Народний депутат Валерій Пацкан втрутився в конфлікт ужгородців із забудовниками

Конфлікт між фірмою-забудовником і мешканцями багатоповерхівок вулиць Достоєвського та Годинки в Ужгороді не вщух. 14 вересня в ситуацію втрутився народний депутат України, представник фракції «УДАР» Валерій Пацкан. Політик особисто приїхав на спірну ділянку з наміром владнати ситуацію та допомогти ужгородцям.

Народний депутат Валерій Пацкан втрутився в конфлікт ужгородців із забудовниками

Нагадаємо, вже майже тиждень мешканці двох будинків відстоюють майданчик, на якому власноруч висаджували дерева понад 28 років тому.  На 5 сотинах землі підприємці хочуть звести п’ятиповерхівку. Про те, що земля приватизована люди не знали, адже всі 8 років, впродовж яких дана ділянка перебуває у приватній власності, мешканці прилеглих будинків справно платили за неї комунальну плату.

Місцевий осередок партії УДАР втрутився в ситуацію, тримаючи розвиток подій на контролі.  Силами активістами партії на ділянці розгорнуто намет – громадську приймальню народного депутата Валерія Пацкана. Представники УДАРу, чергуючись з іншими пікетувальниками, не залишають територію без нагляду навіть вночі:

«Радує, що вдалося знайти порозуміння з правоохоронними органами і представники міліції  постійно чергують на місці, щоб уникнути непередбачуваних ситуацій. Я був присутній на зустрічі з прокурором, який також сказав, що тримає ситуацію на пульсі. Фахівці УДАРу підготували документи, необхідні для подання в суд. Саме завдяки активній позиції громадськості цей двір досі не перетворився на будівельний майданчик», - сказав один з організаторів протесту Андрій Риба.   

Валерій Пацкан, який очолює партійну організацію в Закарпатській області, повернувшись із Києва, одразу прийшов на спірну ділянку, щоб зустрітися із мешканцями і почути їхню позицію. Присутній на зустрічі однопартієць Пацкана, депутат Ужгородської міської ради Ростислав Буланов, пояснив:

«Питання такого калібру повинне вирішуватися на місцевому рівні. Однак, ситуація наглядно показала, що  в нас в місті хазяїна просто нема. Коли цих людей розштовхували молодики спортивної статури  в бейсболках і капюшонах, я особисто дзвонив меру, щоб він втрутився. Мер обрав стояти осторонь і жодним чином не відреагував на інцидент. Але повертатися спинами до десятків сімей, які страждають в даній ситуації, неможна. Тому ми просимо Валерія Пацкана сприяти врегулюванню даного конфлікту», - заявив Буланов.

Валерій Пацкан висловив занепокоєння, що в його рідному Закарпатті бізнесмени вдаються до методів, які не можуть бути застосовані в правовій державі.  

«Я маю намір зустрітися з міським головою Віктором Погорєловим і почути його аргументацію щодо ситуації що склалася. У будь-якому випадку, проблему слід намагатися вирішувати мирним шляхом. Не може використовувати в якості аргументу фізичну силу і наймати молодиків у спортивних костюмах, вирішуючи конфлікт в стилі 90-х», - зазначив народний депутат.

Політик акцентував, що потрібно сідати за стіл переговорів, і, можливо, шукати для забудовників аналогічну земельну ділянку, адже юридично свою правду у даній ситуації мають і представники бізнесу. Останні, нібито, мають всі необхідні для початку робіт документи, у тому числі, акт права власності.  

«У свою чергу, наша команда в Ужгороді і надалі активно допомагатиме мешканцям будинку у вирішенні цієї конфліктної ситуації. Від мене запит щодо даної ситуації отримають правоохоронні органи», - зазначив Пацкан.

Ініціативна група мешканців підготувала до народного депутата ряд запитань і пропозицій. Серед іншого, ужгородці просять внести на розгляд сесії Верховної Ради проект закону про зелені зони, адже та ситуація, заручниками якої опинилися мешканці цих двох будинків, не є одиничною.

 

Закарпатська обласна організація партії «УДАР Віталія Кличка», Закарпаття онлайн.Політичні партії
15 вересня 2013р.

Теги: Пацкан Валерій, УДАР, забудовники, Достоєвського, зелені зони

Коментарі

/ 2Рахівчани закупили бронежилети і необхідні закарпатським солдатам речі
Закарпатці вимагають відставку парламенту
Пацкан: Кількість вимушених переселенців в Україні сягнула 34 тисяч
«УДАРна молодь» організує День молоді в Ужгороді
Молодь УДАРу оголосила про старт рейдів по маршрутках
В Берегові обрали голову районної організації УДАРу
/ 1Пацкан: В Ужгороді поки що перезавантаження влади не відбулося
Втікачів потрібно облаштовувати в Україні – Пацкан
Помічники В.Пацкана провели прийом громадян в Рахові
/ 1Хустський УДАР провів Акцію «Не купуй у окупанта» !!!
/ 3Пацкан: Ми повинні якнайшвидше провести дострокові парламентські вибори
В Хусті і Іршаві пройшов прийом громадян помічниками народного депутата Пацкана
Закарпатців закликають вступати в батальйон територіальної оборони
Пристая з УДАРу: Слід дати Порошенку перемогу вже в 1 турі
Пацкан: Конституційна реформа є необхідністю, а не маніпуляцією перед виборами
/ 1Пацкан: Українці отримали шанс вже найближчим часом їздити в країни ЄС без віз
Буланов: Робота міліції буде незадовільною, поки не розкриваються політичні замовлення
Активістка УДАРу взяла участь в молодіжній конференції у Брюсселі
/ 5Пацкан подарував бронежилети народним ополченцям Миколаївщини
Пацкан: Правоохоронці, що склали свої щити, мають нести кримінальну відповідальність
Пацкан: Путінська «Гра м’язами» не допоможе йому знищити Україну
/ 1Закарпатець пройшов курс школи помічника народного депутата в Києві
Пацкан: Україна зробила перший крок до енергетичної незалежності від Кремля
Спостерігачі Посольства США зустрілися з представниками закарпатського УДАРу
/ 4Пацкан: Український паспорт повинен стати пластиковим, як у ЄС
» Всі записи