Історичну «Корону» в Ужгороді купило ТОВ, зареєстроване за 12 днів до продажу

Комплекс «Корона», що розташований у історичному центрі Ужгорода та є пам’яткою архітектури місцевого значення, придбало ТОВ «Проект Готель Консалтинг ЛТД». Ця структура зареєстрована 19 липня 2012 року в Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб-підприємців за мадресою м. Ужгород, вул. Петефі, 14.

Історичну «Корону» в Ужгороді купило ТОВ, зареєстроване за 12 днів до продажу

Відповідний витяг з реєстру сьогодні продемонстрував журналістам директор Департаменту міського господарства Олексій Касперов.

Директором ТОВ все того ж 19 липня 2012 року призначено Андрія Вікторовича Захарченко.

Засновники товариства – Максим Сємаков 1977 р.н. та Андрій Захарченко 1967 р.н.

Як повідомив Олексій Касперов, оголошення про продаж комплексу «Корони» мерія розмістила лише у комунальній газеті Ужгородської міської ради «Ужгород». У, наприклад, столичних газетах (для залучення потужніших інвесторів) оголошення не розміщували «через обмежену фінансову можливість департаменту, який за оголошення сплачує кошти».

При цьому, що цікаво, газета «Ужгород» із оголошенням про продаж комплексу «Корони» (що у центрі міста) вийшла замість звичної суботи у вівторок, 17 липня. 

На питання журналістів, чому газета «Ужгород» вийшла у вівторок, 17 липня, і де її можна купити, О. Касперов відповів: «Ми опублікували оголошення за 3 тижні до конкурсу, у відповідності до законодавства. Газета «Ужгород» має певні боргові зобов’язання, тому вийшла у вівторок, бо друкарня попередила газету про це у той момент, коли пішло оголошення». О. Касперов не пояснив і те, чому газета не потрапила не те, що у продаж, а і передплатникам.

За словами О. Касперова, він має 3 примірника газети, проте журналістам показав лише копію оголошення, долучену до матеріалів конкурсу.

За словами О.Касперова, Ужгородська мерія вирішила продати пам’ятку архітектури місцевого значення – комплекс «Корона», бо стежить за інформацією, згідно з якою «рівень орендної плати і рівень продажів падає». Через це. стверджує чиновник, можливість самостійно керувати об’єктом не розглядали.

Резонансний продаж архітектурної пам’ятки місцевого значення відбувся у той час, коли майно міста, як заявляла мерія, заблоковане виконавчою службою.

«Майно міської ради дійсно на сьогоднішній день заблоковане виконавчою службою. Однак сьогодні працюємо у законодавчому полі, керуючись законами про малу приватизацію. Процедура (відкриті рахунки чи заблоковане майно) має розпочатися і завершитися у певний термін із певними умовами та результатами. Є позов до суду, а договір купівлі/продажу буде підписаний тільки після того, як буде знятий арешт, накладений на майно», – сказав Олексій Касперов.

Директор Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради також надав журналістам перелік умов, за яких продали «Корону».

Так, умовами передбачене повернення комплексу “Корона” туристичної, культурної, історичної привабливості для гостей та жителів міста у спосіб первісного застосування: готель та ресторан.

Водночас умовами передбачена «кореляція функціонального призначення (експлуатації) комплексу з адаптацією до сучасних умов».

«Концепція комплексу “Корона” має бути актуальна на сьогоднішній день, асоціативна з історичним та культурним минулим Ужгорода, з можливістю влаштування об’єктів соціально-культурного значення (музеї, галереї, туристично-інформаційні центри)», – йдеться в умовах.

Крім того, встановлено «обмеження (заборону) по функціональному використанню (експлуатації) та реконструкції, або перепланування будівель комплексу “Корона” під: продуктові магазини, магазини з продажу господарських та промислових товарів, майстерні, ринки, навчальні заклади (класи, аудиторії), спортзали, культові церковні приміщення (у всіх формах), стриптиз-бари, громадські бані, хімічні лабораторії, гуртожитки, столові, станції техобслуговування, виробничі приміщення, друкарні, столярні цехи, пекарні, тобто заклади, які суперечать історичній концепції та традиційному характеру середовища архітектурної пам’ятки - комплексу “Корона”.

Один із засновників підприємства, що придбало на «таємному» конкурсі недорого історичний об’єкт у центрі Ужгорода – комплекс «Корона», має безпосереднє відношення до іншого об’єкту, розташованого неподалік – ресторану «Апріорі». 

На веб-сайті Єдиного  державного  реєстру (цей же витяг продемонстрував журналістам на прес-конференції директор Департаменту міського господарства О.Касперов), в інформації про засновників йдеться: Максим Сємаков 1977 р.н. та Андрій Захарченко 1967 р.н. Подано й контактний номер телефона – 0506217761.

За інформацією Заголовок

08 серпня 2012р.

Теги: Корона, аукціон

Коментарі

Петро 2012-08-25 / 22:30:13
Ледида стоїть за цією аферою... Ховає свою пику... але вона по самі вуха у короновському лайні. Цей з виду ніякий регіонл- губернатор, вирішив у передвіррі свого закату урвати також усе що можна. От і діє у зговорі із Погорєловим...

гаврило 2012-08-15 / 14:24:45

Хамство. Коментар видалено. Адмін.

Моня 2012-08-15 / 13:34:39
А денюшки от кудова у этих новоявленых биз... Подставок Волошына. Кто проверял законность их происхождения для оплаты хотя бы 8 000 000 млн. за помещения "Короны" ??? Где наша славная податковая или она тоже в доле ???

Ференц 2012-08-13 / 12:22:15
Ти шо мелеш Панов, скажи свої слова для будь кого з тих, що ти перерахував та кожний з них тобі горляку перегризе за такі слова. Це означає зректись своєї історії культури формування мови і так далі. Всі нації і народи дуже добре знають своє походження історію і не хизуються цим, як це наприклад роблять так називаємі русини, а насправді абсолютно не знають своєї історії звідки це взялося - русин. А коли в твого народу роками навіть століттями крали історію твого краю, то це обовязок кожної людини яка живе в незалежній державі говорити про історію мову культуру і так далі.


Панов 2012-08-13 / 10:19:52
Якщо комусь не любится з тих чи інших причин факт пограбування громади міста (а таких фактів за 20 років - не перерахувати!) - збирайте фракції, приймайте рішення, проводіть доззволені законом акції, подавайте в суд. Кухонні протести - не вихід.
І репліка щодо Київської Русі - жоден житель теперішнього Єгипту не стверджує, що він спадкоємець слави фараонів, жоден італієць не присвоює собі слави Римської імперії, жителі Стамбула не кричать про свою візантійськість, і є ще багато таких прикладів, бо сучасні народи лише живуть на тих територіях, де були колись ті чи інші давні держави.
За періоди в сотні років, що проходять від часу існування таких держав, міняється не тільки сама держава і назва, її устрій, майже повністю міняється населення по етнічному складу. Тому претензії на минулу назву, славу (якщо така була) через 3-5 сотень років - просто журналістські, пропагандистські міфи для створення або підтримки престижу, якого насправді немає...

Ужгород 2012-08-13 / 08:58:34
Аферисти! Погорєлов -- у відставку!

ІВАН 2012-08-13 / 08:46:22
йовжико 2012-08-12 / 14:17:50
Оце таки круто, що Погорєлова і Ко гнати з міста бізонами. Це дійсно "нове". Однак нереально. Бо у зоопарках бізонів мало. А позичити у США - це сумнівно. Тож пропоную, замість бізонів використати зубрів. Їх у нас є більше. Це реальніше.

йовжико 2012-08-12 / 14:17:50
думаву шо Пагарелов тай його синьо-жопа банда москальська шо грабить муй Унгвар нарешти буде викинута з Вариша Геть!!корону назад уддати Варишу,а Пагарелова,Захарченко,Чубирка,волошина геть уттика нагнати бизонь треба

Ференц 2012-08-10 / 21:38:55
Питання ще в тому чому не запросили Бедя, як орендаря даної будівлі, на аукціон. Наскільки відомо, що Бедь не відмовлявся від Корони. Так би хоч якось більш менш могли провести прозоро цей аукціон. А так вийшов просто дерибан майна Ужгорода.

звіздЄЦ ПР 2012-08-10 / 21:16:41
Ага, в нас в місті мер - то Балога. :-)) Ти на ідіотів розраховуєш?

Ужгородець 2012-08-10 / 21:02:55
За даною аферою стоїть всім відомий Віктор Балога, що діє через авантюриста Івана Волошина при прикритті прокурора області Анатолія Петруні.
Ганебно витравили із даного приміщення Богословську академію УПЦ, при цьому цинічно кланяються Блаженнійшому Митрополиту Володимиру.

Istvan 2012-08-10 / 19:19:11

Коментар видалено. Далі буде бан. Адмін

Адмін 2012-08-10 / 18:38:50
2Istvan

Ви відверто спровокували в цій темі флуд і черговий "україносрач". Попередження. Не дослухаєтеся до попередження Адміна - забаню.

Ференц 2012-08-10 / 17:02:27
Перша назва Україна появляється в деяких старих рукописах в 1186 або в 1286 от зараз згадати не можу точну дату але десь в цих двох роках. Можливо і скоріше. Я підтримую "сорри" тому що він бачу читає більш менш правдиву історію своєї держави, а не ту що написали більшовики за нас з вами, як їм це було вигідно, а теперішні росіяни продовжують красти в нас нашу історію. Одне лиш зауваження всі українці мають називати себе русинами, бо вони прямі нащадки Київської Русі! А слова Русь і Росссія це різні слова. Бо слова русин, руський і так далі жавжди писалось нашими предками з одною буквою "с", а росссіяни пишуть вже з двома "ссссс"

А взагалі не відходьмо від теми тут в ужгородців Корону вкрали, а ви тут розвели базар!!!

Istvan 2012-08-10 / 16:16:59
А назва Україна коли була запроваджена???

Нік 2012-08-10 / 16:15:10
Ужгородці лохи, рата і погорелов -злодії

сорри 2012-08-10 / 16:12:25
Istvan, ти як фінно-угро-тюрк мав би першим знати, що в часи Київської Русі на території нинішньої Росії практично не було слов’янських поселень, ця територія називалася Заліссям і звідти тамтешні ослов’янщені угро-фінські аборигени (почитай давньоруські літописи) ходили "в Русь"). Назва Россія була запроваджена на початку 18-го ст. указом Петра І. До цього цей колишній улус золотої Орди називався Московією. І сме так позначався на всіх європейських картах. На відміну від України, яка завжди називалася Руссю (Ruthenia)...

Istvan 2012-08-10 / 15:29:32
Киевская Русь - не Украина, а Россия

Панову 2012-08-10 / 14:23:56
Почитайте про Київську Русь )

Панов 2012-08-10 / 12:34:29
"Україна виникла задовго до того, як угорці замість юрт навчилися будувати перші будинки" - не флуд і троллінг по відношенню до угорців?
Де, коли ("до того, як угорці"...), ким Україна була визнана,зареєстрована, яку мала територію, хто були правителі, яке було населення (народ, піддані по расі, по національності, по кількості) - сррі - факти, документи в студію, бо цивілізований світ давно, ще з короля Стефана, знає європейську угорську державу та націю.
Натомість - українців в коло світових організацій ввів СРСР як УРСР, і досі під цією табличкою вони в ООН і сидять.

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 4
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 2
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини