Виступ лідера Єдиного Центру Віктора Балоги під час першого засідання 9-го з’їзду партії

 

Шановні однопартійці! Поважні гості!

Радий вітати на цьому зібранні тих, хто не піддався вигодам політичної кон’юнктури і залишається членом Єдиного Центру. Глибоко вдячний усім присутнім, нашим колегам із регіонів за те, що ми йдемо далі разом.

Як і два роки тому, з’їзд нашої партії відбувається у важливий для країни політичний момент. Через три місяці має бути обрано нову Верховну Раду України.

Це не просто чергове переобрання вищого законодавчого органу. Вибори 28 жовтня дають мислячій, активній частині українського суспільства можливість повернути в державу парламентаризм.

За останні роки стало очевидним, що Верховна Рада стрімко втрачає свою роль як державна інституція. Законотворчість явно відстала від суспільних потреб. Депутатський корпус фактично поділений на два ворогуючі табори, що звело нанівець будь-яку конструктивну дію.

У підсумку парламентська робота нівелювалася, з одного боку, до жестикуляції, з іншого – до пафосної бездіяльності. Законодавці не прийняли жодного рішення, яке відчутно змінило хоча б одну сферу життя в країні. Про девальвацію Верховної Ради свідчить постійно напівпорожня сесійна зала і зведений майже до нуля рівень суспільної довіри.

У європейській державі XXI століття це неприпустимо. Такий стан справ відкидає Україну на роки назад. Вона надто повільно розвивається внутрішньо і втрачає в конкурентному змаганні у світі. Через це Україна ризикує надовго залишитися слабкою країною з відсталими законами.

Особисто мене не влаштовує такий сценарій. Упевнений, що так само думаєте і ви. Тому єдиним на сьогодні способом змінити цю ситуацію є участь у виборах до Верховної Ради.

Політична партія Єдиний Центр іде на ці вибори!

Виборча кампанія може мати два макро-підсумки.

Перший – у Верховній Раді збережеться статус-кво і вона й далі буде всього лише станком для штампування неякісних і другорядних законів.

Другий – у будинок під куполом пройде достатня кількість народних обранців, які повернуть парламентський процес від протистояння в русло  роботи на суспільний і державний інтерес.

Якраз у такій ролі бачу себе і своїх однодумців. Саме з таких міркувань під прапором Єдиного Центру ми беремо курс на Верховну Раду.

Будемо змагатися за голоси виборців не розміром виборчого бюджету і масованою рекламою. Не продуктовими подачками і одноразовою показною турботою.

Наша виборча тактика спирається на відкритість до людей, чесність позиції та силу власного переконання. У програмах кандидатів від Єдиного Центру закладено положення «Якісної України» – тієї пропозиції громадам, з якою ми брали участь у місцевих виборах 2010 року.

Їхній підсумок показав, що наша партія здатна домагатися підтримки людей ідеями, які розвивають країну. Ми виграли місцеві вибори настільки, наскільки це було можливо в умовах пресингу і нерівної конкуренції. Реальний результат Єдиного Центру вищий за офіційний.

У присутності колег по партії висловлюю слова поваги і подяки всім, хто не зійшов із дистанції, не відмовився від принципів, не змінив кольори і витримав дуже складні випробування тієї кампанії. 

Як наслідок, членів Єдиного Центру обрано депутатами селищних, міських, районних і обласних рад, керівниками ряду міст. Наголошу, що всі вони і дотепер користуються підтримкою своїх виборців.

Тому наполегливо закликаю однопартійців, які балотуються у народні депутати, відкинути найменшу нещирість у діалозі з громадами. Повага до виборця та його інтересів повинна стати наріжним каменем кампанії кандидатів від Єдиного Центру.

Треба чітко усвідомлювати, що виборчі перегони будуть проходити в умовах величезної суспільної апатії, несприйняття політиків і їхніх гасел. Люди розчаровані і зневірені. Низький рівень підтримки діяльності Верховної Ради – це, фактично, вотум недовіри нинішньому депутатському корпусу.

Проте такі настрої значною мірою будуть переноситися і на кандидатів у народні депутати. Поширена думка, що всі однакові – і ті, хто вже має депутатський мандат, і хто хоче його одержати. Слід бути готовим до того, що під час кампанії ми зіткнемося із значним негативом не лише від прямих конкурентів, а й від виборців.

Одним із засобів протидії цьому вважаю наголос на послідовності та незмінності позиції Єдиного Центру. Адже єдиним пріоритетом нашої партії була і залишається Україна.

Варто підкреслити, що жоден із діючих народних депутатів від Єдиного Центру не голосував за ратифікацію Харківських домовленостей між Україною та Росією.

Неодноразово лідери партії публічно виступали з критичними оцінками  суспільно важливих, резонансних рішень влади у політичній, економічній і соціальній сферах. Зокрема, і щодо юридичної недосконалості судових процесів проти колишніх урядовців, їхнього негативного впливу на внутрішню політику і міжнародні відносини.

Наші партійці у парламенті не підтримали мовний закон, який руйнує українську ідентичність. Більше того, за жодних обставин партія не прийме рішень, які загрожують цілісності і єдності України. Немає особи чи сили, які здатні нас спонукати до цього.

Єдиний Центр зберіг себе як самостійний суб’єкт політичної системи країни. У цьому запорука подальшого розвитку нашої партії.

Напевно, наші колеги в регіонах не раз хвилювалися, коли читали в пресі різноманітні чутки про злиття і приєднання. Нерідко такі зливи інформації були пробними тестами нашої політичної стійкості.

Нині очевидно всім, що партія не увійшла в жодні коаліції та альянси. Таким чином, дотримано позиції про неприєднання, яка була оголошена на минулому нашому з’їзді.

Єдиний Центр здатний самостійно виробляти і втілювати власну ідеологію, нести за це всю повноту політичної відповідальності перед суспільством.

Проте це не означає, що ми не можемо піти на діалог і співпрацю з іншими політичними силами.

Єдиними умовами такої взаємодії є дотримання національних інтересів України, зміцнення демократичних традицій, вільна ринкова економіка і курс на інтеграцію в Європу. Через те нашими партнерами ніколи не будуть ті партії як лівого, так і правого флангу, ідеологія і діяльність яких заперечують ці базові принципи.

Ми не бавимося в ігри у провладність чи опозиційність. Не змінюємо переконання заради ситуативної вигоди.

Для нас визначальним мотивом дій є відповідність того чи іншого рішення завданням розвитку України. Тому Єдиний Центр залишається політичною силою, яка підтримає Президента й уряд в реформуванні держави.  Підкреслюємо: реформуванні держави.
  
                                          Шановні колеги! 

Єдиний Центр бере участь у виборах до Верховної Ради шляхом висування своїх кандидатів у мажоритарних округах. Саме такий формат керівні органи партії визначили як найбільш оптимальний, виходячи з аналізу об’єктивних реалій, які склалися зараз в українській політиці.

Крім того, партія буде підтримувати низку кандидатів-самовисуванців, які попросили про сприяння на виборах.

Єдиний Центр має достатньо засобів і можливостей, щоб одержати переконливі перемоги. Головний наш ресурс – це щирі прагнення, ясні цілі і непорушні переконання.

У передвиборчих програмах записані амбітні зобов’язання, які беруть на себе висуванці Єдиного Центру. Серед них - робота над законодавчими ініціативами з державного управління, подолання економічних проблем, утвердження засад громадянського суспільства.

Кандидати від партії – це відомі і поважні люди. Політики, громадські діячі, науковці, підприємці. З прозорою біографією, чистим сумлінням, відмінною репутацією і заслуженим авторитетом.

Зараз партія налічує понад 90 тисяч членів. Сподіваюся, що вони допоможуть нашим кандидатам у проведенні кампанії, стануть активним провідниками наших спільних ідей.

У новому складі парламенту обрані депутати від Єдиного Центру стануть єдиною силою. Вона буде утворювати навколо себе полюс нової політики, вільної від політичної корупції, зрад і подвійних стандартів. Інших завдань немає і не буде.

Єдиний Центр іде на вибори у Верховну Раду з вірою в себе і свої сили! Ми віримо в Україну! Ми віримо в підтримку людей і Божу допомогу!

01 серпня 2012р.

Теги: Єдиний Центр

Коментарі

лев 2012-08-06 / 14:42:01
Вперед вітьок. гони якісь подачки з БАРВИ ПРОСРОЧЕНІ ,а на заклади охорони здоров"Я,ОСВІТИ ,НАУКИ ,КУЛЬТУРИ тобі наплевать .
Головне щоб ти свій бізнес охороняв

до гуцула з ясіня 2012-08-05 / 22:16:52

Ваша цитата якнайкраще відповідає анекдоту: "До сьогоднішнього дня ми балансували на краю прірви, а сьогодні зробили великий коок УПЕРЕД"

Саша 2012-08-05 / 22:15:42
От тільки Бога тут не згадуйте,Бог і злодій - несумісні речі!

гуцул з ясіня 2012-08-01 / 17:44:01
!Вперед хлопці!!а Решта буде як Господь Бог дасть Вікторе!!


Єдиний Центр
Публікації:
/ 1На Закарпатті депутати просять про позачергову сесію на допомогу потраждалим від стихії
/ 3Жителі Свалявщини отримали в подарунок маслобійки та сепаратори
/ 2Василь Губаль: Під час засідання сесії облради обділили все Закарпаття
/ 6Заяви Москаля по Мукачеву – ніщо інше, як бажання приховати власні промахи та некомпетентність
/ 2Золтан Ленд'єл: Москаль не подав жодної пропозиції до Президента і ВР щодо фінансування закладів профтехосвіти
/ 1Депутати фракцій ЄЦ та "Батьківщини" в Закарпатській облраді зініціюють скликання позачергової сесії
/ 2Господарі Великоберезнянщини отримали сепаратори та маслобійки
/ 1"Єдиний Центр" засуджує будь-які спроби та факти хабарництва, незалежно від розміру хабара – заява
/ 1"Єдиний Центр": Керівництво держави повинно негайно прийняти політичне рішення і заборонити в'їзд на територію України російських вантажів
/ 2Головою Воловецької районної організації "Єдиного Центру" обрано Олега Ціника
/ 2"Єдиний Центр" ініціює скликання позачергової сесії Закарпатської облради
/ 8Закарпатський "Єдиний Центр": Винні у побитті воїнів-добровольців мають бути притягнені до відповідальності
Балога пропонує посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Росією територій України
/ 4ЄЦ закликає місцеві ради вирішити питання безкоштовного харчування дошкільнят та вихованців початкових класів
Михайло Мотильчак: На Закарпатті настане проблема фінансування професійно-технічних закладів
На Закарпатті ЄЦ підтримав заклик ветеранів АТО та волонтерів щодо відмови від новорічних салютів
"Широка" коаліція в Закарпатській облраді очевидно задоволена діяльністю та результатами роботи уряду Яценюка – Ленд'єл
Депутати просять голову Закарпатської облради вплинути на "Закарпатгаз", щоби не відключати газ незаможним і пенсіонерам
/ 29Балога привітав БПП «Солідарність» з утворенням коаліції у Закарпатській облраді з "Опозиційним блоком", "Відродженням" і тушками
/ 3"Єдиний Центр" нагадав, що є переможцем виборів і відкритий до залучення до переговорів по коаліції в Закарпатській облраді "Солідарності"
На з’їзді Єдиного Центру озвучено рішення про участь партії у місцевих виборах
/ 15ЄЦ звинуватив Москаля в брехні з метою дискредитації найвпливовішої політичної сили Закарпаття
/ 3Балога звернувся до Президента України з відкритим листом щодо варварської вирубки лісів
Мукачівські міліціонери заявили, що їх змушують фальшувати матеріали по справі перестрілки 11 липня
/ 3Заява Закарпатської обласної організації політичної партії "Єдиний Центр"
» Всі записи