Віктор Балога запропонував план дій опозиції

Лідер Єдиного Центру, народний депутат України Віктор Балога переконаний, що ситуація вимагає від суспільства формування паралельних структур. А саме:

Віктор Балога запропонував план дій опозиції

1. Єдиного органу з робочою назвою «Народна Рада», з обранням єдиного лідера, який візьме на себе відповідальність і поведе народ до перемоги. До неї мають ввійти три президенти України, моральні авторитети, духовенство, громадські лідери, авторитетні ректори університетів, експерти, політики, в тому числі можливо і з владних партій, якщо вони хочуть країні добра. Термін - до 5 грудня.

Цей орган від імені суспільства має говорити з владою, правоохоронцями, армією.

2. Лідер «Народної Ради» до 6 грудня формує Народну Гвардію для забезпечення захисту людей. 

 3. Формування при «Народній Раді» дипломатичного корпусу, який стане єдиним представницьким органом для ведення міжнародних переговорів. Термін - до 7 грудня.

Віктор Балога впевнений, що зараз потрібно зосередитись на реальних завданнях, які можна вирішити мирним шляхом у форматі протестних заходів та переговорів. На його переконання опозиція має направити зусилля на те, щоб:

1. В першу чергу – не дати владі реалізувати сценарій по розколу країни.

 2. Змусити Януковича до 19 грудня підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

 3. Добитися від президента підписання указу про відставку уряду. До 10 грудня.

 4. Не пізніше того ж дня, на круглому столі в президента, сформувати уряд національної довіри за участі представників усіх політичних партій, окрім комуністів.

«Вимоги народу потрібно виконувати. А це - реальний сценарій, для реалізації якого є всі можливості та ресурси, і на який реально може піти влада, якщо вона хоче миру і спокою в країні. Головне – не гаяти час», - переконаний лідер Єдиного Центру.

Прес-служба

Єдиного Центру

03 грудня 2013р.

Теги: Балога

Коментарі

Патріот 2013-12-05 / 09:46:55
я погоджуюся з планом В.Балоги, він розумний стратег, має гарні організаторські здібності. Я за керівництом державою 3- президентів.

Ален Панов 2013-12-04 / 18:38:08
Звичайно кожен має право на свою думку. В тому числі і В.І. Балога. Деякі із висловлених пропозицій можливо мають рацію, деякі - явно нереальні. Але перед тим, як давати поради іншим, було б непогано оцінити свої власні вчинки. Зайвим є нагадувати про багаточисельну зміну партій від СДПУ(о) до Нашої України та, відповідно, зміну лідерів на яких орієнтувався - від Медведчука і Кучми до Ющенка і Януковича. Але це велика політика.
Я б запропонуав зосередитися на більш приземлених справах. Наприклад, на політичній відповідальності Єдиного Центру і його лідерів за ситуацію у місті Ужгороді. Адже не є секретом, що сьогодні містом керує мер, якого фактично "поставила" саме ця політична сила. А за одно з ним також більшість депутатів та членів виконкому. Правда з часом, більшість із висуванців ЄЦ чомусь вирішили покинути її лави. Однак, це аж ніяк не знімає відповідальності ні з самої партії, ні з її представників у владі, за ті умови, в яких сьогодні живе місто - від доріг, бруду, неякісних комунальних послуг до відмінених канікул в школах, "приватизованого" готелю "Корона" та здирництва з підприємців. В цьому контексті займати споглядальницьку позицію, а тим паче використовувати опозиційну риторику є принамні нечесно.
Давайте проявимо хоч трохи моралі у такій брудній справі як політика. І давайте в черговий раз не будемо обдурювати людей, як це було після 2004 року, використовуючи їх лише у своїх власних інтересах.
А студентам - респект. Вони продемонстрували зрілість і небайдужість. А також чітке обрання європейського цивілізаційного простору. Це дуже класно. Буде дуже неприємно, якщо в черговий раз дорослі дядьки-політики, використають їх в своїх інтересах, нагодують обіцянками, роздадуть по 100-150 гривень на чергових виборах, а після цього - просто забудуть про свої обіцянки і відданість ідеалам, які насправді для них значать не більше, ніж пустий звук. Тому будьмо пильні.

Михайло Кондор 2013-12-04 / 17:07:44
Слушна пропозиція! Разом з тим: 1) слід максимально враховувати вимоги мітингувальників (це стосується й відставки ПРЕЗИДЕНТА); 2)до Народної ради повинні ввійти лише ті люди (у тому числі й СТУДЕНТИ, бо вони, на мій погляд, є авангардом у боротьбі за оновлення України), які ставлять загальнонародні інтереси вище, ніж особисті чи партійні (тут не потрібно, наприклад, членів Партії регіонів); 3)до уряду національної довіри повинні входити не тільки представники політичних партій, а й безпартійні; 4) мабуть, підписання Угоди про асоціацію з ЄС до 19 грудня 2013 р. не реальне. Треба також подумати, чи до Народної ради мають увійти три президенти України. Можливо, ні!

правда 2013-12-04 / 10:34:56
Світла голова ,добра порада!Очолюйте Народну владу і хай вам поможе Бог!

муза 2013-12-03 / 23:58:41
Щось ви ,пане Вікторе, трохи не дочули НАРОД- "ЗЕКА-ГЕТЬ"!! Хоч із столом перемовин , хоч без нього.

БАМчик 2013-12-03 / 22:06:21
ця банда розуміє
тільки силу або
мільйон людей на
вулиці

БАМчик 2013-12-03 / 21:59:39
хто ? хто ? А-а
три президенти ...
Ну дуже авторитети...БРЕД !

гість 2013-12-03 / 21:52:15
забув у план дій включити свій вихід на майдан із теплої хатки та з інтернету.....

Др. Мальтус 2013-12-03 / 21:22:34
Значно чеснішій варіянт пропонує Андрій Окара:

"на Всенародному Віче, за одномоментної присутності не менш як 200 тис, за присутності делегацій з усіх регіонів, за присутності (дуже бажано) послів провідних світових країн, за присутності голів усіх християнських церков країни, за наявності прямої телетрансляції по CNN, 5 каналу, "Россия-24", "Дождь" та ін., проголошується Комітет Народного Порятунку, який би складався з неодіозних лідерів, обов'язково – депутатів. Гадаю, число 12 (як варіант: 13) оптимальне – і з точки зору представництва, і з точки зору християнської символіки, і з точки зору ефективності прийняття рішень. Проголошення комітету повинно прийматись після простого голосування (підняттям рук, бо інше неможливе технологічно)..."
http://blogs.pravda.com.ua/authors/okara/529e16b3a660f/

Питання в іншому: чи реально ті, хто нині керує революційним процесом, бажають перемоги революції, а не вирішують особисті питання?

Др. Мальтус 2013-12-03 / 21:11:46
Єдиний лідер ні до чого.
Пам"ятаю, як Румунією після повалення Чаушеску керував Фронт Національного Порятунку з маловідомих тоді людей. Якщо знову починати лідера шукати, чубатись всі почнуть.

Комуністів не брати, значить. А риго-аналів - за стіл? Як за Ющенка - з подальшими меморандумами нац. єдності. Забули, чим закінчилось? Тим, що Клюєв, той самий,за чиїм наказом полилась перша кров в 2004 (людей біля ЦВК били молотками), хто безпосередньо керував фальсифікацією, нині знову на коні і керує найпідлішими справами. То кого за стіл посадити - його? Чи може, мерзоту Чєчєтова? Гадіка Калєсніченка ? Ну, персонально, є серед ПР людина, яку можна назвати хоч трохи достойною - і чи вона дійсно представлятиме суть своїє партії?

Дай Боже 2013-12-03 / 20:17:29
План заслуховує на повагу.Треба розповсюдити по всім соцмережам, обговорювати, радитися, висоловлювати свої думки, припущення.Однозначно без обговорення,внесення пропозицій, прийняття адекватних мір,причому термінових.Треба свіжі голови,свіжі думки, лідери опозиції втомилися,вонни денно-ношно на барикадах.Коли вони взагалі відпочивають? Нема коли, треба допомагати їм усім. Усім тим, хто розуміється на таких тонких питаннях треба вступати у здорову дискусію.А це вчені, політологи, соціологи, історики, інтелігенція,політики із здоровим глуздом.

ТОЖЕ ВЫТЬОК 2013-12-03 / 20:08:09
Вітьок ти не правий. треба шоб той твій тимчасовий уряд підписав угоду євро. а яника сам знаєш куди.

угорець 2013-12-03 / 19:31:47
Це треба робити негайно!!!

Василина 2013-12-03 / 19:15:02
добре

Ребрик 2013-12-03 / 19:10:51
От це я вже розумію.
Народна Рада негайно має створити власну професійну прес- та власну експертну службу для оперативного (щогодинного) прийняття та інформування про рішення, перебіг подій і т. д. Важливо заручитися дієвою і чесною підтримкою кількох телеканалів (в сенсі розміщення інформації від НР). Мобілізувати, де це можливо, регіональні ТРК і т.д. Але не колись, а вже.


Єдиний Центр
Публікації:
/ 1На Закарпатті депутати просять про позачергову сесію на допомогу потраждалим від стихії
/ 3Жителі Свалявщини отримали в подарунок маслобійки та сепаратори
/ 2Василь Губаль: Під час засідання сесії облради обділили все Закарпаття
/ 6Заяви Москаля по Мукачеву – ніщо інше, як бажання приховати власні промахи та некомпетентність
/ 2Золтан Ленд'єл: Москаль не подав жодної пропозиції до Президента і ВР щодо фінансування закладів профтехосвіти
/ 1Депутати фракцій ЄЦ та "Батьківщини" в Закарпатській облраді зініціюють скликання позачергової сесії
/ 2Господарі Великоберезнянщини отримали сепаратори та маслобійки
/ 1"Єдиний Центр" засуджує будь-які спроби та факти хабарництва, незалежно від розміру хабара – заява
/ 1"Єдиний Центр": Керівництво держави повинно негайно прийняти політичне рішення і заборонити в'їзд на територію України російських вантажів
/ 2Головою Воловецької районної організації "Єдиного Центру" обрано Олега Ціника
/ 2"Єдиний Центр" ініціює скликання позачергової сесії Закарпатської облради
/ 8Закарпатський "Єдиний Центр": Винні у побитті воїнів-добровольців мають бути притягнені до відповідальності
Балога пропонує посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Росією територій України
/ 4ЄЦ закликає місцеві ради вирішити питання безкоштовного харчування дошкільнят та вихованців початкових класів
Михайло Мотильчак: На Закарпатті настане проблема фінансування професійно-технічних закладів
На Закарпатті ЄЦ підтримав заклик ветеранів АТО та волонтерів щодо відмови від новорічних салютів
"Широка" коаліція в Закарпатській облраді очевидно задоволена діяльністю та результатами роботи уряду Яценюка – Ленд'єл
Депутати просять голову Закарпатської облради вплинути на "Закарпатгаз", щоби не відключати газ незаможним і пенсіонерам
/ 29Балога привітав БПП «Солідарність» з утворенням коаліції у Закарпатській облраді з "Опозиційним блоком", "Відродженням" і тушками
/ 3"Єдиний Центр" нагадав, що є переможцем виборів і відкритий до залучення до переговорів по коаліції в Закарпатській облраді "Солідарності"
На з’їзді Єдиного Центру озвучено рішення про участь партії у місцевих виборах
/ 15ЄЦ звинуватив Москаля в брехні з метою дискредитації найвпливовішої політичної сили Закарпаття
/ 3Балога звернувся до Президента України з відкритим листом щодо варварської вирубки лісів
Мукачівські міліціонери заявили, що їх змушують фальшувати матеріали по справі перестрілки 11 липня
/ 3Заява Закарпатської обласної організації політичної партії "Єдиний Центр"
» Всі записи