Закарпатська УНП пропонує започаткувати курси ввічливості для ужгородських маршрутчиків

«Ініціювати проведення інструктажів (курсів) добропорядності для водіїв маршрутних таксі та відсторонити від роботи тих водіїв, що зневажають пасажирів», - з цією пропозицією звернулись представники Закарпатської обласної організації Української народної партії (УНП) до Ужгородського міського голови Віктора Погорєлова. У зверненні представники УНП наводять декілька з сотні прикладів невдоволеності послугами пасажирів, які надали інформацію про неякісне обслуговування, образи і неповагу з боку водіїв маршрутного транспорту.


Закарпатська УНП пропонує започаткувати курси ввічливості для ужгородських маршрутчиків

 

Вони констатують, що для перевезення пасажирів і наданню відповідних послуг необхідна не тільки відповідна категорія у правах водія, ліцензія і т.д., а й наявність знань щодо морально-етичних норм поведінки водіїв, що перевозять людей.

«Нестриманість водія виявилась й нещодавно, - навівши приклад, каже мешканка Ужгорода, - коли 21 липня  у маршрутному таксі №21 - Газель (номер транспортного засобу не вказано), сіли двоє пенсіонерів. Всупереч невдоволенню та образам водія і що він не буде нікого везти безкоштовно, репліка: «можете йти у міськраду і писати скаргу на мене», пенсіонери все ж поїхали. Коли старенькій парі настав час виходити, шофер зупинився їм в болоті по кісточку... На прохання інших пасажирів проїхати ще два метри, аби виїхати з болота водій проігнорував прохання та відвернувся. Пенсіонери вийшли через болото... всі пасажири були в шоковому стані від побаченого».

На жаль, подібних випадків безліч і аморальна поведінка притаманна більшості водіям ужгородських маршруток. «Аморальність є актуальною проблемою сьогодення – відсутність поваги та шанобливого ставлення до людей похилого віку, низький рівень особистісної культури, морально-етичних якостей. І всім зрозуміло, що з цим потрібно боротися», - запевняють у зверненні представники УНП.

Заступник голови Закарпатської обласної організації УНП Микола Нечитайло наголошує, що «виховати, ввічливого, добропорядного, стриманого водія  - одне з завдань запропонованих інструктажів (курсів) добропорядності, які мають бути обов’язковими для кожного водія, що вирішив здійснювати перевезення пасажирів».

Також, він нагадав ще й те, що «після чергового підняття тарифів (2,00 грн.) перевізники зобов’язувалися покращити якість надання послуг. Тому, організація проведення грамотних й цікавих інструктажів - обов’язково дасть позитивний результат і навчить водіїв бути людяними».

Закарпатська обласна організація Української народної партії, Закарпаття онлайн.Політичні партії
23 липня 2012р.

Теги: маршрутчики

Коментарі

Олександр 2012-07-25 / 22:29:05
Проблема із моральністю і культурою маршрутчиків дійсно існує. Але ж бл***, ніхто не пробував побути на їхньому місці? Пенсіонери ніколи не думають поставити себе на місце водіїв? Їм шо, дітям принести пенсійне і сказати - ось, снідайте будь-ласка?
Ніхто не хоче написати листа міському голові чому до перевізників не доходять компенсації за перевезння пільгових категорій громадян? Гроші держава не виділяє? не правда, виділяє. Тільки дивним чином вони якось пропадають на місцях...

pfr 2012-07-24 / 20:50:21
нема крутіших пацанів за маршрутчіков: одною рукою рахує, другою здачу дає, третьою телефон у руці тримає і триндить із таким же воділою з матюками, четвертою рукою сигарету тримає, п"ятою - крутить голосніше і голосніше у салон "Владімірскій централ"... кермує невідомо яким місцем.

Місцева 2012-07-24 / 12:20:50
А курси будуть вночі проводити???

Андрій 2012-07-23 / 20:11:30
А ще бачив прикол дає пенсіонер 1 грн. і питає маршрутчика норма, а він йому у відповідь стрик у нас по дві гривні проїзд!"!! Дідок забирає гривню і показує пенсійне. У воділи слів не було. От то прикол був. А я б хотів додати воділам років 30 і заставити тиждень з пенсійним поїздити тоді б вони поняли, що треба старших поважати!

Каріна 2012-07-23 / 19:51:37
Це точно, такого наслухаєшся, особливо коли бідні пенсіонери, які по праву мають їхати безкоштовно - вислуховують образи.

/ 22В Ужгороді пройшла об'єднавча конференція закарпатських УНП і РУХу
/ 9Закарпатці взяли участь в об’єднавчому з’їзді УНП та НРУ
/ 1Івана Габора втретє обрано головою Закарпатської УНП
/ 2Закарпатська УНП вимагає від правоохоронців захистити підприємців Тячівщини
/ 2Всі ці роки я без зрад сповідую одні цінності, і вони потребують вашого політичного захисту – звернення Віктора Ющенка
/ 1«Кожен голос має бути покладено на терези здорових цінностей і справжніх змін» – Віктор Ющенко
/ 3"Велика місія українців полягає в тому, щоб прийти на вибори" - Віктор Ющенко
/ 3«Наша Україна» закликає Об’єднану опозицію чітко визначити свою позицію щодо «московської газової угоди» – «найбільш збиткової за всю історію України»
/ 2«Наша Україна» закликає виборців не дати вкрасти свій голос
/ 2Висока явка виборців завадить фальсифікаціям – Віктор Ющенко
/ 1"Зарплата 1000 євро уже завтра. Тоді кажіть чесно, що батон при вашій фантазії коштуватиме 10 євро" - Ванникова
/ 4«Батьківщина» і «Удар»: «Пропало все!» – Ірина Ванникова
/ 4Уряд посилив залежність України від російських «ядерних» технологій – Юрій Костенко
/ 1Влада для політичної дискусії використовує тему «валити на попередника», – Віктор Ющенко
/ 4Парламент у нинішньому вигляді не зможе повторити грузинський досвід боротьби з корупцією – Віктор Ющенко
/ 1Віктор Ющенко назвав основні кроки «Нашої України» в парламенті
/ 4Дорогі українці! Дорогі вояки УПА!
/ 4Політичні проекти без ідеологій перетворять парламент на фабрику «тушок»
/ 3Рейтинг «Нашої України» зростає – опитування Всеукраїнської соціологічної служби
/ 1Нашоукраїнці таки-прагнуть люструвати КДБістів
/ 6«Наша Україна» повертає свій електорат?
/ 6"Наша Україна" впритул наблизилася до прохідного бар'єру
/ 4Костенко вважає, що зняття мораторію сприятиме земельним спекуляціям
/ 9Віктор Ющенко: “Нам треба обирати новий курс держави”
/ 4Депутати Великобезнянської райради лобіюють будівництво каскаду ГЕС
» Всі записи