Закарпатська "Свобода" в Берегові протестувала проти антиукраїнської політики угорського Jobbik-а (ФОТО)

5 квітня 2013 року Закарпатська "Свобода" в Берегові провела акцію протесту проти антиукраїнської політики угорської партії Jobbik.

Закарпатська "Свобода" в Берегові протестувала проти антиукраїнської політики угорського Jobbik-а (ФОТО)

Як відомо, проти свободівців в Ужгороді 15 березня під час святкування 74-ї річниці Карпатської України організували провокації, а депутат Європарламенту Бейла Ковач оприлюднив брутальну й наклепницьку заяву на ім'я голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олега Тягнибока.

Закарпатська "Свобода" пікетувала приймальню депутата Європейського парламенту від угорського Jobbik-а Бейли Ковача, де здійснював прийом парламентар з Угорщини та один з лідерів партії Jobbik Іштван Саваї.

Націоналісти висловили своє обурення під гаслами "Бейло Ковач – провокатор!", "Ні угорському імперіалізму!", "Геть угорський шовінізм!", "Ні подвійному громадянству!" Опісля лідер закарпатської "Свободи" Олег Куцин передав Іштвану Саваї письмову заяву з приводу інциденту, до якого причетні угорські йоббіківці.

Процедуру вручення письмової заяви свободівці здійснили в приміщенні приймальної депутата Бейли Ковача у присутності телебачення та журналістів. Як повідомив Олег Куцин, розмова почалалася з повного нерозуміння позиції Закарпатської обласної організації ВО "Свобода". Однак до завершення спілкування між політиками було досягнуто розуміння в необхідності продовжити діалог. Угорський парламентарій Іштван Саваї після проведених перемовин зазначив: "Я не вправі ухвалювати одноосібно рішення. Про розмову доповім керівництву партії, озвучу заяву і повідомлю про ухвалені рішення".

Наводимо текст звернення закарпатської "Свободи" повністю:

 

"Закарпатська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" здивована та глибоко обурена безпідставними звинуваченнями та брутальними випадами, що містяться у відкритому листі депутата Європарламенту від партії "Йоббік" Бейли Ковача до лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока.

Хочемо зазначити, що факти, наведені паном Ковачем в листі, не відповідають дійсності. Описане ним є провокацією та брутальною вигадкою, спрямованою на підрив доброго імені Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Про це Закарпатська обласна організація ВО "Свобода" офіційно заявила відразу після заяв Генерального консула Угорщини в Україні Йожефа Бачкаї.

Вважаємо неприпустимими дії політика такого рівня, який, не маючи жодного доказу, спираючись виключно на чутки, поширені жовтою пресою, звинувачує членів нашої партії в кримінальних злочинах. Угорський політик спотворив або навмисно перекрутив інформацію про вшанування Закарпатською "Свободою" 74-ї річниці Карпатської України у містах Берегове та Ужгород.

Вважаємо неприпустимим перекручувати націоналістичні гасла ВО "Свобода", які в жодному разі не націлені на приниження національних меншин у Закарпатті, зокрема угорців, як це зазначає пан Ковач. "Свобода" – парламентська партія, яка провадить чесну і відкриту публічну діяльність, а не здійснює її "лукавим чином", як зазначається в листі. Всі заходи націоналістична організація анонсує заздалегідь, вони є складовою програми відродження національної пам'яті українців. Місто Берегове має давні українські традиції, тут проживають тисячі українців, для яких проголошення Карпатської України 1939-го року є визначною подією. Відновлюючи історичну справедливість, відроджуючи українську історію Закарпаття, вшановуючи імена карпатських січовиків, яких спіткала трагічна доля під час окупації нашого краю угорськими військами, ВО "Свобода" жодним чином не зачіпає інтересів сучасної угорської національної меншини.

Для нас є вкрай обурливою риторика Бейли Ковача на кшталт "… Поведінка вашої парламентської фракції зводиться до насильства, грубих сварок, бійок між депутатськими групами…" та вживання щодо партії, яку підтримали на останніх виборах мільйони українців, терміну "угрупування".

З іншого боку, чи не є провокацією, зокрема, дії ваших прихильників, що мали місце на Верецькому перевалі у серпні 2011 року, коли під час перепоховання українців, які захищали Карпатську Україну і яких по-звірячому замордували угорські окупанти, прихильники "Йоббіка" явно з провокативною метою привели туди угорських дітей під виглядом "екскурсії"? Організатори цього демаршу повели колону підлітків прямо під траурний гімн і почесні салюти. Ні в кого з ваших прихильників не вистачило здорового глузду і бажання зупинити колону, проявити повагу до траурної церемонії. Старі ветерани, які годяться в діди і прадіди цим підліткам, ледве стримували обурення діями цих "європейців". Зрештою довелося призупинити церемонію перепоховання, поки учасники цієї провокації спокійно пройшлися через похоронну процесію. І ніхто тоді не заподіяв їм жодної шкоди.

А чи не є провокацією цілеспрямована діяльність членів вашої партії, коли всупереч Конституції України, вони надають консультації громадянам України щодо отримання другого, угорського громадянства?

Чи не є провокацією розповсюдження вашими прихильниками на території України провокативних агітматеріалів із зображенням "Великої Угорщини", куди включена і суверенна територія України – Закарпаття?

Чи не є провокацією свідоме намагання розколоти єдину українську націю, коли ваші однопартійці розділяють корінне населення Закарпаття на "русинів" та "українців"?

І подібних прикладів можна навести багато.

Такі провокативні дії з боку партії "Йоббік" щодо України загалом та українських націоналістів зокрема не відповідають європейським цивілізаційним нормам та жодним принципам співіснування правих рухів у сучасних умовах.

У зв'язку з вищенаведеним вимагаємо від члена вашої партії Бейли Ковача негайно принести вибачення Всеукраїнському об'єднанню "Свобода" та в майбутньому утриматися від подібних непродуманих заяв, а від членів вашої партії – від підривної діяльності на території України".

Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО «Свобода»

05 квітня 2013р.

Теги: Йоббік, Jobbik, Угорщина, Свобода, Берегово

Коментарі

Ігор. 2013-04-17 / 00:59:25
Гість,Федір Корятович керував замком,а потім...

Turul 2013-04-15 / 19:49:59


Не сійте з Угорщини антиукраїнтво. Коментар видалено. Адмін


Turul 2013-04-14 / 23:41:46


Закордонна провокація до "україносрачу". Коментар видалено. Адмін


Гість 2013-04-14 / 21:29:30
Свобода не лізе до Угорщіни бо там не живе значна кількіст Українців!!!Аот в Румунії живе 70 тисяч Українців і дуже шкода що свобода ніяк не підтримує Українців Румунії!!!А про громадянство так роздавайте в Угорщині Українські паспорта ....цікаво скільком вона потрібна?????А про замок ...хто побудував той замок????

Ігор. 2013-04-14 / 14:24:28
Вся прогресивна Європа у своїх парламентах має представників націоналістів.Фінляндія,Австрія,Угорщина зі своїм Йоббіком,Франція і ін.Наша Свобода НЕ лізе в Угорщину і не має там своїх приймалень.І не робимо угорцям в Угорщині подвійне громадянство.І не провокуємо в Угорщині.Що загубила Йоббік у нас?Вони ще мають претензії і до Польщі.Одним словом-сепаратизм не пройде.Мало вам
Берегова-ви ще лізете в Мукачево зі своїм Турулом в мукачівському замку...

pozsony 2013-04-13 / 16:24:37
Нові націонал-шовіністи своїми діями роблять більше шкоди Україні, ніж користі. Необхідно усвідомити, що час створення "національних держав" минув. Цілий прогресивний світ будує свої держави за принципами забезпечення нормальних умов життя громадян, справедлдивості, справедливого правосуддя, усунення корупції та не в останню чергу за принципами збереження національної ідентичності, збереження національних культур народів, які створюють населення держави, як велику цінність.
Отже, тактика викривлення історії, руйнації національних пам'яток, втручання у національні святкування ніяк на може привести до добра, скоріше до холокосту, голодоморів, геноциду „маленьких роботів» та інших видів етничної чистки.
Кому це не зрозуміло для українців, хто на власній шкірі все це випробував протягом сторічч?
Десяток поколінь мої предки народжувалися, жили та поховані на рідній закарпатській землі. Але мої батьки, не виїзджаючи з рідного мешкання, пасивно були громадянами шести різних держав. Кордони переміщувалися над нашими головами. Власне я вже пасивно став громадянином третьої держави.
Прочитавши окремі грубі, нецензурні коментарі я вимушений був висловитися.
Отже, хай ніхто не сміє нас, аборігенів Закарпаття, називати "окупантами". Не користуйтеся термінологією, не висловлюйтеся про "угорський імперіалізм".
Спочатку вивчить справжню історію нашого краю та тлумачення певних політичних та філософських термінів. У тому числі дізнайтеся про значення терміну «маленький робот» у пам'яті угорців та німців (швабів) Закарпаття.

Чорнота 2013-04-12 / 21:57:37


Коментар видалено. Адмін


Pusztuljhucul 2013-04-12 / 21:45:27
Opjaty Ural?Smisno...

Чорнота 2013-04-12 / 20:59:00
Pusztuljhucul, я поїздив не мало посвіту. Найкраще - вдома. Мій дім - Україна.
Твій дім, мадяре, - Урал

Гість 2013-04-12 / 15:06:44


Тролінг. Коментар видалено. Адмін


Pusztuljhucul 2013-04-12 / 13:29:44
Vidno,tobi duzhe podobaetsa Ural i Dunaj bo druhoho ne mozhes napisati.Sam tuda poid ja vzhe tobi pisav.Na proshanije na vokzali odinusja u sinyo-zhovte ta sche ukr.himn tobi zaspivaju.

Чорнота 2013-04-12 / 10:09:20
Pusztuljhucul, я тут народився. Це мій дім. А твій - на Уралі чи як мінімімум за Дунаєм

Pusztuljhucul 2013-04-11 / 13:13:23
Mozhe ti pojides.Ti tut chuzhij a ne ja!

Чорнота 2013-04-11 / 12:32:23
Pusztuljhucul, ніхто тебе тут не тримає. Пакує манатки і "чемодам - вокзал - Дунай чи Урал"

Pusztuljhucul 2013-04-11 / 08:53:14
Net konechno,ale hromadanin na zhal.Stidno

Чорнота 2013-04-11 / 00:04:49
Pusztuljhucul, звичайно ти б не називав - бо ти неукраїнець.

Pusztuljhucul 2013-04-10 / 18:02:30
U tvojemu mischi ja b ne nazivav sebe ukraincem.

Чорнота 2013-04-10 / 15:42:22
Pusztuljhucul, я корінний ужгородець. Україна для українців

Pusztuljhucul 2013-04-10 / 13:43:25
Tebe i tudi treba,chornota.Chim podalse vid Zakarpattya!

Чорнота 2013-04-10 / 09:56:52
Pusztuljhucul, батьківщина мадярів - Урал


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи