Для чого потрібен політолог, якщо неправда служить аргументом?

(Репліка на статтю В.Пащенка "Для чого потрібен парламент, якщо голова служить кувалдою?")

Для чого потрібен політолог, якщо неправда служить аргументом?

Ознайомившись з останньою публікацією В.Пащенка про початок роботи новобраного парламенту, вирішив на неї відреагувати. І спонукала до цього, як специфічна інтерпретація автором популярної нині теми політичних "тушок" ( як у тій приказці - "у чужому оці бачить соломинку, а в своєму колоду не помічає"), так і згадування, як на мене образливі та некоректні, нашого колеги і соратника Р.Бровді.

Почну з того, що кожен вправі давати свої оцінки роботі опозиції у новому парламенті. Але виступаючи в статусі політолога (а не політтехнолога), мабуть варто все ж таки дотримуватись принципу об'єктивності. Не потрібно все погане звалювати на одних, щоб виправдати і відбілити інших. Навіть якщо ці "інші" дуже близькі в матеріальному плані діячі. І, до речі, щоб "відмити репутацію" набагато більше зусиль слід докласти не Арсенію Яценюку, а лідерам відомої в Закарпатті бізнесово-політичної групи, якій роками відверто симпатизує В.Пащенко.

Що ж стосується фундатора і першого керівника закарпатського "Фронту Змін" Роберта Бровді, якого пан Пащенко невідомо з якого дива приплів до теми "тушок", хочу нагадати і роз'яснити деякі очевидні речі.

По-перше, на відміну від політичних працедавців пана Пащенка, Роберт Бровді ніколи не був у владі, не займав у ній жодних посад і, тим більше, у неї не "перебігав". На відміну від них, він не мав міністерського портфеля і представників у місцевій виконавчій владі, не створював широких коаліцій з Партією регіонів у обласній раді та на місцях. Навіть перейшовши на роботу в комерційну структуру, де була лише дольова частка державного підприємства, він добровільно склав із себе всі керівні повноваження, залишившись рядовим партійцем. Як на мене - непоганий приклад поведінки політика, щоб уникнути спекуляцій та незаслужених звинувачень на адресу парторганізації.

По-друге, як колега і політичний соратник, маю всі підстави стверджувати, що від самого початку нашої спільної участі у громадському і політичному житті Закарпаття, Роберт Бровді жодного разу не міняв політичні переконання, партійну та фракційну приналежність. З часу заснування (2009 рік) він був і залишається членом політичної команди "Фронту Змін", а з 2010 року і по нинішній день - депутатом однойменної фракції в обласній раді. Тому, в даному контексті, раджу В.Пащенку підшукати собі інших суб'єктів для навішування ярликів.

По-третє, Роберт Бровді не потрапив до парламенту "не за збігом обставин", а тому що прийняв для себе рішення не балотуватися у Верховну Раду. Бо займається бізнесом і не вважає правильним суміщати його з депутатством. Але знаю точно, що в разі обрання до парламенту, на відміну від одного добре відомого В.Пащенку закарпатського нардепа, він би не приховував від виборців свого входження у певну фракцію, а тим більше не писав би заяви про вихід з неї уже наступного дня (це ще раз з приводу "тушок")...

Народний депутат України Валерій Лунченко

Закарпатська обласна організація партії “Фронт Змін”, Закарпаття онлайн.Політичні партії
25 грудня 2012р.

Теги: Лунченко, коментар, депутат, ВР

Коментарі

Хустянин 2012-12-29 / 16:18:47
Валерка слабак і татків синочок,який нічого не може зробити сам без свого батька і без його гаманця.

Дідо 2012-12-29 / 12:20:43


Хамство. Коментар видалено. Адмін


безпартійний 2012-12-27 / 17:42:03
«Николасе», дякую за відповідь. І надіюсь на подальшу принциповість Вас і Вашого лідера щодо «тушок» у радах всіх рівнів, а головне на упередження та завчасне виявлення такого ганебного явища, як батько та син Табалови.

Николас 2012-12-27 / 17:24:15
До безпартійний. Наскільки мені відомо, Лущака виключили ще в 2010 році, коли він пішов на місцеві вибори з партією "Сильна Україна". До речі, так само давно виключили міжгірських ексфронтовиків Щура і компанію, про що на цьому сайті в коментарях теж часто питають...

безпартійний 2012-12-27 / 17:08:44
До речі, «Николасе», якщо Вам відомо, так був виключений із «Фронту змін», один із його засновників в Закарпатті, адвокат В.Лущак., чи ні?
Якщо так, то коли і за що?
Бо зараз він начальник управління комунального майна області.

безпартійний 2012-12-27 / 16:39:54
до Николаса 2012-12-27 / 15:42:47

Повністю підтримую Вас у дуже влучному порівнянні: «Балога зі своїм ЄЦ просто підручник "тушкування"». До речі, міг би і продовжити Ваш перелік його «досягнень» на цьому шляху.
Але ж заради об’єктивності, мушу додати до цього і перевірену життям аксіому:
все ж таки «політика – це продовження економіки», а не навпаки.
Так що, як кажуть, «мухи – окремо, а котлети – теж окремо» - кожний нехай відповідає за свої «скелети у шафі». Але публічно, без «підкилимних» домовленостей.
Немає жодної відомої української партії від дня зародження держави України, шлях становлення якої був би абсолютно «безхмарним».

