На Закарпаття «обрушилися» чорний піар та брудні технології (АУДІО)

Про це у прес-центрі «Закарпаття» розповіли заступник голови Закарпатської обласної організації Комітету виборців України Андрій Ребрик та координатор кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012 від Громадянської мережі «ОПОРА» в Закарпатській області Святослав Бабіля.

На Закарпаття «обрушилися» чорний піар та брудні технології (АУДІО)

«До початку жовтня виборча кампанія на Закарпатті була одна із найбільш спокійних в Україні. Та впродовж двох останніх тижнів виборчий процес набув різкого агресивного забарвлення та переходить в русло не конкурентної боротьби, а домінування чорних піар-технологій та елементарного прямого підкупу виборців», – сказав Андрій Ребрик.

Заступник закарпатського КВУ продемонстрував випуски газети «РІО», які учора, 19 жовтня, було масово розповсюджено у Берегівському, Іршавському та Виноградівському районах (виборчий округ №73). За словами Андрія Ребрика, було поширено україномовний варіант газети РІО накладом 45 тисяч екземплярів та окремий наклад угорською мовою. Так само було поширено газету «Трибуна». Обидва видання містять ознаки чорного піару проти одного з кандидатів. 

Експерти зазначили, що дані випадки — порушення чинного законодавства. А тому через ЗМІ звернулися до представників правоохоронних органів, аби вони «реагували, а не  спостерігали». Тим паче, представники КВУ очікують, що в останній тиждень кампанії можуть мати місце масові та системні факти порушень виборчого законодавства. 

Святослав Бабіля, координатор кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012 від Громадянської мережі «ОПОРА» в Закарпатській області, додав, що наразі серед найбільш поширених фактів порушення виборчого законодавства, які можуть мати серйозний вплив на результати голосування, є підкуп виборців. На гарячу лінію постійно надходять повідомлення про те, що певні особи пропонують фінансову винагороду в сумі 150-300 грн. за підтримку провладного кандидата. Зокрема, з такими пропозиціями зверталися до продавців та підприємців на ринку по вул. Краснодонців, у спальному районі Ужгорода. У зв’язку з цим було звернення до правоохоронних органів з вимогою забезпечити контроль для дотримання законності виборчого процесу на Закарпатті та перевірки всіх викладених фактів.

Святослав Бабіля наголосив, що кожен факт, помічений небайдужими і зафіксований на відео- або аудіопристрої (можна використовувати фотоапарати чи мобільні телефони), буде розглянутий. За його словами, найперше, що треба зробити — повідомити в міліцію за незмінним номером 102. Інформацію також слід повідомляти на номери «гарячих ліній» (044) 425-21-66 (КВУ) та 0-800-505-180 (ОПОРА). 

 
Повна аудіоверсія прес-конференції:

 
 
 
 
 

 
Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
20 жовтня 2012р.

Теги: КВУ, ОПОРА, порушення, брудні технології, вибори, округ

Коментарі

саша 2013-01-01 / 18:46:19
Шановні ,ЖУРНАЛІСТИ ,щоб бути хорошим ,справжнім журналістом ,потрібна гпибока ,висока, журналістська теорія іпрактика .бодай Львівського університету,а так усе примітивно іслабо!!!

Корінний Свалявець 2012-10-22 / 21:59:15
брудні технології це газета Місцевий час де О.Кеменяш присвоюе собі заслуги інших... а також почитайте останні випуски газети Правозахист оце і брудні технології на замовлення Кеменяша... де окрім блюватало та риготало нічогісенько по суті.. короче його стилі роботи вмісто того бо дати бідному на газетися кільтуе...

Відповідь обзивачу Гнидяру пише Неліпинчак 2012-10-22 / 21:56:46
Хочеш конкретні факти я тобі їх наведу і фамілії озвучу ко і коли носив я і сам взав а проголосую за Ланя а Камиш най носить... за нього і так у районі не проголосує бо він ся туй обосрав за 8 років...

Слов'янин 2012-10-22 / 19:35:42
Для "+++ 2012-10-22 / 18:11:53"
Що може бути гіршого, коли наш народ стравлений? Тим більше на закордонні кошти. Заплутаний народ, більшість якого складають не професори, не дипломати, не мудреці, легко замутити. І ти, "+++", це прекрасно знаєш. Політика політикою, але тобі, "+++", рекомендую спілкуватися з незнайомими людьми ввічливо, саме так, як тебе учила мати.

+++ 2012-10-22 / 18:11:53
Слов’янине - надзвичайно тупий коментар. На якій землі мають бути "опорівці"? І чим таким злим вирізнилися, що їм тут не місце? Та, зрештою, противники демократичних організацій завжди виділяються феноманельною розумовою убогістю. Таке враження, що за цією ознакою їх і відбирають.

Слов'янин 2012-10-22 / 17:29:20
Якого чорта роблять на українській землі опорівці? В Україні і без них, точніше, без їх спонсорів, вистачає проблем. Таке враження, що вони мають на меті вже вкотре стравити наш народ...

Неліпинчаку. 2012-10-22 / 16:54:44
Брешеш гнидо. За блюка дають, а не за кеменяша. Кеменяшу то не треба. Він і так уграє

до вуйка 2012-10-22 / 13:35:26
Так БАлоги справжні патріоти Закарпаття, це ж вони забрали від Чинадієва сотню гектарів у приватне володіння, або довели до банкрутства, а далі за безцінь купили "Перлину Закарпаття".

вуйко 2012-10-22 / 11:31:32
можете робити все обр1хувати писати паскв1л1 але народ проголосуе за балог бо вони е патр1отами свого краю 1 будують на закарпатт1

Неліпино 2012-10-22 / 11:27:32
в с. Неліпино Свалявського району люди від кандидата в депутати по 70 окрузі Олександра Кеменяша за його підтримку роздають від 50-200 грн.

Вячеслав 2012-10-22 / 03:19:55
Те, що Ребрик не зна про памфлет і плакат - очевидна річ. То чому він пхається у журналістику? А те, що він закликає мусарню зайнятися журналістами, виказує кому він служить

Корятович 2012-10-21 / 07:49:57
Я вас розумію і віру у ваші заяви. Ніколи я не рахував прихильників партії регіонів патріотами України, а тільки корупційна група людей яка спроможна до всякої маніпуляції.

Корятович 2012-10-20 / 22:51:42


До Адміна - бачу що ви зняли попердний коментар де являєтся що і Балога причетний до давання хабаря? Преса повина буде відкрита для всіх??



Ми видаляємо коментарі партійних ботів, написаних з анонімних проксі. Тобто, це не був коментар просто читача, а робота одного з інтернетних найманців Партії регіонів, які, аби приховати те, що вони закидають масово коментарі проти своїх опонентів, працюють зі змінними IP. Жодних доказів причетності до давання хабарів вони не наводять. Їх мета – знівелювати суть публікації, голослівно "макнувши" опонентів у аналогічне звинувачення. Адмін


саня 2012-10-20 / 22:36:03
-Обидва видання містять ознаки чорного піару проти одного з кандидатів.
А ось це вже мають встановлювати відповідні органи, а аж ніяк не "активісти".

Корятович 2012-10-20 / 22:34:57
'Виявляється, всі попередні вибори відбувалися без чорного піару та брудних технологій.'

значить що треба і дальше приймати хамство за не порушаний факт??....

Слов'янин 2012-10-20 / 20:50:54
"На Закарпаття «обрушилися» чорний піар та брудні технології...".
Опорівці відкрили Америку. Виявляється, всі попередні вибори відбувалися без чорного піару та брудних технологій.

просто славчик 2012-10-20 / 20:17:40
Які ви стали розумні.А чомусьте не публікували номера телефонів гарячої лінії на минулих виборах,кили скупляли оптом за 100 гривень цілі сім'ї,щоб ті голосували за голову села,депутатів різних рівнів.Одно мені інтересно,а читає хтось публікації вашого сайту із Київських чиновників.Або ця вся виборча компанія розводняк народу або в нашій державі всі чокнулися.

ЩЕРБЕЙ МИРОСЛАВЧИК 2012-10-20 / 19:26:40
Бушко муй цимбора Футболишта ге Я тоже з Вуловця родом лиш жие в Севлюшови

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи