Депутати Ужгородської міськради від “Фронту Змін” відзвітували про перший рік роботи (ФОТО)

У суботу, 12 листопада в обласному офісі “Фронту Змін” відбулася зустріч депутатів Ужгородської міськради Андрія Баганича та Ярослава Шафаря з громадянами міста, партійцями, прихильниками політичної сили Арсенія Яценюка та журналістами. Присутні мали змогу заслухати звіт депутатів про перший рік роботи в раді й поставити свої запитання.

За словами Андрія Баганича, для "фронтовиків" це був рік знайомства з новою для себе діяльністю та набуття практичного досвіду. Адже переважна більшість депутатів від цієї політичної сили вперше брали участь у місцевих виборах і зайшли в ради. Незважаючи на нерівні умови (із 60 депутатів Ужгородської міської ради VI скликання всього 4 представляють "Фронт Змін"), новачки відразу активно вступили в роботу. За рік діяльності депутатами від "Фронту Змін" на розгляд сесій було направлено 43 звернення, 4 запити та 5 проектів рішень. "Фронтовики" відстоювали права мешканців гуртожитку, вимагали орендної сплати за землю підприємствами енергетики, доступу громадян до публічної інформації, висловлювали недовіру нинішньому уряду,  домоглися облаштування паркувальних місць для людей з обмеженими можливостями тощо.

Нажаль, далеко не всі важливі ініціативи опозиції підтримує влада. "Ми готуємо проекти рішень, але юридичний відділ робить все для того, щоб вони до сесій не потрапили", - констатує Ярослав Шафарь.
  
Протягом минулого року були і такі засідання сесій, на яких "Фронт Змін" неабияк гучно себе проявив. Так резонанс в раді викликало їхнє звернення про створення власної фракції. Згідно із Законом, депутати виконали всі умови щодо цього, однак юридичного підтвердження реєстрації в раді досі немає. Тепер своє право "фронтовики" відстоюють в суді.

Окрім роботи в сесійній залі і комісіях, депутати налагодили зв'язок із виборцями. В Ужгороді за адресою вул. Л.Толстого,5 працює громадська приймальня. Окремо діють депутатські громадські приймальні. На всі звернення депутати реагують негайно, направляючи прохання до відповідних інстанцій та вимагаючи від влади вирішення проблеми. Наразі "фронтовики" працюють ще й над тим, аби забезпечити можливість громадянам напряму подавати свої звернення на сесії, оминаючи кабінети чиновників з купою бюрократичних перепон.

Протягом поточного року в Ужгороді працювали і 2 виїзні мобільні громадські приймальні "Фронту Змін". Завдяки цьому проекту городяни мали змогу на відкритих майданчиках в місті почути звіти депутатів, озвучити свої проблеми, внести пропозиції до розгляду сесій та за допомогою професійного юриста оформити звернення.

У подальших планах "Фронту Змін" – вдосконалення депутатської роботи на місцях та підготовка до парламентських виборів. Основна задача, яку ставить лідер Арсеній Яценюк перед своїми партійцями, – не дати сфальшувати результати та забезпечити можливість введення до Верховної Ради якомога більше депутатів від опозиції.

У кінці зустрічі депутати відповіли на запитання журналістів і громадян. В результаті озвучених на зібранні проблем вже готується кілька депутатських запитів. Йдеться про виділення коштів на відновлення житла постраждалій внаслідок пожежі ромській сім'ї, щодо створення соціального проекту "Зробимо місто чистішим" та пошуку шляхів вирішення проблеми захисту бездомних тварин.

Прес-служба Закарпатської обласної організації політичної партії "Фронт Змін"

Закарпатська обласна організація партії “Фронт Змін”, Закарпаття онлайн.Політичні партії
14 листопада 2011р.

Теги: Фронт Змін, Баганич, Шафарь

Коментарі

Горожанин 2012-01-28 / 08:46:31
Какое блюзнирство и показуха... Покуда лидеры Фронта перемен декларируют демократические приципы, их партийные сатрапы на местах деребанят чужую недвижимость. Пани Гриневич печется о развитии высшего образования, а в это время их депутаты в Ужгородском горсовете (Шафарь, председатель приватизационной комиссии) непосредственно с партиями Регионов и Единого центра принимают незаконное и корупционное решение о выставлении на приватизацию путем так званого конкурса (в интерсах балоговского единоцентриста, горегордепутата Волошына) помещения на пл. Театральной, 5,7 - в которых функционируют и расположены Ужгородская украинская богословская академия и Карпатский университет. Теперь по их мнению там должна быть открыта очередная пивнушка и ресторан для спаивания молодежи. Для чего же нужны законодавчие инициативы Фронта перемен по высшему образованию, если своими практическими действиями они пытаются уничтожить самих субьектов этого закона - учебные заведения, незаконно и корупционно отбирая у них материальную базу. Вот Вам мораль и реформы от Фронта перемен во главе с Арсением Яценюком !!! Как видим в вопросах нажывы и корупции в своих интересах что партия регионов, что единого центра, что фронта перемен - одна и та самая банда воров...

не поняв 2011-11-18 / 17:46:00
А Ларіска тут до чого?

Ужгородец 2011-11-18 / 09:01:00
Какие ж уроды гордепутат Иван Волошин и мер Ужгорода Погорелов. Это же надо, что бы воевать с Богословской академией и устраивать травлю архимандрита Виктора Бедь. Неужели еще не наворовались ? Какое им дело до законной деятельности Богословуской академии ? Неужели за всем этим стоят и Балоги со своим Едим Центром (ведь Волошин избран гордепутатом от них) ?
Поговаривают что Погорелов уже узял большой куш от Волошына что бы помочь ему выгнать Богословскую академи з Театральной и продаь ее ему помещение Короны... Не гнушаетса Волошин для решения этого вопроса подкупать и представителей правоохоронных органов.
Вот Вам и борьба с коррупцией !!!
Академический храм им мешает ??? Опять все на борьбу с Церковью выходит ??? Дожылись. А эта урка Погорелов еще по храмах православных ходит и публично лоб крестит. Иуда !!!!
Уроды.

Спостерігач 2011-11-14 / 22:23:00
"Ми готуємо проекти рішень, але юридичний відділ робить все для того, щоб вони до сесій не потрапили" - ясно на кого працює юридичний відділ...
На місцевих виборах ФЗ взяв 11%, зараз у них єдиних росте рейтинг. Хороша перспектива.

2011-11-14 / 21:29:00
Вам 5% не взяти без об'єднання!

ВВ 2011-11-14 / 18:35:00
Стидно за таке звітувати:
4 проекти рішення це по 1 проекту рішення на депутата за цілий рік...
Щодо звернень громадян 43 це просто позор.
Я Вам за 1 місяць 100 звернень назбираю по різним питанням.
А якщо без критики то добре, що звітують бо є такі, що на виборців їм взагалі нака**ти...

/ 4«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.
/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 1Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
» Всі записи