Ольга Бізіля: «Я знаю, що зможу змінити Берегово на краще»

Цю тендітну та дуже привітну жінку знають у Берегові всі. Пройти з нею по вулиці — це значить щохвилини зупинятися, адже кожен другий перехожий хоче привітатися із заступницею мера, розповісти про свої проблеми, а ще просто сказати: «Ольго Василівно, ми — за вас». Останнє тому, що нині Ольга Бізіля балотується на посаду міського голови Берегова. Про що і піде наша з нею розмова.

Ольга Бізіля: «Я знаю, що зможу змінити Берегово на краще»

– Ольго Василівно, наскільки мені відомо, ви всю трудову діяльність провели з роботою з людьми.

– Так, я розпочала свою трудову діяльність у Берегівській районній санітарно-епідеміологічній службі, яка тісно співпрацювала з міською та районною радами. Це місто було для мене особливим: дуже зеленим, охайним, з красивою архітектурою, з чудовими людьми. Пам’ятаю, що тут мені завжди здавалося, ніби я десь за кордоном, в Угорщині.

– Угорську мову вже вивчили?

– Так розумію. За ті 7 років, які працюю в міській раді, жодних мовних бар’єрів з мешканцями не виникало. Порозумітися завжди можна, було би бажання.

– Ви пам’ятаєте Берегово 20 років тому і добре знаєте його зараз. Що б ви хотіли повернути місту?

– Перш за все зелені насадження. Я вже казала, що 20 років тому наше місто було дуже зеленим. Нині необхідно оновлювати місто зеленими насадженнями та повертати йому зелене обличчя. Яскравим прикладом цього насадження, які будуть прикрашати центральну частину міста віками, це сакури подарені та висаджені І. Балогою.

Друге, що мені дуже запам’яталося з тих часів, — це чистий канал Верке, в якому купалися діти й дорослі. Його береги були відпочинковою зоною, у воді жили рибки і черепашки. Нині у центрі міста канал ще трохи розчищений, а далі — суцільні зарості і смітники. Все тому, що в місті не були побудовані необхідні магістрально-каналізаційні колектори.

– Які ще проблеми нині актуальні для Берегова? І як ви плануєте їх вирішувати в разі обрання вас міським головою?

– Дуже актуальною є проблема безробіття. Річ у тім, що минулого року місто покинув потужний інвестор. На цьому підприємстві було зайняті сотні берегівчан, які вмить втратили роботу, коли завод перевіз свої потужності в інше місто. Для нас це було важким ударом, адже позначилося як на благополуччі людей, так і на наповнюваності міського бюджету, який тепер щомісяця недоотримує близько 600 тис. грн. Чому інвестор вирішив піти, судити не буду. Скажу тільки, що жоден серйозний підприємець не буде працювати в місті, де немає привабливого інвестиційного клімату, де йому завжди будуть підкладати палки у колеса.

Я завжди кажу своїм виборцям, що йду на вибори не одна, а у складі потужної команди народного депутата України Віктора Балоги. І Віктор Іванович, і його брат, голова Закарпатської обласної ради Іван Балога, завжди дуже активно працюють над залученням до нашого краю європейських інвесторів. Їм довіряють бізнесмени, тож, якщо я стану мером Берегова, впевнена, що з їхньою допомогою зможу привести до нашого міста інших потужних інвесторів, котрі дадуть людям роботу, які наповнятимуть дохідну частину міського бюджету. Мешканці мають відчувати, що їхні податки повертаються в місто та використовуються для його розвитку.

– Знаю також, що в місті дуже серйозно постала проблема з відсутністю ЖРЕРів...

– Так, це ще один наш головний біль. Кілька років тому колишній мер Іштван Гайдош ініціював процес ліквідації ЖРЕРів. Нас, депутатів, переконали, що в усіх багатоповерхівках створять об’єднання співвласників (ОСББ), а міська рада, якщо не зможе одразу передати мешканцям будинки з капітальними ремонтами, буде давати дотації, допомагатиме.

Скажу чесно: тоді я була проти цього рішення, але зробити нічого не могла. Тепер бачу, що це таки була величезна помилка. Бо створити ОСББ вдалося не всім, людям не пояснили, як потрібно працювати в юридичному полі, тому вони наробили багато помилок і навіть мали проблеми з законом.

Ставши мером, я ініціюю перегляд цього рішення. Зокрема, дозволю створити приватну житлово-експлуатаційну контору (можна й кілька), з якою мешканці багатоповерхівок зможуть заключати договори на обслуговування їхніх будинків. Крім того, дотації від міськради отримуватимуть усі будинки, а не лише ті, де створені ОСББ.

– Ви користуєтеся симпатією значної кількості населення Берегова. Зокрема, на минулих виборах на посаду міського голови посіли друге місце. Чим завдячуєте такій популярності?

– Мабуть, тим, що стараюся бути чесною і справедливою. У міській раді мої двері завжди були відкриті для відвідувачів. Я нікому не відмовляла у зустрічі, намагалася вислухати і допомогти кожному. Люди це знають.

– У міській раді ви також очолюєте найбільшу депутатську фракцію – Єдиного Центру. Чи завжди вам вдається порозумітися з іншими депутатами?

– Завжди. Я дуже поважаю усіх депутатів Брегівської міської ради, вони порядні і активні люди, котрі готові працювати на благо свого міста. Я бачу, що вони хочуть того ж самого, що і я. Тому не зважаю на їхню політичну орієнтованість, для мене вони всі рівні. Гадаю, що ставши міським головою, я зможу консолідувати роботу депутатів, направити їхню активність у правильне русло.

– Ви готові співпрацювати і з прибічниками інших політичних сил?

– Звісно! Я вже казала своєму опонентові на виборах, висуванцю від КМКС Гейзі Оросу, що рада буду бачити його своїм першим заступником (Сміється – ред.). Насправді ж я дуже неконфліктна, з кожним знайду спільну мову. Саме тому впевнена, що завдяки досвіду, здобутому протягом 7 років роботи у муніципалітеті, та підтримці своєї команди на чолі з Віктором Балогою, зможу змінити Берегово на краще.

– Якою, на вашу думку, буде явка на цих виборах?

– Мабуть, невисокою. Не секрет, що чимало берегівчан оформили собі угорське громадянство, тому вони, як законослухняні громадяни, скоріше за все, голосувати не підуть. Гадаю, що на дільниці з’явиться близько 9 тисяч мешканців міста.

– Ваша родина підтримує рішення балотуватися у мери Берегова?

– Обов’язково. Чоловік і донька вже звикли, що робота іноді стоїть у мене на першому місці. Донька у нас вже доросла, живе з родиною окремо на Ірщавщині, виховує нашу улюблену онучку Софійку. Рідні — це мій надійний тил. Я знаю, що вони підтримують мене у всьому.

Розмовляла Тетяна Літераті

26 травня 2013р.

Теги: Бізіля, Берегово, вибори

Коментарі

Це я 2013-05-28 / 22:43:17
тарас 2013-05-27 / 09:20:03
"чужа вона для берегівчан."

Не чужа вона! Дунковиця теж частина Бережської жупи! Прийдуть кращі часи, вона теж мадярською чистою заговорить, як і шнші.

cтефан 2013-05-28 / 13:21:02
Це добре,що хоч Надья і з самого Києва БІДЗІЛЯ бачить позитивніриси тутешньої Бізіляні.Тому що ми ,мешканці Берегова цього не бачимо,хоч "обтирає" вона крісла у Міськраді вже скоро 10 років.Для того щоб бути мером треба не себе показувати,я свою роботу.У Беревові її знають,як "пса битого",ще з санепідемстанціі,де нічого не робила,бо не вміла.Яка в неї освіта ,такий вона і спеціаліст."Стрибунчик з партії в партію"Ану запитайте у неї,у скількох партіях вона вже була? чи хоч пам'ятає /

Надя 2013-05-27 / 15:47:29
Ольга Бізіля - майбутній мер Берегова! Протягом багатьох років вона реагувала на проблеми берегівчан, тому заслуговує на повагу від них. Ольго Василівно, удачі Вам, на виборах 2 червня. Я вірю у Вашу перемогу.

Zoltán 2013-05-27 / 13:08:25
Она, как женщина – на свои года! – очень симпатичная. Какая как человек, не знаю: никогда не встретились. Мое субьективное и независимое мнение, что мером ей не стать по нескольким причин:
1. Она женщина, у нас общество патриархальное
2. Она не владеет венгерским: релатиовное большинтсво жителей Берегсаса по национальности венгры, абсолютное большинство венгероязычное.
3. Она не местная, береговчане большие локалпатриоты
4. Она высунута ЕЦ-ом: эта партия и ее лидеры мягко говоря не на столько популярны в этом регионе, как скажем в Мункаче.

тарас 2013-05-27 / 09:20:03
Бездарна лузерка.Прийняли район у 2005році у березні з 3 місця вже у вересні район був на почотному 18 місці.Була друга на минулих виборах завдяки Лесі Українки та Шевченка.Та ніколи вона не стене мером бо чужа вона для берегівчан.Можливо треба пробувати на виборах у Дунковиці.

Берегівчани 2013-05-26 / 19:11:37
Пане Миколо! Ми щиро вдячні за ці прекрасні слова про нашу Ольгу Василівну! Однозначно вона достойна стати міським головою Берегова! Ольга Бізіля, як і всі закарпатські українці, розумна,креативна, мудра і сильна. Вона це зробить - стане міським головою.

цанько 2013-05-26 / 19:02:34
То така жона,най ся Бабяк забє в одно місто

василь 2013-05-26 / 18:38:28
Порядочна жинка таки достойни бути мером а не гопники.

Микола БіДзіля, Київ. 2013-05-26 / 18:14:11
Вітаю, шановна Ольго Василівно з Вашим рішучим і відповідальним кроком чесно змагатись за посаду керівника прекрасним містом Береговим. Впевнений, що Красота, Доброта, Розум, Порядність, Принциповість, високий Професіоналізм і Любов до людей призведуть до впевненої перемоги на цих змаганнях! Адже всі згадані вище людські доброти притамані Вам. Мої берегівські родичі і друзі, я впевнений, проголосують за Вас. Впевнений, що Ви впораєтесь з важкою і відповідальною роботою на посаді очільника Берегова. Знайте, що Бі(д)зілі не здаються, адже я, будучи "чисто науковцем" зміг керувати п'ять років великим Московським районом (250000 населення)міста Києва. А Ви - стовідсотково зможете! Ми з Вами!

юра 2013-05-26 / 17:27:52
дуже радий ,що Бізіля балатується,я іі підтримую

богдан 2013-05-26 / 17:01:57
дуже відкрита та чуйна жінка

федя 2013-05-26 / 15:41:52
Це правда і я іі знаю

женя 2013-05-26 / 15:39:11
Вона Бізіля і надзвичайно гарна і розумна жінка

до авторів-редакторів 2013-05-26 / 13:52:24
так хто вона Бізіля чи Білізя


Єдиний Центр
Публікації:
/ 1На Закарпатті депутати просять про позачергову сесію на допомогу потраждалим від стихії
/ 3Жителі Свалявщини отримали в подарунок маслобійки та сепаратори
/ 2Василь Губаль: Під час засідання сесії облради обділили все Закарпаття
/ 6Заяви Москаля по Мукачеву – ніщо інше, як бажання приховати власні промахи та некомпетентність
/ 2Золтан Ленд'єл: Москаль не подав жодної пропозиції до Президента і ВР щодо фінансування закладів профтехосвіти
/ 1Депутати фракцій ЄЦ та "Батьківщини" в Закарпатській облраді зініціюють скликання позачергової сесії
/ 2Господарі Великоберезнянщини отримали сепаратори та маслобійки
/ 1"Єдиний Центр" засуджує будь-які спроби та факти хабарництва, незалежно від розміру хабара – заява
/ 1"Єдиний Центр": Керівництво держави повинно негайно прийняти політичне рішення і заборонити в'їзд на територію України російських вантажів
/ 2Головою Воловецької районної організації "Єдиного Центру" обрано Олега Ціника
/ 2"Єдиний Центр" ініціює скликання позачергової сесії Закарпатської облради
/ 8Закарпатський "Єдиний Центр": Винні у побитті воїнів-добровольців мають бути притягнені до відповідальності
Балога пропонує посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Росією територій України
/ 4ЄЦ закликає місцеві ради вирішити питання безкоштовного харчування дошкільнят та вихованців початкових класів
Михайло Мотильчак: На Закарпатті настане проблема фінансування професійно-технічних закладів
На Закарпатті ЄЦ підтримав заклик ветеранів АТО та волонтерів щодо відмови від новорічних салютів
"Широка" коаліція в Закарпатській облраді очевидно задоволена діяльністю та результатами роботи уряду Яценюка – Ленд'єл
Депутати просять голову Закарпатської облради вплинути на "Закарпатгаз", щоби не відключати газ незаможним і пенсіонерам
/ 29Балога привітав БПП «Солідарність» з утворенням коаліції у Закарпатській облраді з "Опозиційним блоком", "Відродженням" і тушками
/ 3"Єдиний Центр" нагадав, що є переможцем виборів і відкритий до залучення до переговорів по коаліції в Закарпатській облраді "Солідарності"
На з’їзді Єдиного Центру озвучено рішення про участь партії у місцевих виборах
/ 15ЄЦ звинуватив Москаля в брехні з метою дискредитації найвпливовішої політичної сили Закарпаття
/ 3Балога звернувся до Президента України з відкритим листом щодо варварської вирубки лісів
Мукачівські міліціонери заявили, що їх змушують фальшувати матеріали по справі перестрілки 11 липня
/ 3Заява Закарпатської обласної організації політичної партії "Єдиний Центр"
» Всі записи