Смоланка в Ужгороді зустрічався з виборцями (ФОТО)

Доволі креативно і нестандартно стартувала передвиборча кампанія кандидата у депутати по № 68 округу, всесвітньовідомого нейрохірурга, директора Центру нейрохірургії та неврології, депутата обласної ради Володимира Смоланки. Сьогодні, 14 серпня, на ужгородській набережній Незалежності, біля Лінгвістичної гімназії, яку він 35 років тому закінчив із золотою медаллю, Володимир Іванович презентував свою передвиборчу програму та розповів, чому вирішив балотуватися до Верховної Ради України.

Смоланка в Ужгороді зустрічався з виборцями (ФОТО)

«Радий бачити тут сотні близьких, знайомих облич людей, думка яких для мене надзвичайно важлива, -- почав Смоланка. – Чому я – людина, яка достатньо реалізована у житті, лікар і науковець, прийняв таке рішення? Буваючи по роботі у різних країнах світу, я спостерігаю за життям і розвитком громадянських суспільств у них. І, як кожен з нас, порівнюю зі станом справ у нашій країні. Коли повертаюся додому, в мені борються два протилежних відчуття: радість від повернення на рідну землю і розчарованість, засмученість тим, що я бачу і розумію, наскільки ми відстаємо від розвинутих країн світу, – зізнається Володимир Смоланка. – Це стосується усіх галузей: управління, транспорту, економіки, культури, освіти і медицини. А найголовніше те, що ми занадто повільно прогресуємо, відстаючи таким чином все більше і більше».

Володимир Смоланка зауважив, що такий стан справ не може влаштовувати кожного із порядних людей: «Я хочу, щоб наша країна стала місцем, де комфортно жити нам і зростати нашим дітям».

Безумовно, на його думку, потребує значного покращення і рівень вітчизняної освіти. Необхідні створення належних умов роботи в різних галузях, достойна оплата праці. «Як і кожному з вас, мені дуже близькі проблеми мого рідного міста, краю. Проблем багато. Це і якість повітря, води, і набридлої всім погодинної подачі води за графіком, проблеми із сміттям по місту. Ви знаєте, до мене приїздять колеги з іншим країн і іноді мені навіть соромно проводити їх нашим містом, адже бачу і розумію, і що тут не так зроблено, тут сміття, а це можна було б зробити інакше. Реконструкції потребує й історичний центр нашого є міста, яке за своєю суттю є європейським, а за станом справ – на жаль, не є таким…

Ці проблеми мають конкретне вирішення – для цього потрібна воля і неординарність дій, нерідко залучення додаткових державних коштів. Давайте зробимо наше місто та край дійсно європейським!» -- запропонував він усім, хто зібрався на набережній.

Підтримати відомого не лише в Україні, а й у цілому світі нейрохірурга на зустріч прийшли чимало представників інтелігенції краю. Директор Лінгвістичної гімназії ім. Т.Г.Шевченка, депутат Ужгородської міської ради Михайло Мегеш зазначив, що випускник тоді ще школи №1 приніс славу не лише сім’ї Смоланок, не лише педагогічному колективу, але й місту Ужгороду, Закарпаття, тай усій країні. 

Народний художник України, академік Національної академії мистецтв України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, нагороджений орденом Ярослава Мудрого V ступеня, золотою медаллю Академії мистецтв України Володимир Микита зізнався, що прийшов, «адже це вияв моєї великої поваги до цієї порядної людини. Володимир Смоланка -- це від Бога хірург, який робить усе для людей, -- розповів митець. -- Спершу я здивувався, що він вирішив податися у Верховну Раду, адже туди, зазвичай, ідуть будувати політичну кар’єру, здобувати особисту вигоду тощо. А ця людина не може бути байдужою до людей. Для нього цей шлях буде нелегким, адже себе він проявлятиме себе лише завдяки особистому патріотизму і любові до свого міста і краю. Я вірю, що дасть Бог, і в нього все складеться».

