Національна академія Служби безпеки України. Умови вступу

Національна академія Служби безпеки України – відомчий вищий навчальний заклад ІV рівня акредитації. Форма власності державна. Ліцензія МОН України АВ № 529286 від 12.07.2010 року. Адреса начального закладу: м. Київ, вул. Трутенка, 22. Форма та термін навчання: бакалавр: денна форма – 4 роки; спеціаліст та магістр: денна форма – 1 рік.

Національна академія СБ України є єдиними у державі вищим військовим навчальним закладом з підготовки офіцерів контррозвідників для вирішення завдань протидії розвідувальним, терористичним та іншим протиправним посяганням спеціальних служб іноземних держав та організацій на шкоду інтересам України.
 
Національна академія здійснює набір на підготовку фахівців для потреб Служби безпеки України на базі повної загальної середньої освіти за напрямами "Правознавство" – оперативні співробітники зі знанням іноземної мови, та "Філологія" – перекладачі-референти зі знанням двох іноземних мов. Курсанти, які успішно виконали програму бакалаврату, на конкурсних засадах продовжують навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра або спеціаліста.
 
У Національній академії СБ України окрім англійської, німецької та французької запроваджено вивчення рідкісних мов: арабської, турецької, китайської, фарсі. Факультативно курсантами вивчаються румунська, польська, чеська, словацька мови.

По завершенні п'ятирічної підготовки випускникам Академії присвоюється перше офіцерське звання лейтенанта.

До участі в конкурсі для зарахування на перший курс Національної академії за програмою підготовки офіцерів допускаються особи, які відповідають вимогам проходження військової служби і професійного добору співробітника Служби безпеки України. Вік кандидатів на навчання від 17 до 21 року (17 років обов'язково повинно виповнитися в рік зарахування на навчання). Для військовослужбовців і військовозобов'язаних віком 18-23 роки, які не мають офіцерських звань.
 
Згідно із Правилами прийому відбір кандидатів з числа громадян України на навчання до Національної академії Служби безпеки України проводять підрозділи кадрового забезпечення Центрального управління, регіональних органів, органів військової контррозвідки, навчальних закладів Служби безпеки України. Той, хто має бажання навчатися в Академії, може звернутися з письмовою заявою за місцем проживання (навчання, строкової служби) в один із зазначених кадрових підрозділів. Кількість кандидатів до вступу на навчання не обмежується.
 
Конкурс зарахування вступників 2011 року розпочнеться 1 липня.
 
Вступники, які рекомендовані на навчання за програмою підготовки офіцерів – оперативних співробітників, напрям "Правознавство", подають сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти з оцінками з української мови і літератури, профільних предметів історія України та іноземної мови, при цьому мінімальний бал з історії України -170 балів, з іноземної мови – 140 балів.
 
Вступники на навчання за програмою підготовки офіцерів – перекладачів, напрям "Філологія", подають сертифікат з історії України, профільних предметів української мови і літератури та іноземної мови. Мінімальний бал з профільних предметів – 160 балів.
Для категорії осіб, які відповідно до нормативно-правових актів Міністерства освіти і науки України мають право брати участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів, будуть проводитися письмові тести, виконання яких оцінюватиметься за шкалою від 100 до 200 балів.
 
Для конкурсного балу вступників враховуються середній бал документа про повну загальну середню освіту, який додається до суми балів сертифікату, або результатів вступних випробувань.
 
Правилами прийому передбачено нарахування додаткових балів для вступників, які досягли визначних успіхів у вивченні профільних предметів, є учасниками міжнародних олімпіад, призерами IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із базових предметів, III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.
 
Після реєстрації документів відбуватиметься оцінювання рівня фізичної підготовленості абітурієнтів за результатами виконання нормативів з трьох вправ: біг на 100 метрів, підтягування для юнаків, комплексна силова вправа для дівчат, біг на 3 000 метрів для юнаків та 1 000 метрів для дівчат. Бал рівня фізичної підготовленості вступника оцінюється за шкалою від 2 до 15, які додаються до конкурсного балу.
 
Детальну інформацію про Національну академію СБ України та правила прийому розміщено на офіційному сайті навчального закладу за Інтернет адресою http.academy.ssu.gov.ua. В Академії функціонує телефонна лінія приймальної комісії з питань вступу на навчання до нашого закладу - (044) 527-76-24.
Редактор оголошень, Закарпаття онлайн.Оголошення
20 листопада 2010р.

Теги: академія, СБУ, вступ

/ 1Терміново продам азіатську видру
/ 1Приймемо на роботу бармена і офіціантів
Продам екзотичних черепашок
Кафе-бар "Акваріум". Екзотика відпочинку
Продам морозостійкі сорти бамбука, вирощені в Ужгороді
Акваріумні рослини. Великий вибір
/ 1Терміново продається стадо буйволів
Продам золотих рибок для декоративних водойм
/ 4Продам Volkswagen Crafter вантаж. 35 MAXI 2008
/ 4Продаються земельні ділянки під забудову
/ 4Продається земельна ділянка в с. Барвінок
/ 4Куплю будинок
/ 12Продаються породисті щенята німецької вівчарки
/ 4Пропав собака породи "ріджбек"
/ 4Продається земельна ділянка в Берегові
/ 4Свято-Троїцька громада УПЦ КП в Ужгороді потребує підтримки в добудові шкільної каплиці
/ 4Одно- та двокімнатні квартири в новобудовах Мукачева на продаж і в розстрочку
/ 2Комерційна пропозиція: нова 4-поверхова будівля у центрі Ужгорода!
/ 2Опалення без газу! Solar Karpathy — тариф на сонце не дорожчає!
/ 6Краща пропозиція на ринку одно- та двокімнатних квартир в Ужгороді!
/ 48 вересня відбудуться збори Закарпатського відділення Асоціації адвокатів України
/ 1В Ужгороді діє перша на Західній Україні школа англійської мови з міжнародною сертифікацією TOEIC
Торгова марка «Парада» представила літню колекцію модного одягу
/ 1Продам 4-кімнатний будинок в с. Кібляри Ужгородського району
/ 4Пишу віршовані вітання до урочистих подій
» Всі записи