Яценюк очолить Об’єднану опозицію

Лідери найбільших опозиційних сил – «Фронту Змін» і «Батьківщини» – підписали Декларацію єдності. Про це у понеділок оголосили Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов. За словами лідера “Фронту Змін”, 12 травня відбудеться Форум, на якому буде презентовано програму змін від об’єднаної опозиції.

Яценюк очолить Об’єднану опозицію

У Декларації йдеться про об’єднання задля перемоги над режимом Януковича. Відкинувши власні амбіції, опозиціонери сформують єдиний партійний список і узгодять спільних кандидатів у мажоритарних округах. На таке об’єднання вже давно чекають українці: згідно з даними соціологів агентства «Рейтинг», за список Об’єднаної опозиції готові проголосувати понад 30% виборців, а на Заході країни – 53%.

Згідно з Декларацією, опозиційні сили створять у ВР демократичну більшість, яка припинить розграбування України і нехтування правами громадян, притягне до відповідальності нинішню владу.

 

Оскільки законодавство забороняє політичним блокам брати участь у виборах, єдиний список Об’єднана опозиція сформує на основі найрейтинговішої партії ВО «Батьківщина», а фактично очолить його найрейтинговіший опозиційний політик Арсеній Яценюк. Це збігається з думкою виборців, більшість із яких підтримують лідера «Фронту Змін» на чолі спільного списку. За це, згідно з даними Центру Разумкова, висловилися 23,7% українців, які обирали з-поміж десятка політиків.

 

Досі мало хто вірив, що опозиції вдасться об’єднатися. Такий песимізм у суспільстві був спричинений споконвічною розрізненістю демократичних сил. Проте прецедент в політичній історії України все-таки стався – основні опозиційні партії домовилися йти на парламентські вибори-2012 разом. Саме це забезпечить їм перемогу над антинародним режимом, адже в українців нарешті з’явився реальний вибір.

 

Успіх об’єднання опозиції залежав передусім від двох найбільших опозиційних сил – «Фронту Змін» і «Батьківщини». Їхні лідери заради потужного наступу на режим Януковича переступили через власні амбіції, відмовившись від походу до ВР окремими колонами. Так мали б зробити й лідери інших демократичних партій, що досі не заявили про формат участі у виборах. «Нині Об’єднана опозиція налічує шість політсил, та двері для інших партій відкриті», – сказав Арсеній Яценюк.

 

Зовсім скоро стане цілком зрозуміло, хто є хто в українській політиці. Якщо якась партія піде на вибори самостійно, то відбере кілька відсотків голосів у Об’єднаної опозиції, послабивши її. Тоді цим «гетьманам» буде важко пояснити народові, чому вони підіграли нинішній владі. Україна вже не раз бачила боротьбу демократів поміж собою, що призводила до спільних поразок.

 

Цієї осені Україні доведеться обирати між двома світами, один із яких сповідує демократичні цінності, а інший – авторитаризм. Цієї осені доведеться обирати між чорним і білим, як висловився лідер «Фронту Змін». Тож не час влаштовувати гетьманські баталії.

 

«Ідеться про боротьбу за країну, з тим, що уособлює в собі режим Януковича: корупцією, мафією, безробіттям, розкраданням державного бюджету. Тут немає третього кольору. Тут є тільки два – чорне і біле. І саме в такому форматі Об’єднана опозиція піде на вибори. Той, хто не підтримує Об’єднаної опозиції, той прямо чи опосередковано підтримує режим Януковича», – наголосив лідер «Фронту Змін».

 

Він вірить, що Україна обере демократичний шлях розвитку. «Це завдання всіх 46 мільйонів українців», – переконаний він.

Закарпатська обласна організація партії “Фронт Змін”, Закарпаття онлайн.Політичні партії
25 квітня 2012р.

Теги: Арсеній Яценюк, опозиція

Коментарі

Гість 2012-06-21 / 22:15:39
Ага від Міжгіря май залежит ко в Верховну Зраду прійде. Гет исте видуріли Нагадую для придурків , що Україне сесе не лиш міжгірський район.

Свій 2012-04-29 / 23:42:34
Кошмар

міжгірець 2012-04-29 / 14:58:39
треба вісім голосувати за ЕЦ, там хочаби голова райради Ярема Іван ( кликуха рачаник голова без голови ) грошей трохи дасть, він вже починае роздавати по Синевірі і негрівці !

Реагалії 2012-04-27 / 00:47:15
Яценюк є продажна проститутка Януковича, і це бачить весь Міжгірський район. Адже нинішній регіонал, голова РДА Щурь Василь окрім того що він "нездоровий" на голову, вчорашній фронтовик, такий са мий нездоровий на голову рідний брат Михайло щурь є головою фракції ФЗ у райраді. він гвалтує дівчат, бють, калічать та убивають людей разом з братом та бандою "Петрик", яка є в розробці інтерполу, вони свого боса у Москві убили та розчленували на 40 частин, 5 лютого ці два братики щурики покалічили київськогобізнесмена у подобовці, губернатор Ледида, Бровдій, Каськів вийшли на Льовочкіна і знову все замяли, до цього покалічили за свою землю Федора Чупа і знову нічого. Вся партія ФЗ - а це продажні регіональні підстилки тупі- Юрик Василь, Пішта Мирослава, Беля Іван, Купецький Слава,Субота Іван, Малета Василь, проститутку ірка -всі повністю підтримують голову РДА, вже регіонала Щуря Василя, який тупий як мій московський гумовий чіжем, а Аценюк це продажна чорна душоночка.

/ 4«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.
/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 1Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
» Всі записи