Василь Лазоришинець: «Хворим закарпатцям буде надана найкраща допомога»

Цими вихідними, за сприяння нашого земляка, заслуженого лікаря України Василя Лазоришинця, вкотре на Закарпаття прибула бригада лікарів з Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова, щоб надати кваліфіковану допомогу закарпатським дітям.

Василь Лазоришинець: «Хворим закарпатцям буде надана найкраща допомога»

Зокрема, 14 червня в Хусті на базі районної поліклініки кандидати медичних наук, лікарі вищої категорії Мая Руденко та Олена Трембовецька оглянули понад 60 дітей, 8 з яких у важкому стані. Наступного дня в Мукачеві на базі міської поліклініки було оглянуто 91 дитину, з яких десять у край важкому стані.

За словами кандидата медичних наук Маї Руденко, 25% оглянутих дітей потребують негайного лікування в столичних медичних закладах, тож невдовзі їх чекатимуть для проходження безкоштовного лікування у столиці. Зазначимо, що саме Василь Лазоришинець усіляко сприяє безкоштовному лікуванню маленьких закарпатців у кращій кардіологічній клініці країни.

Завідувач Хустської райполіклініки Іван Сабов висловив щиру подяку за допомогу Василю Лазоришинцю. «Мені дуже приємно, що наш земляк, незважаючи на високі посади в системі охорони здоров’я, завжди відгукувався на допомогу хустян та й всіх закарпатців».

Депутат Хустської районної ради від УДАРу Михайло Пристая розповів, що майже півроку тому особисто звертався до лікаря по допомогу:

«П’ять місяців тому до мене звернулася сім’я Церкуник із села Ізи . Їхньому тринадцятирічному сину Михайлу, гравцю молодіжного складу ФК «Оболонь», при проходженні щорічного  медичного огляду було поставлено діагноз порок серця. Необхідних на операцію 20 000 гривень  у малозабезпеченої сім’ї  не було. Тому, знаючи про небайдужість Василя Васильовича,  я звернувся до нього по допомогу і вже наступного дня родина поїхала в інститут Амосова де малому Михайлу була зроблена безкоштовна операція безпосередньо під керівництвом Василя Лазоришинця . Після операції я зустрічався з батьком Михайла, який зі сльозами на очах дякував Василю Васильовичу за те, що він спас життя їхньому єдиному сину».

Це не поодинокий випадок. Ось уже 10 років за сприяння Василя Лазоришинця до Хуста та інших міст краю навідуються столичні лікарі найвищої категорії й надають необхідну допомогу всім хворим на серцево-судинні недуги.

Можливо, саме за те, що не  забуває про односельчан, мешканці Хуста бажали, щоб саме ця людина представляла їхні інтереси у Верховній Раді України. Про це свідчать результати виборів 2012 року, коли в якості мажоритарного кандидата від партії «УДАР Віталія Кличка» Василь Лазоришинець отримав перемогу практично на всіх виборчих дільницях Хуста і зайняв у виборчих перегонах друге місце, поступившись переможцю усього в кілька десятків голосів.

Та попри те, що вибори вже закінчились, Василь Васильович не забуває закарпатців й обіцяє й надалі проводити такі щорічні огляди хворих київськими спеціалістами.

Сам медик переконаний в необхідності реформувати медичну сферу. Але це дуже чутлива сфера, і працювати над її вдосконаленням повинні фахівці.

«Здоров’я українців сьогодні не дотягує і до трійки. Це можна пояснити недостатнім фінансуванням сфери охорони здоров’я, адже коли на фінансування охорони здоров’я в країні виділяється менше 5% ВВП (як на сьогоднішній час є в Україні),  то країна вимирає. Потрібно системно підходити до цього питання, на законодавчому рівні структурувати не тільки систему охорони здоров’я, а і всі ті соціальні моменти і проблеми, які існують нині в Україні. В цьому має бути зацікавлене керівництво держави», - зазначив Василь Лазоришинець.

За його словами, уже в понеділок в інститут прибули три сім’ї: родини Петраш із Берегова, Мугіш з Волівця та сім’я Блага з Перечина. А незабаром приїде ще з десяток родин із Закарпаття і їм буде надана найкраща допомога.

Закарпатська обласна організація партії «УДАР Віталія Кличка», Закарпаття онлайн.Політичні партії
18 червня 2013р.

Теги: Лазоришинець, УДАР, Хуст

Коментарі

коля 2013-08-22 / 21:55:16
Мені аж не віриться, що такі люди є на Закарпатті. Всі нормальні люди повинні гордитись Лазоришинцем

/ 2Рахівчани закупили бронежилети і необхідні закарпатським солдатам речі
Закарпатці вимагають відставку парламенту
Пацкан: Кількість вимушених переселенців в Україні сягнула 34 тисяч
«УДАРна молодь» організує День молоді в Ужгороді
Молодь УДАРу оголосила про старт рейдів по маршрутках
В Берегові обрали голову районної організації УДАРу
/ 1Пацкан: В Ужгороді поки що перезавантаження влади не відбулося
Втікачів потрібно облаштовувати в Україні – Пацкан
Помічники В.Пацкана провели прийом громадян в Рахові
/ 1Хустський УДАР провів Акцію «Не купуй у окупанта» !!!
/ 3Пацкан: Ми повинні якнайшвидше провести дострокові парламентські вибори
В Хусті і Іршаві пройшов прийом громадян помічниками народного депутата Пацкана
Закарпатців закликають вступати в батальйон територіальної оборони
Пристая з УДАРу: Слід дати Порошенку перемогу вже в 1 турі
Пацкан: Конституційна реформа є необхідністю, а не маніпуляцією перед виборами
/ 1Пацкан: Українці отримали шанс вже найближчим часом їздити в країни ЄС без віз
Буланов: Робота міліції буде незадовільною, поки не розкриваються політичні замовлення
Активістка УДАРу взяла участь в молодіжній конференції у Брюсселі
/ 5Пацкан подарував бронежилети народним ополченцям Миколаївщини
Пацкан: Правоохоронці, що склали свої щити, мають нести кримінальну відповідальність
Пацкан: Путінська «Гра м’язами» не допоможе йому знищити Україну
/ 1Закарпатець пройшов курс школи помічника народного депутата в Києві
Пацкан: Україна зробила перший крок до енергетичної незалежності від Кремля
Спостерігачі Посольства США зустрілися з представниками закарпатського УДАРу
/ 4Пацкан: Український паспорт повинен стати пластиковим, як у ЄС
» Всі записи