Побажала успіху у цій нелегкій боротьбі  і легенда закарпатської професійної хореографії народна артистка України, балетмейстер-постановник заслуженого академічного Закарпатського народного хору, кавалер ордена Ярослава Мудрого Клара Балог. На її переконання, у Верховній Раді повинно бути більше людей, таких як Володимир Іванович, який щодня лікує людей і знає як налагодити систему охорони здоров’я.

Письменник, лауреат літературної премії ім. Ф. Потушняка,  в.о. декана факультету романо-германської філології Ужгородського національного університету, депутат Ужгородської міської ради Михайло Рошко теж звернувся до ужгородців: «Людина яка найтонше розбирається у секретах організму – нейрохірургії, безперечно, зможе якнайкраще розібратися у всіх системних рухах такого організму, як наша держава. Ми ужгородці пишаємося тим, що він наш кандидат! Він талановита людина, яка прославляє рідне місто на увесь світ. Хірург -- це завжди відповідальність за життя людини, сміливість, завжди чисте серце, яке робить добро іншим людям. Дай боже йому наснаги, а нам – його підтримати».

Наприкінці зустрічі Володимир Смоланка зауважив, що робота у Верховній Раді передбачає роботу в округах майже 200 днів. «Якщо так станеться, я планую присвятити цей час своїй науково-практичній діяльності, допомагаючи людям».

14 серпня 2012р.

Теги: Смоланка, депутат, виборці, вибори

Коментарі

виборець 2012-08-20 / 08:16:38
Полковника Стратюка в депутати, він, як юрист, буде грамотні закони приймати.

ось так 2012-08-16 / 23:29:22
навіть сильний фахівець Смоланка В.І. сьогодні може виживати на Україні лише в команді якщо не однодумців, то хоч людей, які дивляться "в одному напрямку". Лише одиниці будуть іти в раду справжніми самовисуванцями, це сьогодні всі знають. Політичного впливу може і не бути, а от не дати знищити дорогий нам всім УжНУ - це найперше завдання. З Богом!!!

виборець 2012-08-16 / 20:21:43
Чудовий лікарь Смоланка не повинен покидати практичну діяльність, робота у ВЕРХОВНІЙ Раді не дасть йому можливості повноцінно лікувати людей.
А в депутати треба прокурора Стратюка, того що ганяв Ратушняка.

Валя 2012-08-16 / 18:50:42
Смоланка врятува життя не одному українцю (і не тільки), успішно керує унікальним медичним закладом, значить він потрібен і у верховній раді. Чи кого ви пропонуєте, якщо вам лікар не подобається? Бандита?

Це я 2012-08-16 / 10:04:47
Добра людина, прекрасний хірург.
Але!
Хто із свиньми валяється, буде гівном смердіти. Він повинен розуміти, що у раді неодмінно обмаститься.

виборець 2012-08-16 / 07:59:31
Якщо Смоланка чудовий лікар, то нехай лікує, бо у Верховній Раді втратить кваліфікацію. А якщо він думає не ходити на пленарні засідання, то для чого балотується?
Голосуйте за колишнього прокурора Ужгорода - Стратюка, він прижме хвоста ужгородській злодійні.

Міжгірщина 2012-08-15 / 20:17:51
Ми поважаємо таких як пан Смоланка та пан Цар Василь Іванович, колишній головлікар Міжгірської ЦРЛ, відомий хіруг якого тупий перебіжчик з Фронту Змін, нині регіонал Василь Щурь викинув на вулицю. Всі розумні люди що бажають жити у цивілізованій країні повинні голосувати за таких як пан Смоланка, бо саме такі люди ще зберегли в собі такі якості людські як чесність, порядність, ганьба, префесійність, правдолюбство та інші хороші людські якості, які повністю відсутні у представниеів Партії Регіонів на чолі з Януковичем.

Лоци 2012-08-15 / 14:02:51
Хірург хороший але чого за операції в руки бере гроші, а не представляє рахунок, на який треба сплатити? Чи і в Європі так ся робить, за яку говорить пан Ладьо?

матадор 2012-08-15 / 14:00:03

Хамство. Коментар видалено. Адмін

Ужгородка 2012-08-15 / 07:51:22
Посмотрите на 5-ю фотку, вам все станет ясно и без слов.
Жаль, что Смоланка В. "торгует лицом" в такой позорной компании.

Микола 2012-08-14 / 23:51:59
Погляньте на оточення на зустрічі... Можна зливати воду... Сомаланка нардепом не стане. Хоча і достойна людина, та не натих поставив.

Петер 2012-08-14 / 22:27:02
Не гоніть на Чучку! троль і Ко і іже снімі задарма і не згадають про Павла :( а ваших єцанутих і рататуйських бєзпроблєм! бо з бабосами!!!

жінки депутати міської ради 2012-08-14 / 22:09:03
enovo 2012-08-14 / 19:58:20
Рошко Мих Мих чим далі тим більше схожий на застарілого педрика.

Не правда,Рошко це справжній мужик,навіть більше того він мачо.Коли Михайло Михайлович поруч,ми,пішаємо кипятком.От такий він!!!

конюх з ранчо 2012-08-14 / 22:05:18
От тому і живемо так, бо політикою і законотворчою діяльністю хочуть "займаютись" боксери, футболісти і лікарі. Ну, нічого проти не маю, що пан Смоланка порядна людина і світило медицини, але ВР - це не його рівень. От тому я і моя сім'я не буде за нього голосувати.


Все правильно кажете,займатися політикою та керувати повинні ніхто інші,як правильні пацани,які можливо і не так добре знаються на законах та законотворчому процесі,але вивчили як то жити по поняттях.Таких у мене в області аж 6.тому терпіння тобі пересічний закарпатцю,адже воно знадобиться!

гуцул 2012-08-14 / 21:53:28
Вітаю пана Смоланку!!порви пане Володю їх на куски синьо-жопу Банду Даунецьких прихвостнів!!!!!!!!!

Рома 2012-08-14 / 20:40:33
Ну от на першому етапі вже хитрощі Єцу. Барвостан рішив щоб Смоланка йшов самовисуванцем. Давай Володя якщо ти щирий то йди від Єцу, а не ховайся. Самовисуванець то значить незалежний, але не у твому випадку бо ти під Барвостаном

до Андріана 2012-08-14 / 20:25:49
От тому і живемо так, бо політикою і законотворчою діяльністю хочуть "займаютись" боксери, футболісти і лікарі. Ну, нічого проти не маю, що пан Смоланка порядна людина і світило медицини, але ВР - це не його рівень. От тому я і моя сім'я не буде за нього голосувати.

Катерина 2012-08-14 / 20:14:31
Та все це ігри Балоги. Чучка, Смоланка - вони його пішаки.І хоч що кажіть, а не повірю, що Смоланка висувався сам, бо так хотів. Балога прекрасно розуміє, що в Ужгороді ЄЦ не підтримують, от і зробив їх самовисуванцями. Думаю, десь через два місяці побачимо, що він справді задумав. Балозі в наступній ВР дуже будуть потрібні свої люди.

lenovo 2012-08-14 / 19:58:20
Рошко Мих Мих чим далі тим більше схожий на застарілого педрика.

до Андрія 2012-08-14 / 19:40:57
ЄЦ не висував Смоланку від себе, бо можливо і сам лікар цього не хотів. Смоланка як і Балога розуміють, якщо він буде йти від партії, у нього менше буди сили набрати більшу кількість голосів. А так, є ще Чучка та інші кандидати, підтримуванні ЄЦом, які розпорошать між собою голоси, розчищаючи дорогу для Смоланки, чого так і сильно прагне Балога у своїй політичній грі.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини