Закарпатець після пиятики розбив авто товариша по чарці

Того дня в оселі жителя одного із сіл Тячівського району гостювали односільчани -- 53-річний Семен та 25-річний Володимир. Чоловіки метикували на трьох. Господар помешкання проживає самотньо, любить заглянути в чарку, а до роботи не поспішає.

Закарпатець після пиятики розбив авто товариша по чарці

Компанія зібралася, мов на підбір. Семен свого часу був одружений, мешкав із сім’єю в одній з областей України. Життя там не склалося, тому закарпатець покинув родину і повернувся додому. З односільчанами, яких багато виїжджає на заробітки, працював у Чехії. Однак останнім часом ситуація там дещо змінилася, документи на роботу отримати складніше, тому близько двох років Семен сидить вдома, живе на одному обійсті з матір’ю. Із заощаджень придбав собі «Жигулі» сьомої моделі. Але гроші швидко закінчилися. Ці негаразди чоловік намагався «втопити» у черговій чарці спиртного. А ось його приятель Володимир нещодавно їздив з родичами на заробітки в Москву. Правда, витримав там недовго. Отримавши аванс, через два тижні сів у потяг і повернувся додому. «Трійця» зібралася у сільській хаті. Чоловіки спустошили одну пляшку, потім другу, третю.

Свою «сімку» Семен припаркував на вулиці неподалік будинку, в якому пиячили. І тут Семен обмовився, що ключі від замка запалювання свого автомобіля він залишив у салоні. Володимир причепився з проханням дати покататися. Але старший приятель у відповідь тільки пригрозив, мовляв: ти випив, сиди і не рипайся. Однак у помутнілій від алкоголю голові парубка уже визрів свій план.

У сусідній Вільхівці живе дівчина, яка йому до вподоби. Оскільки гостина затягнулася до пізньої ночі, то зморені оковитою господар і його гість Семен згодом заснули. Володимир же вирішив: тепер настав його час. Вийшов на вулицю. Авто стояло на узбіччі, дверцята дійсно виявилися незачиненими. Володимир знайшов ключі -- двигун запустився легко, авто понеслося по нічній дорозі. У Вільхівці молодик дістався без особливих пригод. Однак тут переплутав вулицю, на якій розташоване обійстя батьків його пасії. Тому звернув на якусь бічну вулицю й опинився у глухому куті. Треба було розвертатися, а досвіду у горе-водія -- явно не вистачало. Отож легковик зачепив якусь перешкоду спочатку бампером, потім «у хід» пішли крила. Дісталося й задній частині «сімки». Врешті-решт двигун «захропів», машина сіпнулася -- й все завмерло та стихло. Усі спроби Володимира вирватися з цього «полону» виявилися безуспішними. Додому він пішов пішки.

Зранку Семен не одразу зауважив відсутність свого автомобіля. Тільки за якийсь час автовласник виявив, що машини на місці паркування немає. Спробував самотужки розшукати, але марно. Розгублений чоловік зателефонував у міліцію.

Невдовзі у Нересницю приїхали співробітники Дубівського відділення міліції, очолювані Віталієм Мацолою. Відповідне повідомлення надійшло в чергову частину Тячівського райвідділу УМВС. Негайно в дію було введено міліцейські плани, наряди ДАІ перекрили автотраси, повідомляє інспектор по роботі з населенням і громадськими формуваннями Олександр Маханець. Семен розповів стражам порядку про свої «посиденьки» напередодні в компанії двох односільчан. Згадав, що Володимир просив у нього покататися. Старший дільничний міліціонер Іван Токар з колегами навідався на обійстя, де мешкає Володимир. Той спав міцним сном, довго не міг второпати, що від нього хочуть. Потім, правда, згадав.

Тепер за всій нічний «вояж» сельчанину доведеться відповідати, а власнику пошкодженого автомобіля -- відшкодовувати збитки. Згідно із ст.289 ч.1 такі кримінально-карні діянні караються штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років. Перебування у нетверезому стані є обтяжуючою обставиною. Ото покатався на свою голову…

Михайло Пискач, СЗГ УМВС України в Закарпатській області

08 червня 2012р.

Теги: алкоголь, автомобіль

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини