Фронт Змін в Ужгороді виступив за підтримку європейського курсу розвитку України

Напередодні саміту «Україна-ЄС», який сьогодні, 19 грудня, проходить в Києві, та на якому очікується підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, за ініціативи політичної партії “Фронт Змін” в усіх регіонах держави відбулася акція “Україна за євроінтеграцію! Ми Європейці!”

Фронт Змін в Ужгороді виступив за підтримку європейського курсу розвитку України

Учасники загальнонаціонального мітингу вимагали від президента й уряду парафувати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. У “Фронті Змін” вважають, що це шанс України стати частиною єдиного європейського простору, оскільки в іншому випадку вона відкотиться в минуле, ставши регіоном чужої імперії.

Виступаючи на мітингу в Ужгороді, закарпатські “фронтовики” висловили підозру, що діюча влада не зацікавлена у прийнятті акта стосовно безумовного проєвропейського вектору поступу України, адже чіткої заяви від президента з цього приводу так і не прозвучало. Тим часом більша частина українців вважає саме цей варіант розвитку держави найбільш прогресивним.

- Лідер нашої політичної сили Арсеній Яценюк ще у травні поточного року ініціював і домігся парламентських слухань з питань євроінтеграції України, щоб ця ідея, яка, до речі, зафіксована  у Законі України «Про зовнішню стратегію розвитку», не була заговорена і дискредитована недолугими діями нинішньої влади, - зазначив заступник голови Закарпатської обласної організації політичної партії “Фронт Змін” Богдан Кинів. Він підкреслив, що за підсумками цих слухань Верховна Рада ухвалила постанову, яка визначила курс України на євроінтеграцію. І головне завдання тепер – домогтися того, щоб українська влада його виконала і підписала Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Наприкінці минулого тижня акція “Фронту Змін” пройшла у всіх обласних центрах України. Закарпатці долучили свої голоси з вимогою до влади не зірвати саміт 19 грудня та виконати все для парафування підготовленої багатомісячною працею угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. “Це історичний момент. Ми не можемо стояти осторонь цієї події і хочемо, щоб наш голос почула вся Україна”, - наголосили політики.

Кожен з учасників акції висловив свої аргументи щодо важливості підписання документу:

- Угода про асоціацію з ЄС – це відповідь на запитання, в якій Україні ми житимемо. Чи це буде європейська Україна, де цінується передусім життя людини і людська гідність, чи це буде Радянський Союз номер два”, - наголосив депутат Ужгородської міської ради від “Фронту Змін” Ярослав Шафарь.

- Нинішня влада крок за роком здає інтереси України на міжнародній арені. Ми не хочемо білорусизації України. Влада штовхає країну в минуле, знищуючи українську державність, перетворюючи нашу країну на регіон чужої імперії. Але сама вона вже давно переселилася в Європу: вона має там квартири, бізнес і рахунки в банках. Влада відпочиває у Європі, навчає там своїх дітей. Потрібно будувати Європу в Україні! Тому влада повинна зняти з порядку денного всі питання, які зривають зближення з Європейським Союзом”, - підкреслив Тарас Гайдук.

У підтримку європейського курсу розвитку України активісти молодіжного крила політичної партії «Фронт Змін» у Києві на Михайлівській площі провели флешмоб «Україна за євроінтеграцію! Ми – європейці!» Вони розгорнули великий державний стяг та прапор Євросоюзу розміром 300 кв. метрів, висловлюючи прагнення жити в Європі, а не на задвірках цивілізації. За підсумками акції прийнято резолюцію, в якій учасники вимагають від президента й уряду чітко визначитися з вектором розвитку держави та парафувати в ході саміту Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

 

 

Прес-служба Закарпатської обласної організації політичної партії “Фронт Змін” 

, Закарпаття онлайн.Політичні партії
19 грудня 2011р.

Теги: Фронт Змін, Європа, угода

Коментарі

Дар 2012-01-03 / 17:47:18
Костенко дуже порядна людина, і це відлякує де яких "патріотів". Що спільного може бути у українця Костенка з євреями Яценюк і Тягнибок - нічого, але він їде їм на зустрічь, пропонує проекти які б могли покращити стан справ. Після того як всім стало відомо що Бандера жид, евреї кинулися очолювати різні патріотичні партії, едність патріотичних сил було зруйновано. Треба підтримати Костенка в його прагненні змінити Україну на краще.

/ 4«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.
/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 1Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
» Всі записи