавки” обійдеться до трьох мільйонів гривень (ФОТО) (ВІДЕО)

Про це повідомив сьогодні начальник управління культури ОДА Юрій Глеба у прес-центрі “Закарпаття”, де представив нового керівника Закарпатського академічного обласного театру ляльок. Ним став Мирослав Петій.

Ремонт “Бавки” обійдеться до трьох мільйонів гривень (ФОТО) (ВІДЕО)

“Мирослав Йосипович у культурному середовищі людина не нова, – сказав під час представлення Юрій Глеба, – сьогодні його знають керівники районних міськвідділів культури, будинків культури, керівники багатьох колективів, що дає краще включатися в процес творчого залучення. Коли ми рекомендували Мирослава Йосиповича на цю посаду, то виходили з того, що людина досягла того віку, коли є певний досвід, відповідальність, пройдені певні життєві етапи. На сьогоднішній день ми будемо працювати спільно, щоб колектив «Бавки» повернув собі той самий імідж стабільного прогнозованого творчого колективу, націленого на пошук і реалізацію поставлених завдань.

З попереднім керівником – Василем Чайковичем, – котрий пропрацював на посаді 10 років, в управління культури були хороші стосунки, – наголосив Юрій Глеба. Та все ж зазначив, що імідж театру трохи похитнувся. В першу чергу це пов’язано із ситуацією, коли будівлю театру було визнано аварійною. Причини ж «дивної поведінки» уже колишнього керівника театру чиновник, за його ж таки словами, так і не зрозумів. «Ми плідно співпрацювали з Василем Карловичем. Він відіграв свою позитивну роль у біографії театру. Було багато ідей, які виходили від колективу, якісь ідеї він сам виношував. Управління культури його в цьому підтримувало. Навіть до середини минулого року ніщо не сповіщало про кардинальні зміни і таке ставлення до роботи. Йдеться, у першу чергу, про його ставлення до роботи, а потім і нас до нього як керівника. Бо це вже крайня межа, коли колектив не розуміє дії керівника і на яку перспективу очікувати. Останні півроку відбулася незрозуміла для нас різка зміна у стосунках. Чи він побачив себе в іншій іпостасі, чи, можливо, на цій посаді себе реалізував... Але ця людина не без Бога у душі”, – пояснив Юрій Глеба.

Начальник управління культури ОДА повідомив, що під час останньої сесії Ужгородської міської ради було прийнято рішення про передачу приміщення театру на баланс обласної державної адміністрації. Відповідне рішення уже  підготовано і буде прийнято на сесії. На сьогоднішній день у бюджеті на поточний рік закладено 220 тисяч гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації капітального ремонту. Сам же ремонт, за словами Юрія Глеби, обійдеться у 2,5-3 мільйони гривень. У наступних планах – відновлення історичного фасаду будівлі.  

Сам новопризначений директор — Мирослав Петій — розповів, що активно взявся за вивчення нинішнього стану справ у театрі. Наразі розроблено робочий план, у якому, крім стаціонарних вистав, є місце гастролям, участі у міжнародних фестивалях та неординарних подій, як-от відзначення ювілейних дат працівників театру. Принагідно він повідомив, що незабаром актриса «Бавки» Тетяна Сударєва святкуватиме 50-річчя, і з цієї нагоди у театрі відбудеться бенефісна вистава. А незабаром у селі Білки Іршавського району, звідки походить Іван Фірцак-Кротон, актори покажуть виставу “Цирк Івана Сили”.

“Наш колектив залишається амбітним і тому звання академічного, яке театр отримав минулого року, абсолютно заслужене. “Бавка” дуже знана і в Україні, і поза її межами. Нас дуже поважають. У зв’язку з цим колективу потрібні серйозні гастролі. Це було б поважно і презентабельно — показати мистецтво закарпатської ляльки”, — сказала керівник літературно-драматичної частини театру Ніна Малишка.

“Ми хочемо, аби здійснилося все, що заплановано. Я дуже забобонна, тому не називатиму, що це за вистава. Але скажу, що там залучені: режисер Олександр Куцик, драматург Дмитро Кешеля, художник Ярослав Данилів. Це та трійця, яка подарувала нам “Недотепу із вертепа”. Сподіваємося, все у нас вийде”, — не видаючи таємниць розповіла про творчі плани колективу головний режисер театру, заслужена артистка України Наталія Орєшнікова.
    
Довідка: Мирослав Петій народився 12 вересня 1973 року в Ужгороді. У 1991-1996 роках навчався у Київському державному інституті культури, де отримав спеціальність «Режисер театрального колективу». З 2008 року працював в Обласному організаційно-методичному центрі культури на посаді завідувача відділу народної творчості та аматорського мистецтва. У 2010 році нагороджений Почесною грамотою управління культури Закарпатської облдержадміністрації та Подякою Українського центру культурних досліджень.

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
23 січня 2013р.

Теги: Бавка, Петій, Орєшнікова, театр, директор, Глеба, Малишка

Коментарі

качур 2013-01-27 / 16:03:42
ремонт бавки,мінімум 10 мілліонів потягне.

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи