Незабаром австрійці перероблятимуть побутові відходи в Ужгороді та районі

У вівторок, 24 квітня, голова обласної ради Іван Балога зустрівся керівником АВЕ-груп магістром Гельмутом Бургером та директором АВЕ Умвельт Україна Єнсом Вітенберг. Йшлося про подальшу реалізацію австрійського інвестиційного проекту на Закарпатті, і в першу чергу в обласному центрі.

Незабаром австрійці перероблятимуть побутові відходи в Ужгороді та районі

Участь в нараді взяли й керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович, начальник управління з євроінтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму ОДА Ернест Нусер,  директор  АВЕ-Мукачево Марія Оленич, менеджер компанії Олександр Карташов.

До цього керівництво АВЕ зустрілося з очільником Ужгорода Віктором Погорєловим. Гельмут Бургер повідомив, що наразі АВЕ провела комплексний аналіз ситуації з поводженням з побутовими відходами в Ужгороді і вже з четвертого кварталу цього року готова розпочати свою діяльність в місті, а згодом і в районі.  Інвестори вже замовили для міста спецтехніку та контейнери, - повідомив керівник компанія. «Майже шість років тому розпочали проект  на Закарпатті.

Нині послугами АВЕ користуються громади Виноградівщини, Хуста, Мукачева й району. Плануємо розширювати географію надання послуг. Ми запропонуємо свої послуги і мешканцям Ужгорода. Фахівці компанії вже виробили план виробничої діяльності і найближчим часом цей проект буде розпочато. До нього будуть долучені й населені пункти, які знаходяться поблизу обласного центру. Також хочу відзначити, що керівник обласної ради Іван Балога підтримує наші зусилля, спрямовані на покращення стану довкілля.

Для нього, як керівника органу місцевого самоврядування проблеми екології мають першочергове значення. Тому є сподівання, що завдяки такій співпраці ми  зможемо зробити край чистішим», - вважає Гельмут Бургер. Серед проблем, які озвучували інвестори – область потребує  сучасних полігонів для складування та утилізації твердих побутових відходів.

Було відзначено позитивну динаміку роботи компанії в краї. В Мукачеві  – 90 відсотків мешканців міста уклали договори з підприємством на вивезення сміття. В Мукачівському районі 40 сіл співпрацюють з АВЕ. Запроваджується й система селективного збору сміття. Гельмут Бургер відзначив, що за динамікою роботи – саме на Закарпатті АВЕ працює найкраще в європейській системі компанії.

В свою чергу голова обласної ради Іван Балога зазначив, що влада наполягає на якомога швидшому запровадженні європейської системи збору сміття, адже шість років партнерства громад області з компанією АВЕ свідчить про те, що австрійські інвестори – відповідальні інвестори. «Цей проект в першу є соціальним, адже допоможе вирішити серйозні екологічні питання. Ужгородці чекають на європейську компанію, яка займатиметься утилізацією сміття – про це свідчить результати минулорічного соцопитування. Керівництво обласної ради теж прагне, щоб і в обласному центрі ці послуги стали якісними.

Сьогодні проведено черговий раунд переговорів. Я сподіваюся, що спільними зусиллями і керівництва міста, області та компанії АВЕ цього року в Ужгороді та районі буде впроваджена нова європейська система збору побутових відходів.

Окрім того нас цікавить щоби така співпраця була налагоджена і  гірських районах краю. Ми маємо позитивні відгуки мешканців Виноградова та району, Мукачева і району, Хуста. Компанія інвестувала в очищення Закарпаття від сміття значні кошти, готова й надалі реалізувати цей проект, адже є підтримка як зі сторони громади, так і влади», - резюмував Іван Балога.

На вівторок заплановані перемовини компанії АВЕ з керівництвом Мукачева, Хуста та Виноградівського району

Довідково: Компанія «АВЕ-гурп» є одним із лідерів на ринку поводження з відходами у Центральній і Східній Європі. Вона налічує понад 4 200 співробітників у 120 філіях в Австрії, Німеччині, Чехії, Угорщині, Румунії, Молдові, Словаччині й Україні. Послугами AVE користується близько 5,5 млн приватних клієнтів, 50 400 підприємств та організацій, чимало міст та суб’єктів комунальної власності, - повідомляє Закарпаття онлайн прес-служба облради.

24 квітня 2012р.

Теги: АВЕ, відходи

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
» Всі новини