Декан економічного факультету УжНУ "погорів" на хабарі 1200 доларів

Повідомлення про те, що декан економічного факультету УжНУ Василь Мікловда вимагає від студента хабар у розмірі 1200 доларів США за успішне складання сесії надійшло до чергової частини УБОЗ УМВС України в Закарпатській області 19 червня.

Декан економічного факультету УжНУ "погорів" на хабарі 1200 доларів

За словами студента 4 курсу Михайла Ч., вказаної вище суми мало вистачити, аби «закрити» сесію для нього та його сестри.

Цього ж дня, вжитими працівниками УБОЗу заходами, об 11:00 у своєму службовому кабінеті декан був затриманий на «гарячому» під час отримання хабара від заявника.

Речовий доказ – гроші в сумі 1200 доларів США у присутності свідків було вилучено - вони заходилися в кишені штанів.

Наразі декан перебуває на підписці про невиїзд. Якщо його вину буде доведено в суді, то за ст.368 ч.3 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі) йому загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Також про це – у публікації У кабінеті декана-хабарника знайшли букет з грошей

20 червня 2012р.

Теги: декан, хабар

Коментарі

Мікі 2012-06-24 / 18:57:54
2 Бачі 2012-06-24 / 11:40:46
Ходять чутки, що Мікловду пасли декілька місяців. І прослушку в кабінет давно поставили. А з Ніколайчуком вони друзі були і Мікловда його підтримував.

Пан Баклажан 2012-06-24 / 14:54:49
Цілком можливо, що саме так і було - сунули в кишені гроші і вийняли при понятих.
Я взагалі фігею від причини хабаря. Сам закінчував економічний, 5ий курс - найлегший, здати останню сесію - як два пальці...
Держекзамен - пісня, дипломка - якщо сам писав, то 5 хвилин приємної розмови. Якщо тупий - то баксів за 100 (ну, тепер може 200 чи більше) розумні тобі напишуть. За що там 1200 єнотів платити?

2 Бачі 2012-06-24 / 12:10:48
А підстава власне в чому? Що гроші насилу в руки всучили? Чи під дулом пістолета?

Бачі 2012-06-24 / 11:40:46
Це примітивна підстава! Минулої суботи (16-го червня) на хімічному факультеті зібралося 12 деканів, щоб обговорити ситуацію, котра клалася в УжНУ у звязку із "пришестям" пана в.о. ректора Ніколайчука. Зібрання не вдалося, бо декан-іуда (медфак) здав всіх інших адміністрації. Прибігли проректори офіцинський, Лемак... Намалювався і сам в.о. Ніколайчук. Почалися "розборки" з погрозами! Що за самодіяльність! Як це без них!!? А через три дні, 19-го червня, розпочалася "букетово-баксова" комедія з деканом економічного факультету...Ось така всторія, шановні панове!

Марина студентка 2012-06-22 / 18:47:24
Отакий весь УжНУ!!! Цинізм у тому, що відкупится! І далі буде робити. Це - звичайна норма...

Громадянин 2012-06-22 / 14:00:29
Насправді дивує не факт хабара декану,а факт , що його за це "пов"язали",адже суспільству давно відомо про хабарництво в освіті,медицині і т.д. Більше того ,переважна більшість громадян ставиться до цього поблажливо,що є свідченням деградаціїї і аморальності української спільноти. Про те хабарництво це лише одна ознака хвороби,окрім того є ще заяви окремих самців про біологічну функцію статей (народження та виховання дітей),необхідність домінування чоловіків у суспільно-важливих сферах життя,інтелектуальну неповноцінність жінок і таке інше.Комплекси меншовартості,бездуховність і невігластво , стереотипне,консервативне мислення привело Україну до колапсу,котрий ми маємо можливість спостерігати, нічого дивного.Освіта по-українськи,шлюб по-українськи,політика по-українськи, мораль по-українськи - "к врачу".

Гість 2012-06-22 / 12:19:57
2 Пан Баклажан 2012-06-21 / 23:16:33
Не варто переоцінювати значення навчання в Європі і отримання диплома європейського вишу для громадян України. Колись я теж був таким категоричним, як і Ви,і вважав, що знань, які отримали мої діти в ужгородських вишах недостатньо, і навчання потрібно продовжувати в європейських університетах. В тому числі і з вказаних Вами міркувань: "...сам процес навчання, обов"язково стаціонарного і бажано - не вдома". Двоє моїх синів провчилися в Європі 5 років, отримали на двох 3 магістерські ступені, причому з дуже хорошими оцінками. Та коли постало питання про працевлаштування в Європі, виявилось, що для громадян України знайти роботу за спеціальністю просто неможливо. Причому хлопці вчилися в різних країнах, а ситуація виявилася ідентичною. Старший розказував, що в його групі були німці, французи. іспанці ,россіяни і він, один українець. Після закінченяя навчанння в свої краіни змушені були повернутися всі, хоч всі студенти прикладали титанічні зусилля для пошуку роботи в країні навчання. Але за три останні випуски зуміла залишитись одна дівчина з Росії, яка зійшлася з місцевим чоловіком, який примудряється якимось чином щорічно продовжувати їй візу. А роботу вона, випускниця престижного вишу знайшла в якомусь фітнес-клубі контролером-касиром. Аналогічна ситуація була і у меншого. З його групи в країні навчання залишилися вже троє дівчат: одна вийшла заміж за місцевого, друга жила з місцевим і готувалася вийти заміж, а третій батьки прислали потрібну суму грошей для відкриття на своє ім"я фірми, що автоматично забезпечує право на подовження візи. Тобто практично всі студенти повернулися додому в свої країни.
Так що непотрібні в Європі наші спеціалісти. у них зараз своїх нема куди дівати. Почитайте сайти BBC, СNN, всюди наростає незадоволення молоді, яка , отримавши вищу освіту, не може знайти, кому ці знання продати! Недавно на Euronews показували сюжет з Парижу, де француженка обурювалася на урядовців Євросоюзу, які (дослівно) "...нас обманюють, запевняючи ,що наші знання дуже потрібні для наших країн. Ми цьому повіріли, ми брали кредити на навчання в банках, ми забирали гроші від наших батьків, нарешті ми завершили навчання. і виявилося, що після проходження практики, знайти роботу за спеціальністю зміг лише кожний десятий! Тому ми вважаємо себе обманутим поколінням, і будемо боротися проти тих, хто продовжує обманювати молодь..."
Так що не варто думати. що в Європі для наших дітей медом намазано. Лише якщо наявність диплома, міцних знань і практичного досвіду підкріплена наявністю впливових родичів, друзів і знайомих, а також чималим об"ємом стартового капіталу - тоді можна без вагань планувати європейську перспективу.
Але якщо все вищеперераховане в тебе є, то реально ніякі "європи" не потрібні, не менш блискучу кар"єру можна зробити і в Україні! Причому і їхати нікуди не треба, а результат буде набагато більшим!

Спостережний 2012-06-22 / 11:47:38
Вельмишановні Гості, Студенти та інші.
Якщо ви любите свого декана, то для чого ви його здаєте?
Майже всі коментарі говорять про те, що Мікловда не вимагав, а БРАВ від дурнів та ледарів! Не забувайте, що хабає є хабар і з позиції закону немає значення чи вимагав чи не, головне що брав!
Тепер міліція через ІР може вирахувати коментаторів і запросити як свідків.

Бандитам тюрьми 2012-06-22 / 11:45:23
Всі і про фабіянку кричали: політика, підстава, випустять, відкупиться....і де вона (політика разом з фабіянкою)??? Народ-народ, вам їсти не дай, а дай плітки по збирати та масові занепокоєння створити...

Бандитам тюрми 2012-06-22 / 11:44:44
Всі і про фабіянку кричали: політика, підстава, випустять, відкупиться....і де вона (політика разом з фабіянкою)??? Народ-народ, вам їсти не дай, а дай плітки по збирати та масові занепокоєння створити...

123 2012-06-22 / 11:30:48
Мікловда- чесна і порядна людина. Це гидка підстава з баку Ващуковської "команди" на чолі з Ніколайчуком. Переділ влади. Зробиди з ВУЗу гадюжник.

гість 2012-06-22 / 10:39:21
Я навчалась на економічному факультеті на дерзамовлені і за 5 років не заплатила ні за один екзамен чи залік. Студенти, які хочуть чомусь навчитись легко здають сесію своми знаннями, а не з грошима батьків. У моїй групі було багато "багатеньких спадкоємців", які навіть і не розуміли, де вчаться (батьки віддали їх на економіний факультет, щоб потім пристроїти на хорошу роботи у знайомих), і які різними способами намагалися "купити" собі сесію і ще при цьому говорили про несправедливість у світі, про недоброчесність викладачів, а деякі взагалі вішали "лапшу" на вуха своїм батькам, щоб ті давали гроші, а самі прогулювали пари і не вилазили з нічних клубів. Таких "тупих" студентів дуже багато і в цьому основна проблема.
Мікловда завжди був і буде найкращим деканом в УжНУ. Він зумів правильно організувати роботу факультету. А що до того "студента", то скоріш за все він сам і прийшов домовлятися за сесію (бо розуму здати самому не вистачає) і при цьому захотів отримати все "на халяву". Підло з його боку.

Zoltán 2012-06-22 / 09:30:29
Еще один вопрос. Откуда у бедного(?!) студента 1200 баксов?! Если заработал в то время, когда надо было на пары ходить и учиться, еще понятно. Но если родители ему дали, тогда винить надо их за такой подход. Третий вариант: кто-то "выручил" его. Вопрос: кто и с какой целю?

Пан Баклажан 2012-06-21 / 23:16:33
Шановний гість, я щиро радий за вас і вашу родину.
Але перечитайте свій комент - можливо, ви просто невірно висловились, але його меседж був саме такий:
дівчата, навіщо вам вчитись, виходьте заміж, народжуйте дітей, ну, якщо свербить, купіть собі диплома.
Цитую:

"А не доцільніше потратити свій час на пошуки порядного чоловіка, народити йому трьох діточок, заховатися за його широкою надійною спиною і зайнятися вихованням дітей і домашнім господарством, як це і робили жінки за діда-прадіда? А диплом, якщо вже так хочеться його мати, можна отримати вже потім чи заочно. чи дистанційно. чи просто купити"

Ви випускаєте сам процес навчання, обов"язково стаціонарного і бажано - не вдома. А це дуже важливий етап в розвитку людини. Тоді є шанс, що за збігу обставин з провінційних юнаків виросте щось цінне. Можна не лише навчитись бухати-курити, але й долучитись до музики, кіно, літератури, які інакше можуть і пройти повз. Щоправда, "общагі" УжНУ до цього навряд чи спонукатимуть. Я в них до культури долучався не завдяки, а всупереч. Тому своїй дитині не побажаю навчатись в нас - тільки в Європі.

Гість 2012-06-21 / 21:07:34
2 Пан Баклажан 2012-06-21 / 20:04:19
Ви згадали про таке цікаве заняття для жінок як "вести розкопки зниклих міст". Так дружина якраз цього року планує відвідати залишки древньої Трої (поблизу Гісарлика, Турція ), яку ще 1873 році розкопав Генріх Шліман. І чомусь всі ми підтримуємо цю ідею.

Гість 2012-06-21 / 20:42:16
2 Пан Баклажан 2012-06-21 / 20:04:19

Чесно кажучи, для мене дивно, що Ви вважаєте, що жінка, яка народила трьох дітей, більше ні на що не здатна, ніж "витирати діточкам смолі та варити чоловікові обід". І оскільки Ви приводите приклади зі своєї сім"ї, я поступлю аналогічно.

У нас з дружиною троє дітей. всі трое на відмінно закінчили школи, також з відзнакою закінчили Ужгородські виші. У моєї дружини одна середня спеціальна та ТРИ вищі освіти, вона об"їздила майже всю Європу, США, при чому не в пошуках заробітку, вона автор і співавтор багатьох книжок. Я сам також маю вищу освіту, кандидат наук. Я вважаю, що ми кожен робили свою справу, допомагали один одному, тому спільно змогли досягти більше, ніж кожен з нас окремо. Тому не треба так скептично ставитися до традиційних сімейних цінностей:-))

Пан Баклажан 2012-06-21 / 20:04:19
Гостю: а не уявляєте собі, що в жінки теж є мозок, і є в житті заняття більш цікаві, аніж витирати діточкам смолі та варити чоловікові обід?
Що можна, наприклад, працювати в лабораторії з відродження вимерлих тварин, вести розкопки зниклих міст, вигадувати нові види меблі, планувати міста?

Я це кажу як чоловік, дружина якого за інших умов була б фаховим мікробіологом (але в нашій країні наука потрібна хіба що як та, що нижче описана - фабрики корочок). І як батько доньки, яку я як можу настроюю на навчання і успіх у житті, не прив"заний до чиєїсь широкої спини чи волохатої лапи.

===
І ще одно. Версія про ВУЗи як форму зайнятості молоді цікава, але не повна. В Україні виросла армія в 500 тисяч освітян (це більше, аніж ментів та солдат) - від вихователів садків до вчителів та викладачів. І всі вони прагнуть отримувати зарплати та "бонуси". І для цього існує обов"язкове 11-річне навчання (а чи дійсно потрібне воно усім без винятку). Добре, що хоч не 12-річне, хоча й 10 років зовсім недавно цілком вистачало. Тобто, липове навчання - це й форма зайнятості дорослих, які не бажають займатись чимось більш суспільно корисним. Це взагалі серйозна світова проблема - корпоративні інтереси освітян, які, попри скарги, множаться в числі і не пускають в свої ряди "чужих". Саме тому тупий вчитель, який ненавидить дітей, до смерті сидить в школі (бо ж він ПЕДАГОГ!), а розумна людина без педосвіти не має права викладати навіть на 0.2 ставки. Я це зі шкільних років пам"ятаю - як в нас в перебудову взяли чудового єврея-хіміка, за яким діти на перерві ходили. Але мусили звільнити, бо він не ПЕДАГОГ, і нас роками хімії "вчила" істеричка і потенційна клієнтка психлікарні. Не думаю, що з тих часів щось змінилось на краще...

гість 2012-06-21 / 19:09:43
2 Студентка 2012-06-21 / 18:21:44
А Вам не здається, що теперішні дівчата прагнуть того, що, в принципі, суперечить природі жінки? Невже варто витратити 5 років свого життя на отримання папірця, який дасть змогу перекладати папери в офісі якоїсь фірмочки? А не доцільніше потратити свій час на пошуки порядного чоловіка, народити йому трьох діточок, заховатися за його широкою надійною спиною і зайнятися вихованням дітей і домашнім господарством, як це і робили жінки за діда-прадіда? А диплом, якщо вже так хочеться його мати, можна отримати вже потім чи заочно. чи дистанційно. чи просто купити, це вже несуттєво, адже українські виші все рівно ні нормальніх знань. а тим більше практичних навичок не дають

Студентка 2012-06-21 / 18:21:44
Гістю

Ви говорите про те, що й я. Я маю на увазі наступні слова.
"Може , нарешті, пора вже визнати, що господарському комплексу, який до того ж перебуває в глибокій кризі. в самому кращому випадку, потрібні кваліфіковані робочі, а не економісти, юристи тощо. І чесно говорити, що я розумію, що як спеціаліст я нікому не потрібен, але наявність диплома про вищу освіту дасть мені змогу. за допомогою впливових батьків. родичів, знайомих, знову також за чималенький хабар, прилаштуватися на тепле місце в органи влади, контролюючі органи, силові структури, де можна по суті нічого не робити, а жити нормально. Тобто перетворитися в соціального паразита. А якщо у мене нема цього другого фактору (впливових батьків, родичів, друзів, а також грощей на початкову кар"єрну інвестицію), то справи мої дуже, дуже кепські і треба подумати, чи взагалі варто тратити час на отримання по суті непотрібного диплома. "


Звісно економістів, юристів не треба стільки, як є. Не всім дано рахувати цифри чи вчити закони. Хтось має й будувати, шити, прибирати! Але їх працю треба теж поважати! Але повторюю, скоро прибиральниці треба буде диплом... Приклад з власного життя: на діловода взяли жінку, в якої закінчена вища юридична освіта, хоча по суті, яка там освіта треба вища? А претендентів було 10, в т.ч. і я .

Штірліц 2012-06-21 / 18:05:34
2 Zoltán 2012-06-21 / 17:39:38
Здебільшого студенти, що приймають участь у маскі-шоу успішно закінчують. Викладачі їм ставлять заліки та екзамени, щоб проблем немає. Як ви розумієте, простий студент з вулиці декана-академіка і знану людину не ризикне підставити. (все сказане вже неоднаразово було)

НОВИНИ: Кримінал

15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
» Всі новини