Николас 2012-12-27 / 15:42:47
Даруйте пане Пащенко, але з об'єктивністю у вас не все гаразд. Тут Лунченко правий і поясню чому. Якщо ви міряєте категоріями політики, то нічого перескакувати на бізнесові справи і ховатись за посиланнями на центральні сайти. До речі, абсолютна більшість з названих публікацій містить багато емоцій, вигадок і припущень, але нуль підтверджених фактів. Щодо "тушок", то в конкретному випадку аргументи Лунченка крити нічим - ніхто з "фронтовиків" в обласній раді з фракції не втік, в більшість з регіоналами не пішов, у виконавчу владу не працевлаштувався. Може не достойні, нікуди їх не кликали, або не брали…Не знаю, але факт є факт. Натомість Балога зі своїм ЄЦ просто підручник "тушкування". Чому? А ви дайте відповідь на декілька питань. Що сталося з партією і фракцією "Наша Україна" в обласній раді минулого скликання і в чию політсилу вони перебігли? Хто і навіщо розколов у минулому скликанні фракцію "Батьківщина", з ким дружила і голосувала половина депутатів цієї фракції і чому тоді ніхто не називав їх "тушками"? По чиєму списку пройшли до парламенту в 2007 році родичі і соратники Балоги - В.Петьовка та І.Кріль, в якій фракції вони починали депутатську каденцію і в якій закінчили? Яка політична сила створила більшість з регіоналами в обласній разі за підсумками місцевих виборів 2010 року, виторгувавши посади міністра МНС, голови облради, начальників управлінь ОДА з питань освіти, АПК, туризму і євроінтеграції та ін.? Хто з депутатів мажоритарників переміг на окрузі висуванця регіоналів Деркача для того, щоб самому спочатку вступити у фракцію ПР, потім ніби відразу з неї вийти, але насправді до цього дня так і числитись? І список таких питань можна продовжувати і продовжувати…

7even 2012-12-27 / 15:12:44
До +++ Балог сюди приплів не Лунченко, а Пащенко, який вибрав дивний спосіб відбілити вчинок Павла Балоги "наїхавши" з якогось чуда на Бровді і "фронтовиків". А все обговорення звелося до обговорення бізнесу і абсолютно нічим не підкріплених випадів на адресу Лунчека і Бровді. Шановні! Якщо вам заздрість не дає спокою то так і скажіть. А якщо вже порівнювати чистоту та історію бізнесу з відомим мукачівським кланом, то тут усі, і "фронтовики", і навіть обласні регіонали виглядають дітьми в пісочниці...

ІВАН 2012-12-27 / 13:51:56
Але, повертаючися до теми - ну не треба захищати, а тим паче - виправдовувати Р. Бровдія - ну дуже і дуже одвозної та, перепрошую, - дуже продажної фігури.

петрику 2012-12-27 / 10:43:52
ти був петрик ибудиш петриком який ничого непетрат

петро 2012-12-27 / 10:26:16


Флуд і тролінг. Коментар видалено. Адмін


Слов'янин 2012-12-27 / 00:15:59
Як би свого часу прямодушні Платон, Аристотель та інші арійські мудреці дізналися про підступні зовнішні технології з їх «дискусіями політологів», залежних від закордонних «грантів» (на той час – фарисеїв), вони би одразу зрозуміли, яка сила зруйнувала Античний Світ.

Адмін 2012-12-26 / 22:53:59
Всього вам найкращого

AR77 2012-12-26 / 22:51:44
З Вами все зрозуміло. Платон і Арістотель, безперечно, стосуються теми цієї публікації. Давайдосвидания.

AR77 2012-12-26 / 22:42:24


Флуд. Ви не помітили, якою є тема цієї публікації? Коментар видалено. Адмін


штабисту 2012-12-26 / 22:26:00
валера нормалний мужик якшо тебе щось неустраюе остав свий номер ми туби позвонимо

Адмін 2012-12-26 / 22:05:21
Адмін банить анонімні доноси. Наступного разу обов'язково поцікавимося у вас, чи існувати нам "в інформаційному онлайн-просторі Закарпаття", чи закритися на ваше прохання.

Во Батьківщина 2012-12-26 / 21:34:58
Напевно Адмін також в долі раз банить коментарі про неоплату штабів-:)Шановний це правда, яку в Закарпатті знають всі обізнані в партійних справах, тоді закрийте свій сайт, раз тут не можна писати правду, для чого він тоді здався в інформаційному онлайн-просторі Закарпаття???

AR77 2012-12-26 / 21:14:16
Хм, а нащо було відкривати коментарі?Щоб потім їх зносити? Чи може для того, аби досідити давньогрецькі цитати? Чому інформація про неоплату місцевих штабів називається тролінгом? Не перетворюйтеся на карпатньюс.

Ігор Баран 2012-12-26 / 20:30:33
Згадався жарт - сикливий Робін Гуд підглядає за багатими і розповідає бідним

/ 4«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.
/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 1Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
» Всі записи