На берегівській спортбазі тренуються та відпочивають чемпіони України та Європи (ФОТО)

Попереду – літня Олімпіада в Лондоні. Цьогоріч спортсмени олімпійської збірної України з академічної греблі, акробатики, греко-римської боротьби відпочивали на спортбазі у закарпатському Берегові.

На берегівській спортбазі тренуються та відпочивають чемпіони України та Європи (ФОТО)

На базі учбово-сопртивного комплексу «Закарпаття» успішно функціонують спортсекції на чолі з провідними майстрами спорту. Серед них чудових результатів досягли фрістайлісти (секція існує з 2001 року, головний тренер Ольга Окіпнюк), тенісисти (з 2003 р., Дуньо Михайло),  представники греко-римської боротьби (з 80-х років, Ігор Карімов).

Зокрема остання названа секція наразі виховує близько 100 спортсменів від 7 років. Щороку стабільно вихованці УСБ «Закарпаття» беруть участь у змаганнях національного та міжнародного рівнів. Тут навіть щорічно у грудні в період новорічно-різдвяних свят організовується міжнародний турнір на «призи Діда Мороза». На міжнародні змагання «Спорт без кордонів» збираються представники греко-римської боротьби з Угорщини, Румунії, Словаччини, Сербії та Німеччини. Особливо тісні зв’язки склалися з угорськими колегами. Ті дуже цінують українських спортсменів, як зазначає  Ігор Карімов, за особливу наполегливість та результативність. Тому Угорщина радо приймає на спортивних зборах берегівських вихованців. Зокрема з 31 липня до 7 серпня закарпатські борці відпочиватимуть та змагатимуться в сусідній країні на озері Балатон.

А цього тижня, з 14 до 20 липня, у берегівчан гостюватимуть колеги з близького зарубіжжя. До речі,  вихованців спортбази, уже виступають в основному складі збірної Угорщини. Сьогодні в УСБ «Закарпаття» тренуються майстри спорту України з греко-римської боротьби, національні та міжнародні призери: Шандор Чуха, Юлій Товт, Томаш Давід, Йосип Молнар, Міланічук Антон, Маргітич Іван, Карімов Іван, Баку Іштван-Томаш та ін.. А берегівський чотирикратний чемпіон України Саакіян Хачатур виграв кубок Іспаніїї в Барселоні.

З 40-ка дітьми у трьох вікових групах на УСБ «Закарпаття» займається великим тенісом тренер Михайло Дуньо. Спортсмен розповів, що його вихованець Ерік Дорчі належав до 20-ки найкращих тенісистів України. Хороших успіхів досягли тенісисти Богдан Гирович, Григорій Тищенко, Іштван Товт, які входять до збірної області з великого тенісу. А Анастасія Твердоступ стала призером чемпіонату у Будапешті.

Ціла плеяда спортсменів виховується на базі УСБ «Закарпаття» з фрістайлу. Наразі саме в Берегові існує один з найсильніших осередків з розвитку цього зимового виду спорту. «Це дуже складний спорт. Тут завжди існує ризик травматизму. Тому батьки повинні добре подумати перед тим, як давати дітей на фрістайл», - розповідає тренер Ольга Окіпнюк. Берегівські фрістайлісти завжди беруть участь у змаганнях різних рівнів. А нещодавно, з 20 червня до 5 липня, спортсмени перебували на спортивних зборах у Чехії. Так, до збірної України з фрістайлу входить Андрій Дудич. До резервістів збірної включено Ганну та Михайла Федорченко, Олександру Шип та Кристину Чернову. Завдяки своїм спортивним досягненням кандидатами до основного складу збірної України такоє стали Окіпнюк Олександр та Іштван Балажі.

На жаль, сьогодні в Берегові великою проблемою для майбутніх чемпіонів, як і всюди на Україні, є стародавній спортінвентар та належно необлаштовані спортзали. Держава, як бачимо, не особливо зацікавлена у розвитку своїх олімпійських чемпіонів. Проте спортивні тренери таки сподіваються, що їхні вихованці будуть тренуватися у достойних умовах.

До речі, наразі спортбазу активно реконструйовують. Вже закінчується капітальний ремонт футзального та гімнастичного майданчиків (зокрема всюди повністю замінені вікна). Незабаром на новому футзальному полі проводитимуться змагання. Також для спортзалів замовлено  спортивне обладнання: батут, килими. Готельні номери на першому поверсі спортивної бази, де зазвичай також поселяють спортсменів, через критичний стан повністю оновлюють.

«Зараз ми працюємо також над створенням поблизу спортбази кінного майданчика для іпотерапії. Адже, окрім басейнів, наприклад дітям і спортсменам, тут доволі нудно, а так можливо цікаво й корисно провести час», – розповідає гендиректор УСБ «Закарпаття» Віктор Годинка. Також гендиректор поділився планами, щодо перетворення басейнів Берегова саме на якісну (!) туристичну принаду та спортивний центр Закарпаття.

Тренери УСБ "Закарпаття"

Реконструкція футзального майданчику

Реконструкція футзального майданчика

Ремонтні роботи у гімнастичній залі

Ремонтні роботи у гімнастичній залі

Ремонт у готельних номерах спортбази

Ремонт готельних номерів УСБ "Закарпаття"

Наталка Сільченко для Закарпаття онлайн

13 липня 2012р.

Теги: Закарпаття, спортбаза, басейн, ремонт, фрістайл, борці, теніс, олімпійці, відпочинок

Коментарі

Стас 2012-07-25 / 11:14:07
Чорна чілі може покраснієш, скількі в тебе желчі...

Чілі 2012-07-21 / 17:59:37
Пане, Стасе, чи то пак, Валерію? всі вже бачили Ваші перли в місцевій жовтій газетці. Відробляєте гроші?ну-ну, працюйте. Завжди знайдуться ідіоти, яким цікаво почитати місцеві тупі чутки, а люди з конструктивними думками і планами нікому не цікаві, чи не так?

Стас 2012-07-20 / 12:17:24
Ця стаття зроблена на замовлення. Її мета віволікти увагу громадськості від зловживання керівництва спорткомплексу. Воно живе як в раю, вони збудували для себе на окремо взятої території комунізм. Адже проживають бзкоштовно у шикарних одномісних номерах люкс. До слова, вартість одного номера зп добу - 300 гривень. Харчуються теж безкоштовно у спорбазівському кафе. Київський "смотрящий" ромчик Ворон навіть прилаштував біля себе коханку, а директор, бувший полковник УБОЗУ, пішов ще далі. Багаточисленна його родина давно "прописалася" на спортбазі. Отож, стапвленики губернатора та головного регіонала краю пана Ледиди жирують на спортбазі "Закарпаття".

Николай 2012-07-15 / 12:14:47
Вода в ужасном состоянии, бассейн запущен до невозможного, а новое руководство спортбазы этого не замечает (или не хочет замечать) и ничего не предпринимает для улучшения. Место этого только собирает деньги с торговцем вокруг бассейна, пьет квас и собирает кассу.

Володя 2012-07-15 / 12:09:52
Истинная правда

Плавец 2012-07-13 / 22:26:33
Тут очень много настоящих Олимпийских Чемпионов, которым просто нужна поддержка. Также очень надеюсь, что вскоре береговские бассейны отмоются от имиджа сельского клуба с плохой инфраструктурой и сюда можно будет спокойно пригласить своих друзей. а больным станет легче и эффективние лечится.

Еріка 2012-07-13 / 19:47:53
Особисто я з новим директором не знайома, но його політику підтримую. Бо Лобойко із своїм Саїдом та своїми коханками та позашлюбними дочками надоїв. Він виглядить так погано, шо вже пора йому задуматися про покаяння. Можливо не вистачає йому грошей для яхти, щоб плавати з любовницями у Дідові біля своєї дачі, яку побудував за чесно вкрадені гроші.Він втратив довіру тому через нього і ніхто за регіоналів голосувати не буде

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини