В СБУ «відшили» закарпатського журналіста, який прийшов за інформацією про контрабандний тунель

Сьогодні зі мною трапилася подія, якої й не пригадаю. За дорученням редакції мав підготувати інформацію про те, що нового з’явилося в розслідуванні справи про контрабандний тунель через українсько-словацький кордон.

В СБУ «відшили» закарпатського журналіста, який прийшов за інформацією про контрабандний тунель

Щоб отримати інформацію з перших вуст і не повторювати в своїй газеті вже відомого, звернувся до управління СБУ в Закарпатській області. Цілком логічний крок, адже питання – в компетенції саме цієї установи.

На прохідну, де стоїть «вертушка», підійшов о 11.45. Черговий дізнався про мету мого приходу, доповів начальнику управління Василю Дмитровичу Сітару.

– Почекайте 10 хвилин, за вами спустяться, – повідомив мені черговий.

Радий, що скоро матиму більше відомостей про злісних контрабанднистів, я став очікувати.

Пройшло 15 хвилин, я вже й дислокацію поміняв, вийшовши на подвір’я. Коли ж повернувся досередини, то дізнався: «За вами ще не приходили. Мабуть, там нарада».

Через наступних чверть години я знову нагадав про себе. Сказавши, що про мене, мабуть, забули, почув від чергового: «Не хвилюйтесь, ми люди військові, у нас ніхто нічого не забуває».

Ще через якийсь час той самий черговий уже нічого не говорив, лише ніяково повідомив: «Про вас я доповідав тричі...»

З управлівння виходили десятки пристойно вдягнених і енергійних людей, молодих і літніх, заклопотаних і не дуже, але за журналістом – жодного.

Так погралися в кішки-мишки аж до обідньої перерви. Після того зрозумів: ніхто там, нагорі, не збирається зі мною розмовляти, лише чекають, коли ввірветься терпець.

Останній, контрольний підхід до «вертушки» я зробив о 13.30, після чого остаточно розпрощався з надією отримати будь-які відомості. Від мене без пояснень вкрадено майже дві години!

Додержання даного слова – ознака честі людини, а пунктуальність і точність – неодмінна ознака професіоналізму працівника. Де це все поділося в роботі такої установи як СБУ, не беруся судити. Залишається думати, що інформацію зі слідства надто вже пильно бережуть.

Незрозуміло лише, чому надсекретність не застерегла від нечуваної на євротеренах контрабанди, яка здійснювалася тунелем за кілька кілометрів від правоохоронної установи в Ужгороді.

Василь Бедзір, журналіст, голова Ужгородської міської організації ВПС «Незалежна медіа-профспілка України»

20 липня 2012р.

Теги: СБУ, тунель, контрабанада. журналіст

Коментарі

Це я 2012-07-22 / 11:17:17
Не переживайте. Якщо пан журналіст буде досить настирливим, його можуть запросити на розмову у контору, та ще доставлять службовим транспортом.

еееек 2012-07-21 / 22:24:27
свавілля та безнаказаність силовиків є нормою українського суспільства........................................

ЛЕСЯ 2012-07-21 / 21:41:18
а ЧОМУ ДО ЦЬОГО ЧАСУ НЕ ЗАПИТАЛИ,А ЗВІДКИ У ЛЮДЕЙ ГРОШІ НА ТАКІ БУДИНКИ.

До "До Джона" 2012-07-21 / 18:17:27
Якщо людина хоче попасти на особистий прийом, то , як і в будь-якій державній установі, є чітко затверджені графіки прийому громадян.

До Джона 2012-07-21 / 17:39:45
Журналіст Бедзір використав своє право,і як громадянин і як журналіст.Він хотів попасти на особистий прийом до генерала Ситара В.Д.,підкреслюю особистий, а не до заступників,начальників відділів чи прес-служби.Є визначений порядок прийому громадян, от згідно нього люди користуються таким правом.Інша справа,коли зневажають деяких представників суспільства.

Ярослав Глагола 2012-07-21 / 15:22:04
В. Бедзір не з тих журналістів, що беруть інформацію з третіх рук. Очевидно, що йому була потрібна інформація керівництва СБУ, а не їх речників. Це нормально і професійно.

Джон 2012-07-21 / 11:23:39
Треба було передзвонити у прес-службу...Телефон прес-служби, в тому числі і мобільний є у всіх порядних журналістів

Джон 2012-07-21 / 11:22:15
А ЖУРНАЛІСТ БЕДЗІР НЕ ЗНАЄ, ЩО У СБУ Є ПРЕС-СЛУЖБА!!! І нащо чекати годинами на вході??? Всі питання вирішуються через прес-службу...Деколи вона й сама може підготувати відповіді на запитання, які цікавлять журналіста...

pfr 2012-07-21 / 11:16:36
Треба поїхати у Михайлівці чи Кошіце і там все розкажуть до деталей. СМЕ.ск про це пише в інтерв"ю із начальником прикордонної поліції.

дулово 2012-07-21 / 09:44:01
Вася як усе перепутав двирі та час

Я. Глагола 2012-07-21 / 08:42:56
В репортерки "ТСН" Наталки Зотової працівники СБУ вирвали з рук мікрофона, Василю Бедзіру просто, всупереч чинному законодавству, не надали інформацію. Це свавілля та безнаказаність силовиків є нормою українського суспільства. А народ дивується, як це під самим носом у спецслужб два роки функціонував нелегальний тунель? Функціонував, бо дуже добре та професійно охоронявся! Охоронявся, як сказав журналістам один прикордонний чин, з допомогою спеціальної техніки, тепловізорів тощо. Ганьба! Так, ця нелегальна "переправа" саме охоронялася силовиками, бо два роки не помічати під носом "Камазів" із сигарками не можливо.Керівництво СБУ Украни повинно зробити з цього висновки та докорінно змінити підходи в оперативно-розшуковій роботі. І ще... Необхідно внести корективи при підготовці працівників СБУ. Рекомендую в навчальних закладах СБУ обовязково ввести дисципліну "Бальні танці". Ця відновлена традиція підготовки офіцерів царської армії Росії привчить співробітників СБУ ввічливо поводитися з жінками, навіть коли вони не журналісти.

йончі бачі 2012-07-20 / 22:57:53
звами не хотіли розмовляти бо вони думають як це все замяти бо якщо зловлять господаря тунелю і він заговорить то керівництву буде силових органів буде дупа Янукович їх покалічить

пенсіонерка 2012-07-20 / 21:44:05
Шановний пане Василю! Звісно неприємно коли не поважають пересічну людину, а ще неприємніше коли не поважають журналіста,який відповідно до своїх професійних обов"язків прийшов в такий поважний державний орган - отримати бодай якусь офіційну інформацію, стосовно нечуваної транскордонної контрабанди,виявленої під носом у правоохоронних і державних установ.
А знаєте чому так сталося з Вами? Перше- тому,що СБУ нічого було Вам сказати,вони просто не готові відповісти суспільству на серйозні запитання відразу. Друге- ще не отримали вказівку зверху які відповіді надавати мас-медіа та журналістам.Третє-просто елементарна зневага до ЗМІ.
І наостанок,лише завдяки ризикованій професії журналістів можна донести до громадян інформацію про ганебні факти, які останнім часом відбуваються в Україні.Це однозначно говорить про те, що політика нашої держави є дуже сумнівною та неправильною, на превеликий жаль...

Цікава Варвара 2012-07-20 / 17:19:21
Державна таємниця в надійних руках, це ми вже зрозуміли - ось і вечір настав, а ніхто не опублікував ніяких новин з цього приводу. Що ж, Маркіза нам все розкаже. А у нас як завжди - всі все знають і в курсі, а "Васька слушает, да ест", і нічого йому за це не буде.

Копча 2012-07-20 / 16:39:30
Пане Василю ну що ви прямо як з Місяця звалилися Вони ж зайняті куди важливішими справами. Пиляють. Пиляють грошенята з власника тунелю.

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 3
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 7
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини