На Закарпатті відбулася II обласна Спартакіада серед депутатів різних рівнів (ФОТО)

Сьогодні, 5 травня в Ужгороді відбулися змагання II обласної Спартакіади серед депутатів обласної, районних, міських (міст обласного значення) рад у рамках проведення в Україні Року спорту та здорового способу життя.

На Закарпатті відбулася II обласна Спартакіада серед депутатів різних рівнів (ФОТО)

У спортивних змаганнях взяло участь 19 команд, сформованих із депутатів різних рівнів краю. Загалом це у понад півтори рази більше люду, ніж торік. Сильним був і склад учасників.

Змагання відбулися з таких видів спорту: міні-футбол, волейбол, теніс настільний, шахи (чоловіки), шашки (жінки), більярд (руський – вільна піраміда) та ін.

Офіційне дійство розпочалось з шикування команд на парад під керівництвом Михайла Пантя та звуків маршу.

 Відкрив свято з привітаннями та побажаннями перемог голова оргкомітету ІІ обласної Спартакіади, голова облради Іван Балога. Теплими були й напутні слова голови Ужгородської райради, голови Асоціації органів місцевого самоврядування Закарпатської області Михайла Фединця.

Честь підняти прапор Спартакіади під мелодію національного гімну була надана капітанам команд Перечинського, Хустського та Воловецького районів – переможцям минулорічної І Спартакіади.

За давньою доброю традицією від Ужгородських міських депутатів оргкомітету було вручено хліб і сіль. Затим представлено старших суддів за видами спорту.

Головний суддя, майстер спорту Анатолій Плеханов оголосив програму змагань і запросив команди до місць проведення суперництва.

А тим часом у коментарі Іван Балога зазначив, що обласна Спартакіада серед депутатів різних рівнів краю проводиться вдруге. Торік закарпатці на Всеукраїнських змаганнях показали пристойний результат – четверте місце. «Я радий, що в органах представницької влади від сільської до обласної рад є відомі люди з різних видів спорту, які достойно захищали честь не тільки свого району чи міста, а й області. Сьогодні тут зібралася велика армія депутатів різних рівнів. Вони матимуть змогу поспілкуватися між собою, відпочити від буденної роботи і , звісно, позмагатися. Задача проста: обранці народу мають бути поруч із фахівцями з різних видів спорту носіями здорового способу життя. Це їх одне з головних завдань. Ремонтувати, будувати, проводити робочі зібрання, сесії - це також життя. Але життя тоді у високому тонусі, коли людина може показати, на що вона здатна.

Сподіваюсь, що спортивний азарт нинішніх змагання, добрі емоції подружать райони. Зрозуміло,всі ми сподіваємося на хороші результати. Але важливо, щоб люди звідси повернулися додому задоволеними, сповненими оптимізму.

У ході змагань застосуємо торішню практику: будемо придивлятися до потенціалу учасників, відбирати найкращих для участі у Всеукраїнських змаганнях серед депутатів, які відбудуться з 21 по 26 травня в Алушті. Терміни короткі, але разом ми впораємось», – наголосив Іван Іванович.

На спортивних площадках стадіону «Авангард», «Буревісник» і в спортзалах палацу дітей та юнацтва «ПАДІЮН» завирували спортивні пристрасті. Особливо багато уболівальників зібрали команди з міні-футболу. Дійство було яскравим і насиченим. Шанувальники насолоджувались кожною хвилиною гри. Гравці на своєму рівні хотіли показати красивий футбол і, звісно, зіграти на результат. Були цікаві комбінації, навіть атаки. У цілому всі матчі були досить видовищними.

Хвилюючий момент підбиття підсумків та їх оголошення став кульмінацією свята.

За результатами загальнокомандного заліку з міні-футболу перше місце здобув Воловецький район, друге – Ужгородський, третє – Перечинський райони. З волейболу призові місця вибороли: перше – Перечинський район, друге – Воловецький, третє – Свалявський. Настільний теніс на першу сходинку вивів Рахівський район, на другу – Іршавський , на третю – Хустський. У грі з шахів перша позиція дісталась Великоберезнянському району, друга – Іршавському, третя– Міжгірському. У шашках призові місця розподілились таким чином: перше закріпив за собою Іршавский район, друге – Ужгородський, третє – Хустський. Більярд приніс перше місце Воловецькому району, друге – Свалявському, третє – Рахівському.

Таким чином, у загальнокомандному заліку ІІ обласної Спартакіади призові місця розподілились так: перше – Воловецький район, друге – Перечинський, третє – Іршавський.

Були названі також кращі футболісти, а це – нападник Василь Павлишин з Воловеччини, захисник Юрій Болог з Тячівщини та воротар Віктор Монда з Ужгородщини.

У волейболі кращими визнано нападника Віталія Кравця з Перечинщини та гравця Олександра Цуканова з Свалявщини.

Вручення медалів, дипломів, кубків і цінних призів відбулося в урочистій атмосфері. Цю почесну місію виконали Іван Балога і Михайло Фединець.

На завершення свята вітання приймали учасники - іменинники з днем народження., повідомили Закарпаття онлайн в прес-службі Закарпатської облради.

06 травня 2012р.

Теги: спартакіада, депутат

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини