«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.

15 червня на Михайлівській площі у Києві відбувся з’їзд партії «Батьківщина», на якому було прийнято рішення про об’єднання трьох політичних сил («Фронту Змін», «Батьківщини» і ПРП) в єдину партію. «Ми об’єднались задля того, щоб Україна усвідомила – є люди, які здатні брати на себе відповідальність, знають, що робити, і мають план – не для політиків і функціонерів, а для кожного українця, який сподівається на краще», - заявив новообраний голова Політради «Батьківщини», голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.

«Ми поставили для себе мету. І наша мета – це європейська Україна. Знаю, що це непросто. Розумію, що на цьому шляху десятки викликів. Але європейська країна – це не тільки тоді, коли в Україні з європейським обличчям є той чи інший керівник. Європейська країна – це тоді, коли українська політична нація , кожен українець не просто на словах, а на ділі знає, що таке європейські цінності і бореться за них», - підкреслив Яценюк.

Напередодні відбувся з’їзд «Фронту Змін», на якому депутати проголосували за ліквідацію партії і злиття з «Батьківщиною». Це другий планомірний етап об’єднання демократичних сил, покликаний сформувати потужну опозиційну команду для протистояння провладній партії. Арсеній Яценюк наголосив, що єдність опозиційних сил є «рецептом до перемоги на президентських виборах».

Головою «Батьківщини» на з’їзді одноголосно переобрано Юлію Тимошенко. Її першим заступником став Олександр Турчинов. До політради партії тепер входить 84 людини. Очолюватиме раду Арсеній Яценюк. Його заступником став колишній голова ПРП Сергій Соболєв.

Крапку у спекуляціях навколо з’ясування стосунків між Тимошенко-Яценюком поставив відкритий лист лідерки «Батьківщини», який на відкритті з’їзду зачитала її донька Євгенія. У своєму зверненні Юлія Тимошенко заявила про беззастережну довіру Арсенію Яценюкові і попросила учасників з’їду підтримати об’єднання.

«Люди перевіряються справами. Спільну справу з Арсенієм та командою «Фронту Змін» ми робимо вже більше року. За цей час ми переконливо довели, що не помилилися один в одному. Ми багато з ним пережили після 2005-го року, зробили критичну масу спільних помилок. Тепер разом ми зобов’язані спокути перед Богом і Україною свої та чужі політичні прорахунки і виконати все, що обіцяли людям на Майдані: побудувати моральну та професійну владу, яка поверне людям справедливе та успішне життя, піднесе Україну на міцні ноги», - йдеться у листі. Також Тимошенко додає: «Ми з Арсенієм – не політичні конкуренти, ми вже давно одна команда, яка має спільні, добре осмислені стратегічні цілі й волю до спільних перемог. Лише цілком довіряючи Арсенію, я особисто рекомендую його на високу партійну посаду Голови Політичної Ради партії».

Об’єднавчі процеси розпочалися і на місцевому рівні. За словами голови фракції «Фронту Змін» в Закарпатській обласній раді Мирослава Білецького, більшість «фронтовиків» вже написали заяви про вступ до лав «Батьківщини». Наразі тривають перемовини з лідерами закарпатської опозиції щодо структури нинішньої «Батьківщини».

«Не виключено, що ряд ключових посад можуть зайняти колишні члени «Фронту Змін», якщо вони доведуть, що насправді гідні і спроможні продовжити роботу в об’єднаній опозиції», - наголосив народний депутат Валерій Лунченко. 

Закарпатська обласна організація партії “Фронт Змін”, Закарпаття онлайн.Політичні партії
20 червня 2013р.

Теги: З’їзд, Батьківщина, Білецький, лунченко

Коментарі

/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 1Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
/ 4Закарпатці долучилися до акції опозиції в Києві “Вставай, Україно!”
» Всі записи