Чемпіонат Закарпаття з футболу. Вища ліга, IV тур. Хтось втрачає, а хтось знаходить

У четвертому турі чемпіонату Закарпатської області у Вищій лізі відбулося кілька цікавих матчів. Те, що матчі будуть напруженими, було зрозуміло заздалегідь. Більшість матчів завершилися з різницею в один м’яч. Ніхто не міг передбачити, що гроза лідерів минулого сезону іршавська «Бужора» вдома поступиться новачку чемпіонату ФК «Плоске». Можливо, результат сенсаційний, але він мав місце.

Чемпіонат Закарпаття з футболу. Вища ліга, IV тур. Хтось втрачає,  а хтось знаходить

Довжанська «Боржава» дала бій лідеру обласного футболу останніх років. Тільки відсутність досвіду завадив довжанцям здобути такі важливі очки. «Берегвідейк» показав не чемпіонську гру, але три очки все ж здобув. «Нарцису» теж, як і «Боржаві», не вистачило досвіду в грі ще з одним лідером чемпіонату – ФК «Мукачево». «Севлюш» явно переоцінив свої можливості в грі з «Карпатами». «Метеор» вкотре вчить «грандів» поважати себе на футбольному полі. Якщо в Мукачеві полянці залишилися без очок через арбітрів, то вдома втратили через самовпевненість і недооцінили суперника. Як би там не було, але 5 очок у двох турах полянці не дорахувалися. Вчора на центральному полі стадіону «Авангард» відбувся матч «Говерла-Ужгород» – «Середнє». Гра пройшла за невеличкої територіальної переваги гостей.

20 травня. Довге, селищний стадіон. 1300 глядачів

«Боржава» – «Берегвідейк» – 1:2 (юнаки 2:0)

Арбітр: Василь Качур.

Голи: Михайло Чедрик – 30 хв., «Боржава»; Роман Піцур – 12 хв., Михайло Гурка – 15 хв. – «Берегвідейк».

Ось уже вкотре довжанці демонструють проти «Берегвідейка» хорошу гру. На даний час цьому сприяв і спад у берегівському футболі. Цей матч футбольні експерти віднесли до одного з цікавих. Так воно й сталося. Господарі вийшли грати проти чемпіонів на перемогу. Намагалися забити швидко, але натомість пропустили. Спочатку Роман Піцур забив із гри, а потім Михайло Гурка – штрафного. До п’ятнадцятої хвилини – 0:2. «Берегвідейку» здалося, що все зроблено, і вони знову почали демонструвати «лінивий» футбол. А ось довжанці зупинятися не захотіли. Вони йшли вперед, аби відігратися, та крім голу Михайла Чедрика нічого зробити не вдалося, проте можна тільки уявити, як почало битися серце Віталія Азарова від хвилювання. На щастя для нього, команда вистояла. Хочеться наголосити на грі берегівської команди в другому таймі. У другій сорокап’ятихвилинці гра стала не такою потужною. Уже котрий матч поспіль не може забити Ігор Калапач. У захисті не так свіжо виглядає Михайло Гурка. Та основна проблема – це відсутність мотивації. Команда виходить на поле неохоче. Можливо, на це треба звернути увагу керівництву та тренеру команди.

20 травня. Воловець, стадіон «Карпати». 600 глядачів

«Карпати» – «Севлюш» – 2:1 (юнаки 0:3)

Арбітр: Сергій Наскалов (Мукачево).

Голи: Олександр Гоздик – 44, 68 хв. – «Карпати»; Олександр Міца – 41 хв. – «Севлюш».

Досить несподіваний результат, хоча Воловець уже в минулому році довів усім, що хлопчиком для биття не буде. У цьому матчі їм протистояв міцний суперник – «Севлюш». На виноградівських футболістів вболівальники покладають багато надій. Деякі вірять, що команда зможе поборотися за трійку призерів.

Та поки що, крім вдалого виступу в кубку області, команда не вражає. Гра проходила в рівній боротьбі. Подекуди футболісти Воловця доводили своїм суперникам, що вони – господарі поля. Так невдовзі свою майстерність почав демонструвати Олександр Гоздик. Саме він провів два м’ячі у ворота гостей. У «Севлюша» один м’яч зумів відквитати Олександр Міца. Виноградівці намагалися відігратись, та спортивне щастя у цей день посміхнулося не їм. У підсумку 2:1 на користь господарів. Інтрига в чемпіонаті лише набирає обертів.

20 травня. Хуст. Стадіон «Карпати». 450 глядачів

«Нарцис» – «Мукачево» – 1:2 (юн. 1:1)

Голи: Олександр Пінжоля 61 хв. – «Нарцис»; Володимир Бабич 13 хв., Едуард Стецьо 90 +1 хв. – «Мукачево».

Арбітр: Юрій Бобаль (Ужгород).

Гості з перших хвилин матчу провели кілька гострих атак. Одну з них на 13 хв. завершив точним ударом Володимир Бабич. Всередині тайму хустяни заспокоїлися й зусиллями Вурсти, Попадинця, З.Міллера вирівняли гру. Не дивлячись на те, що ближче до кінця тайму м’ячем більше володіли господарі, атаки мукачівців були значно гострішими. У другому таймі «Нарцис» повів доволі рішучий наступ на ворота Емериха Князя. На 61 хв. Олександр Пінжоля зумів рахунок зрівняти. Гостей аж ніяк не влаштовував нічийний результат. Вони практично притисли господарів до своїх воріт (гравці «Нарциса», намагаючись зберегти нічийний результат, відійшли всією командою до власного штрафного майданчика). Уже в доданий арбітром час захисник гостей Едуард Стецьо приніс мукачівцям таку бажану перемогу.

21 травня. Ужгород, стадіон «Авангард». 200 глядачів

ФК «Ужгород» – СК «Середнє» – 0:1 (юнаки: 0:0)

Арбітр: Віталій Лофинець (Свалява).

Голи: Сергій Курта («Середнє») – 70 хв.

Своєрідне ужгородське дербі прикрасив стадіон «Авангард». Адже що може бути краще, ніж матч на головній арені області. Із перших хвилин матчу гравці наче боялися йти вперед. Гра не клеїлась в обох команд. Десь гостріше діяли футболісти «Середнього», але втілити свою мінімальну перевагу в результат не вдавалося. Перший тайм пройшов доволі нудно, то ж інтриги треба було очікувати в другому таймі. На його початку здалося, що команди підмінили. Вийшовши на поле, вони не демонстрували навіть тієї гри, яка була в першому, хоча на 52 хв. хорошу нагоду змарнував Максим Шурпета. Вийшовши на ударну позицію, він із лінії шістнадцятки поцілив прямо в голкіпера. А ось на 59 хв. справжній гольовий момент змарнував Юрій Шукаль. Із десяти метрів Юрій не переграв голкіпера. Через дві хвилини він вже вивів віч-на-віч із ужгородським голкіпером Дениса Пахомова, але той опинився в положенні «поза грою». У середині другого тайму гості віддали перевагу господарям. Так, футболісти з Ужгорода змарнували два хороші моменти. А на 70 хв. гри гості все ж зуміли свою мінімальну перевагу закріпити. Сергій Курта, вийшовши один на один на ворота суперника, з другої спроби переправив м’яч у сітку воріт.

На матчі був присутній головний керманич «Говерли-Закарпаття» Олександр Севідов, який, мабуть, придивлявся до місцевих футболістів. Але скажу відверто, особисто мені, крім Роберта Молнара, ніхто не запам’ятався. Гравців обласного центру можна зрозуміти. У них команда на шляху формування, а ось середнянці дуже підсіли. У цьому сезоні вони втратили вже вісім очок, що зменшує їх шанси на боротьбу за золоті медалі.

Інші матчі завершилися з такими результатами: «Поляна» – «Метеор» ––– 1:1 (юн. 6:0), «Бужора» – «Плоске» – 2:3 (3:0).

У вищій лізі без втрат тільки ФК «Мукачево».

Степан Селменський, ФФЗ

23 травня 2012р.

Теги: футбол

Коментарі

йовшку 2012-05-24 / 10:05:49
шоніку,лем не воняй туйка,фрас би ти бов

шоні 2012-05-24 / 00:55:12
якийсь реальний пр.....к пише матеріали.
чого лише коштує перл про відквитання одного мяча Севлюшем проти Волівця, коли якраз Севлюш по статистиці і відкрив рахунку.

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини