Аграріям потрібна не допомога від держави, а чіткі правила гри, - Роман Ткач в Ужгороді

11 вересня Закарпаття відвідб народний депутат України, член депутатської фракції блоку "Наша Україна-Народна самооборона”, секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Роман Ткач. На прес-конференції для місцевих ЗМІ політик окреслив коло завдань, з якими Об’єднана опозиція йде на вибори і за що найперше візьметься, ввійшовши до парламенту наступного скликання.

Аграріям потрібна не допомога від держави, а чіткі правила гри, - Роман Ткач в Ужгороді

Об’їхавши понад 20 областей, здебільшого Південь України, Роман Ткач констатує: люди доведені до відчаю. “На цьому тлі стабільність, якою нині так вихваляється Партія регіонів, нагадує “стабільність на цвинтарі”, - емоційно висловився на прес-конференції представник від опозиції. Земельна, пенсійна, медична, освітянська (усіх 21) реформи – не дали обіцяного результату. “Зрозуміло, що пройшло не так багато часу з моменту їх введення. Але Янукович просив дати йому владу, і він обіцяв все зробити в найближчий рік. Минуло два з половиною роки - сьогодні влади в нього, як ні в кого іншого, але результату немає”, - зазначив Роман Ткач.

На якісь суттєві зміни в бік покращення не варто сподіватися в найближчі роки, оскільки країна погрузла в корупції і брехні. Ось тому, готуючись до виборів, опозиціонери ведуть роз’яснювальну роботу, зустрічаючись із громадянами. І з приємністю відзначають, що, незважаючи на масштабну провладну агітаційну кампанію, люди добре розуміють справжню  “політику” президента і його підлеглих. Не важко порахувати, що тільки витративши 80 млрд. грн. на Євро, держава могла щонайменше по 2 тис. грн.. роздати українцям. Заборгованість по зарплаті на сьогоднішній день сягає 1 млрд. грн., а влада замість того, щоб шукати гроші на виплати громадянам, закуповує на виборчі дільниці дорогі камери відео спостереження. “Їм немає більше, з чим іти до народу. Людей вже не купити обіцянками і копійчаними надбавками до пенсій і зарплат. Українці хочуть пристойно жити в пристойній країні. Сьогодні навіть песимісти розуміють необхідність змін і готові йти на вибори”, - каже Роман Ткач.

Найперше завдання, яке реалізує опозиція, набравши більшість у парламенті, - це прийме Закон про імпічмент президента і не дозволить “ручним” депутатам від влади обирати гаранта, не рахуючись із думкою народу. “Не можна дозволити людям Януковича далі чинити беззаконня, яке нині діється в Україні. Якщо ми програємо суспільству ці вибори, обирати вже не буде з кого”, - наголосив політик.

Наступний крок – боротьба з корупцією і зусилля, направлені на те, щоб запрацювала економіка.

Оскільки у Верховній Раді народний депутат займається проблемами аграрного сектору, на прес-конфереції він більш детально зупинився на цьому питанні. Пан Ткач відзначив, що земля і питна вода у всьому світі стають перспективним капіталом. Однак в Україні на ринку землі порядку немає. Той сільський голова, який ще хоч якось переймається проблемами землі, щось робить із людськими паями, намагається розібратися із договорами і зібрати тисячу довідок. Але головна картина із сільгоспугіддями просто плачевна. Незважаючи на введений мораторій, в Україні має місце тіньовий ринок землі - проїжджаючи областями, тут і там бачиш оголошення про продаж землі.

Об’єднана опозиція вимагає продовжити мораторій на продаж землі і встановити державну гарантовану ціну на землю. Роман Ткач переконує, що аграріям потрібна не допомога від держави, а всього-на-всього чіткі правила гри.

Відповідаючи на питання журналістів щодо того, яким чином Об’єднана опозиція захищатиме голоси виборців, керівник регіонального виборчого штабу “Батьківщини” Валерій Лунченко повідомив, що протягом всього дня голосування 28 жовтня на кожній дільниці працюватиме 5-7 спостерігачів від його політичної сили. Однак основні порушення прогнозуються після закриття дільниць під час підрахунку голосів. “Ми вестимемо боротьбу за кожен відданий нам голос і зробимо все для того, щоб кандидат від Об’єднаної опозиції зміг представляти інтереси народу у Верховній Раді”, - запевнив Лунченко.

Прес-служба

Закарпатської Об’єднаної опозиції “ВО “Батьківщина”  

Закарпатська обласна організація партії “Фронт Змін”, Закарпаття онлайн.Політичні партії
11 вересня 2012р.

Теги: ВО “Батьківщина, Роман Ткач

Коментарі

/ 4«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.
/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 1Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
» Всі записи