Балоги і Петьовка на старті обганяють своїх конкурентів – GfK Ukraine

Кандидати від Єдиного Центру впевнено лідирують на старті виборчої кампанії в округах на Закарпатті

Балоги і Петьовка на старті обганяють своїх конкурентів – GfK Ukraine

Кандидати в народні депутати України від Єдиного Центру, які висунуті в одномандатних виборчих округах в Закарпатській області, мають очевидну стартову перевагу перед своїми потенційними суперниками. Про це свідчать результати вивчення громадської думки, проведеного у травні-червні цього року у кількох виборчих округах на Закарпатті. Опитування на замовлення партії провела авторитетна дослідницька компанія GfK Ukraine, яка проводила екзит-пол під час місцевих виборів 2010 року.

Один із висновків дослідження: кандидати від Єдиного Центру широко відомі серед місцевих жителів, користуються досить високим рівнем їх прихильності та лідирують за рейтингами на парламентських виборах.

Зокрема, у окрузі № 72 з центром у Тячеві кандидат у народні обранці, чинний депутат Василь Петьовка має найкращі електоральні показники. 83 % населення його знає, 37% йому симпатизують, а 28% виборців готові за нього проголосувати. У найближчого конкурента В.Петьовки - кандидата від Партії регіонів Михайла Шелевера – ці показники становлять, відповідно, 72%, 20% і 13%. При цьому, у В.Петьовки найменше число людей, які його не підтримують (10%), тоді як «антирейтинг» М.Шелевера рівно вдвічі більший.

У окрузі № 73 із центром у Виноградові, де Єдиний Центр висунув голову Закарпатської обласної ради Івана Балогу, показники цього кандидата такі: 91% населення його знає, 23% йому симпатизують, а 20% виборців віддають йому свій голос. Другу позицію на старті кампанії займає перший заступник голови Закарпатської обласної держадміністрації Іван Бушко. Його результат, відповідно, 50%, 10% і 8%.

Показовою є ситуація в окрузі № 70 із центром у Сваляві. Там завдання дослідників GfK Ukraine полягало в соціологічному зрізі стосовно лідера Єдиного Центру, міністра надзвичайних ситуацій України Віктора Балоги на випадок його імовірного висунення.

Одержаний результат підтвердив стабільно високі електоральні позиції цього політика: він відомий 87% населення, з них 27% йому симпатизують, а кожен п’ятий готовий за нього голосувати. Показники найближчого конкурента, народного депутата Олександра Кеменяша – 50%, 16% і 12% відповідно.

За підсумками опитування експерти відзначили, що саме В.Балогу респонденти найчастіше спонтанно називали людиною, яка гідна представляти їхні інтереси у Верховній Раді. Фахівці GfK Ukraine пов’язують це з високим рівнем упізнаваності та позитивного сприйняття цього політика, який має найнижчий «антирейтинг». Старший дослідник компанії Інна Волосевич, яка була керівником соціологічних опитувань на Закарпатті, припускає, що «фактор В.Балоги» матиме значний вплив на розподіл голосів виборців між кандидатами з різних округів.

«Персональна підтримка В.Балоги додасть істотної переваги кандидатам у вказаних округах. Цим зможуть скористатися на свою користь ті кандидати, хто йде з В.Балогою в одній виборчій команді. Авторитет цього політика є значним електоральним ресурсом для виборчих перегонів на Закарпатті», – вважає І.Волосевич.          

Довідково: Опитування проводилось GfK Ukraine методом особистого інтерв’ю вдома у респондента протягом травня-червня 2012 року. Вибірка у кожному окрузі становить 800 респондентів та репрезентує населення округу за статтю, віком, розміром населеного пункту відповідно до даних Державної служби статистики України станом на 1.01.2011. При опитуванні в 73-тьому окрузі також контролювалася етнічна належність респондентів відповідно до даних Всеукраїнського перепису населення України. Опитування в угорськомовних районах проводилося угорською мовою.

 

 

 

                                                                      Прес-служба Єдиного Центру  

07 серпня 2012р.

Теги: Балога, Петьовка, Єдиний Центр

Коментарі

Довбуш 2012-09-28 / 15:23:47
Всьо це гнилий фуфіл, накручують людей аби виправдати фальсифікації. по 72 окрузі Петьовка пролетит і не поможут му ні генератори, ні дороги, ні ріпа ні мньисо. Гуцули вже поняли, шо він регіональна тушка і не будут за него голосувати.
Є кандидат від опозиції Олег Куцин - всьо решта підстилки регіонів!

політолог 2012-08-19 / 17:24:11
Зараз Кеменяш виграє 5% від Ланя по опитуванням

Іван 2012-08-12 / 10:48:07
По Свалявському округу, "братва" та ЄЦ висунули технічного кандидата Вегеша щоб відтягувати голоси від Кеменяша. А реальний кандитат від "братки" ЄЦ та ПР та регіоналів Ланьо(Блюк)

До вуйко 2012-08-09 / 22:02:50
Балога ніколи і не користувався авторитетом,він користувався тільки матеріальним становищем громадян і своїми грошима для підкупу

ясен 2012-08-09 / 08:57:17
а де результати по 71 - му округу? Облом Балоги! фе

до "до діл" 2012-08-08 / 21:29:05
Як як, Любімов із Зінков гречку роздавали, вот так і пройшов з горем пополам.

вуйко 2012-08-08 / 12:22:16
А чого про округ №71 не пишуть соціологи? Вони мабуть і не чули про такого кандидата як Павло Балога.І взагалі Балоган вже не користується авторитетом серед мешканців Закарпаття.

ЛОЦИ 2012-08-08 / 11:57:49
Я вовком би вигриз опортунізм, і йзів, як кофету діти, бо є лиш єдна правдива Партія- ПАРТІЯ РЕГІОНІВ на світі

Павло Білецький 2012-08-08 / 10:00:44
Про те, що вся соціологія робиться під конретних кандидатів, думаю, всім зрозуміло. Але тут нахабно людям брешуть, що у 70-му окрузі висуватиметься Балога. Всі знають, що він іде по Мукачеву й району. Ці липові соціологи навіть не поцікавилися округом у того, хто їм гроші платить...Це вже перебор, хлопці, перебор...

влад 2012-08-08 / 09:54:59
агітуй не агітуй,голосуй не голосуй,все одно отримаєш...регіонала..

читачка 2012-08-08 / 09:35:27
На жаль, такий менталітет закарпатців - хаяти своїх і підносити представників з інших областей, держав, давати їм посади, житло і т.д. А те, що Петьовка і Балога зробили більше для Тячева і Виноградова як Шелевер і Бушко - так це питання до Шелевера і Бушка.Зрештою, пови ви будете чубитись, вискочить інший,а тоді вже мастіть собі голови.

ЯКОСЬ 2012-08-08 / 09:03:48
Якось то буде. Всі йдуть в депутати для власного збагачення. А народ дурний як стовп соляний. Пора брати коси і вила і йти їх усіх косити. Дожилисьмеся ош ни одного порядного кандидата. Пора переїменовувати УКРАЇНУ в державу УКРАДІНА

до діл 2012-08-08 / 01:02:47
а якже тоді вибрали жителі виноградівщини івана балогу в депутати обл ради на місцевих виборах,:)
+ треба трохи розбиратись хто є хто у владній вертикалі області:)

Діл 2012-08-07 / 22:30:33
Вот тут дійсно правильна поговорка: є брехня є велика брехня, а є статистика. Я живу у Виноградові мої друзі тут. До виборів ми не знали хто ткий іван балога, ми навіть не знали шо Балог багато. Такшо залиште ви цю статистику при собі шановна прес служба ЄЦ. Або проаналізуйте джерела цієї статистики, бо вони Вам нагло брешуть

Виноградів 2012-08-07 / 20:07:17
Староста інфаркт отримає.....


Єдиний Центр
Публікації:
/ 1На Закарпатті депутати просять про позачергову сесію на допомогу потраждалим від стихії
/ 3Жителі Свалявщини отримали в подарунок маслобійки та сепаратори
/ 2Василь Губаль: Під час засідання сесії облради обділили все Закарпаття
/ 6Заяви Москаля по Мукачеву – ніщо інше, як бажання приховати власні промахи та некомпетентність
/ 2Золтан Ленд'єл: Москаль не подав жодної пропозиції до Президента і ВР щодо фінансування закладів профтехосвіти
/ 1Депутати фракцій ЄЦ та "Батьківщини" в Закарпатській облраді зініціюють скликання позачергової сесії
/ 2Господарі Великоберезнянщини отримали сепаратори та маслобійки
/ 1"Єдиний Центр" засуджує будь-які спроби та факти хабарництва, незалежно від розміру хабара – заява
/ 1"Єдиний Центр": Керівництво держави повинно негайно прийняти політичне рішення і заборонити в'їзд на територію України російських вантажів
/ 2Головою Воловецької районної організації "Єдиного Центру" обрано Олега Ціника
/ 2"Єдиний Центр" ініціює скликання позачергової сесії Закарпатської облради
/ 8Закарпатський "Єдиний Центр": Винні у побитті воїнів-добровольців мають бути притягнені до відповідальності
Балога пропонує посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Росією територій України
/ 4ЄЦ закликає місцеві ради вирішити питання безкоштовного харчування дошкільнят та вихованців початкових класів
Михайло Мотильчак: На Закарпатті настане проблема фінансування професійно-технічних закладів
На Закарпатті ЄЦ підтримав заклик ветеранів АТО та волонтерів щодо відмови від новорічних салютів
"Широка" коаліція в Закарпатській облраді очевидно задоволена діяльністю та результатами роботи уряду Яценюка – Ленд'єл
Депутати просять голову Закарпатської облради вплинути на "Закарпатгаз", щоби не відключати газ незаможним і пенсіонерам
/ 29Балога привітав БПП «Солідарність» з утворенням коаліції у Закарпатській облраді з "Опозиційним блоком", "Відродженням" і тушками
/ 3"Єдиний Центр" нагадав, що є переможцем виборів і відкритий до залучення до переговорів по коаліції в Закарпатській облраді "Солідарності"
На з’їзді Єдиного Центру озвучено рішення про участь партії у місцевих виборах
/ 15ЄЦ звинуватив Москаля в брехні з метою дискредитації найвпливовішої політичної сили Закарпаття
/ 3Балога звернувся до Президента України з відкритим листом щодо варварської вирубки лісів
Мукачівські міліціонери заявили, що їх змушують фальшувати матеріали по справі перестрілки 11 липня
/ 3Заява Закарпатської обласної організації політичної партії "Єдиний Центр"
» Всі записи