Рахівська «Свобода» провела футбольний турнір на Кубок Карпатської Січі (ФОТО)

10 листопада 2013 року в рамках відзначення 75-ї річниці створення Організації Народної Оборони «Карпатська Січ» на стадіоні ФК «Карпати» у Рахові районна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» провела футбольний турнір на Кубок Карпатської Січі. У футбольному змазі взяли участь команди футбольних клубів «Карпати» (Рахів), «Ялинка» (Великий Бичків), «Кісва» (Косівська Поляна) та ФК села Водиця. Учасників турніру та переможця кубку – футбольний клуб "Кісва", привітали голова Рахівської районної організації ВО «Свобода» Микола Косівський та сивочолий січовик Юрій Ерстенюк, учасник подій Карпатської України.

Рахівська «Свобода» провела футбольний турнір на Кубок Карпатської Січі (ФОТО)

«На стадіоні ФК «Карпати» сьогодні проводиться турнір з футболу, присвячений 75-й річниці утворення Організації Народної Оборони «Карпатська Січ», яка була військовим формуванням Карпатської України. Змагання проводиться з метою відродження історичної пам’яті, прославлення героїв Карпатської Січі та пропаганди здорового способу життя». – Такими словами оголосив початок турніру Микола Козурак, заступник голови Рахівської районної організації ВО «Свобода». Після вступного слова капітани команд Юрій Микуличинський, Едуард Гумеров, Володимир Митрюк, Василь Магей підняли Державний прапор під виконання Гімну України.

На турнірі виступив голова Рахівської «Свободи» Микола Косівський: «Радо вітаємо учасників змагань та глядачів на футбольному турнірі на Кубок Карпатської Січі, присвяченому 75-ій річниці створення  національної армії Карпатської України. Ми плануємо проводити цей турнір щороку в ім’я наших героїв, якими були й наші земляки». Відтак виступив очевидець та учасник тих подій, герой-січовик Юрій Петрович Ерстенюк, який закликав не бути байдужими до сучасних подій в державі та рідному краї: «Ми маємо відстоювати українську мову, не забувати про культуру і традиції, берегти рідну землю та поважати і шанувати подвиги дідів-прадідів. Вам, молодим, жити на цій землі і будувати своє майбутнє». – зазначив насамкінець старенький січовик.   

Турнір проводиться за олімпійською системою – за допомогою жеребу визначили пари півфіналістів.

ФК "Ялинка" з Великого Бичкова 1:1 (пен. 5:4) та ФК "Водиця".  У першому матчі ніхто не хотів поступатися, точилася боротьба на всіх куточках поля, гравцям Великобичківської «Ялинки» вдалося першими відкрити рахунок, проте в другому таймі через помилку захисників нападник «Водиці» вийшов сам на сам з голкіпером «Ялинки» і з другої спроби зрівняв рахунок. Переможця визначили в пенальті після матчу, і тут фортуна усміхнулася гравцям із Великого Бичкова.

ФК "Карпати" Рахів 0:0 (пен. 0:3) – ФК "Кісва" Косівська Поляна. Два тайми рахівські «Карпати» «просиділи» на воротах Кісви, але м’яч запекло не хотів влітати в сітку воріт. У цьому матчі було все – і перекладини, і штанги, з усіх боків намагалися пробити оборону «Кісви», та дива на воротах творив молодий воротар «Кісви» Сергій Йосипчук. Теж довелося проводити футбольну лотерею – серію пенальті. В пенальті фортуна не залишила Йосипчука і він відбив всі три удари з одинадцятиметрової позначки від гравців «Карпат», забезпечивши команді фінальний поєдинок, а собі – звання кращого воротаря турніру.

Рахівські «Карпати» на матч за третє місце випустили молодих і перспективних футболістів з юнацької команди і молодь показала результат: ФК "Карпати» Рахів 1:0 ФК "Водиця" с. Водиця.

Гострою та напруженою виявилася боротьба у фінальному поєдинку за Кубок Карпатської Січі – ФК "Ялинка" В. Бичків 1:2 ФК "Кісва" Кос. Поляна. «Кісва», яка два тайми відбивалася від рахівських «Карпат», у півфіналі пішла на штурм «Ялинки» з В.Бичкова і як результат – два голи Павла Поповича забезпечили «Кісві» Кубок Карпатської Січі, а Павлу – звання бомбардира турніру. «Ялинці» вдалося відіграти один м’яч, на більше у гравців не залишилося сил.

Микола Кросівський вручив футбольному клубу "Кісва" з Косівської Поляни кубок Карпатської Січі, привітав із кращих гравців турніру: воротаря Сергія Йосипчука та бомбардира Павла Попович із c. Косівська Поляна, нападника Едуарда Гумерова із Великого Бичкова.

Довідка: 11 жовтня 1938 року Закарпаття увійшло до складу Чехословаччини як автономна Підкарпатська Русь. Ставши на шлях побудови незалежної держави, територія постійно зазнавало нападів польських та угорських диверсійних груп. Мати свою армію стало першою необхідністю, тому для захисту Карпатської України 9 листопада 1938 р. було сформовано «Організацію Народної Оборони Карпатська Січ», яка стала військом Карпатської України. Командантом ОНОКС став Дмитро Климпуш, родом із Ясіня, раніше керівник спротивно-культурного товариства «Січ». Велику допомогу в створенні Карпатської Січі надала ОУН. З наближенням весни 1939 року Чехословаччина була окупована, втратила цілісність, внаслідок чого Словаччина і Карпатська Україна проголосили незалежність. Німеччина пропонує Карпатській Україні капітулювати та здатись на ласку хортиської Угорщини. У відповідь почула від Михайла Колодзінського: "У словнику українського націоналіста немає слова "капітулювати". Проголошена 15 березня 1939 року в Хусті незалежність Української держави –  заслуга простих січовиків – молодих хлопців, відданих Ідеї українського націоналізму, простих українців, які мали усвідомлення того, що попереду – ворог, а позаду – Українська держава, яку треба захищати.

Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО «Свобода»

11 листопада 2013р.

Теги: Карпатська Січ, футбол, Свобода

Коментарі

соціал-націоналіст 2013-11-13 / 07:43:44
А нащо він там здався??? І без нього файно було

Гуцул 2013-11-13 / 05:47:09
А чом ригго аннальне бидло голову РДа Дмитрика Андреючка не запросили з беркелоідами на фотбол???

Громада 2013-11-12 / 13:48:37
Щира подяка і низький уклін за той промінчик тепла і надії,що
його небайдужі громадяни - справжні паріоти незалежної України
подарували краянам!Хочеться вірити,що колись це свято стане
справді всенародним!Слава Україні!


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи