“Соціальні ініціативи Януковича – неприхована приманка перед виборами, - Закарпатський «Фронт Змін»

Чим ближче до парламентських виборів, то яскравішими стають владні лозунги щодо близького покращення життя українців. У Закарпатській обласній організації “Фронт Змін” прокоментували останні соціальні ініціативи уряду, покликані збільшити пенсії та матеріальну допомогу малозабезпеченим громадянам.

“Соціальні ініціативи Януковича – неприхована приманка перед виборами, - Закарпатський «Фронт Змін»

За словами голови Закарпатської обласної організації Політичної Партії “Фронт Змін” Валерія Лунченка, рівень життя громадян нестримно знижується. Затверджені Державним бюджетом розміри прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати на 2012 рік не дозволяють людям задовольнити мінімальні життєві потреби, не кажучи вже про розвиток чи якусь перспективу.

- Життя невпинно дорожчає, ростуть ціни на продукти харчування, комунальні послуги. На все це у пенсіонера є пенсія в 822 грн., а середньостатистичного працівника зарплата - у 1073 грн. Це мізер, якого заледве вистачає, що звести кінці з кінцями. Та раптом якісь непередбачені проблеми, як хвороба, чи нещасний випадок, - і людина залишається наодинці з проблемою, - пояснив Валерій Лунченко під час спілкування з журналістами.

Щоб задобрити електорат перед прийдешніми парламентськими виборами, Янукович і його команда вдалися до звичного перевіреного методу – солодких обіцянок найбільш незахищеним верствам населення. Однак, аби мінімально підвищити виплати, у бюджеті грошей немає, а постійна брехня і невиконання планів призвели до того, що Україні перестав довіряти Захід. Яскраве свідчення цьому – відмова у наданні чергового валютного кредиту.

У “Фронті Змін” порахували, що реальна надбавка, на яку можуть сподіватися українці з обіцяних Януковичем 100 грн. – п’ята частина, тобто 20 грн. У виграші залишаться тільки «обрані» пенсіонери, які отримають надбавку в розмірі 500 грн.

- Півроку тому контрольована президентом більшість у Верховній Раді вилучила поправку лідера «Фронту Змін» Арсенія Яценюка, за якою 10 мільйонів пенсіонерів вже півроку би отримували на 334 гривні більше щомісяця. Поправка не пройшла тільки тому, що її запропонувала опозиція, а ще в бюджеті стало б менше грошей на забаганки чиновників, літаки, дачі та інший “джентльменський набір наближених до влади”, - каже Валерій Лунченко. - Так само Янукович обіцяє збільшити пенсії колишнім військовослужбовцям на 165 грн., хоча за законом, вони вже мають отримувати на 800 грн. більше. Де вкрадені 635 грн. у кожного військового пенсіонера?

Згідно із Законом, ветерани війни до Дня Перемоги повинні отримувати матеріальну допомогу в розмірі 8 тис. грн. Те, що обіцяє Президент, – у п’ять разів менше зазначеної суми. Ці соціальні ініціативи – неприхована приманка перед виборами , - констатує Лунченко.

Натомість у “Фронті Змін” пропонують принципово інший підхід до зміни системи соціального захисту та пенсійного забезпечення. Спеціалісти партії розробили власний пакет законів, які стабілізують економічну ситуацію й відновлять соціальну справедливість у країні. Йдеться про скорочення видатків на органи державної влади до рівня 2009 року, зменшення фінансування Конституційного суду, Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ, скасування фінансування спеціального медобслуговування народних депутатів, міністрів, керівників різних рангів, припинення ремонтів державних дач і адмінбудинків, заборона дорогого облаштування кабінетів для високого начальства. Лише перераховане дасть економію бюджету в понад 10 млрд. грн. на рік. Якщо окрім цього продати 10 із 13 державних резиденцій, фешенебельні авто керівництва державних органів влади та підприємств, провести чесну і прозору приватизацію, припинити покривати контрабанду, що підвищить надходження від митних зборів і платежів, то отриманих коштів виявиться достатньо, щоб покращити життя багатьох верств населення.

Керівник Закарпатського “Фронту Змін” переконує, що кроки, які пропонує його партія, - це реальна можливість підвищення пенсій для всіх категорій громадян. Мінімально вона повинна становити – 1149 грн., що дорівнює прожитковому мінімуму. У держбюджеті є гроші і на підвищення пенсій колишнім військовим, однак уряд не приймає необхідної постанови. «Фронт Змін» вимагає збільшити пенсії військовим на 800 гривень, як записано в законі. Малозабезпечені родини замість нинішніх 560 грн. повинні отримувати 1500. Бюджетникам «Фронт Змін» пропонує протягом року підвищити зарплату на третину.

- Гроші є. Є резерви, якщо з розумом підійти до розподілу коштів, - підкреслив у інтерв’ю місцевим ЗМІ керівник Закарпатського “Фронту Змін”. - Опозиція кілька разів пропонувала президенту зустрітися і обговорити соціальні питання - Янукович на відкриту зустріч не наважився.

- Україні потрібна демократична влада. Хто не справляється – відходить в бік , це закон живої природи. Українці гідні достойного життя і досить вже наступати на одні й ті ж граблі. Я сподіваюся, що український народ не вестиметься на подібні передвиборчі приманки і голосуватиме розумом. В іншому випадку змінити щось у цій країні буде неможливо”, - зазначив Валерій Лунченко.

Закарпатська обласна організація партії “Фронт Змін”, Закарпаття онлайн.Політичні партії
30 березня 2012р.

Теги: Валерій Лунченко, Фронт Змін

Коментарі

user 2012-04-06 / 17:22:58
Згідно Коституції : Президент України складає таку присягу:
"Я, (ім'я та прізвище), волею народу обраний Президентом
України, заступаючи на цей високий пост, урочисто присягаю на
вірність Україні. Зобов'язуюсь усіма своїми справами боронити
суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і
добробут Українського народу, обстоювати права і свободи громадян,
додержуватися Конституції України і законів України, виконувати
свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити
авторитет України у світі". Чи відповідає це дійсності ???

/ 4«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.
/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 1Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
» Всі записи