Юрій Костенко: «ЄЦ є українською і правоцентристською партією»

Під час прес-конференції у прес-центрі «Закарпаття» лідер Української народної партії відповів на питання журналістів, як він оцінює діяльність «Єдиного Центру» та Віктора Балоги зокрема.

Юрій Костенко: «ЄЦ є українською і правоцентристською партією»

«Я мав власний досвід оцінювати ЄЦ не тільки на Закарпатті, адже тут на першому місці не ЄЦ, а прізвище Віктора Балоги. Виборчі реалії свідчать, що це регіональна політична потуга. Я не беруся говорити, скільки відсотків в Закарпатській області може набрати «Єдиний Центр», але багато. На виборах у Тернопільській області також ішов ЄЦ на чолі із тодішнім головою ОДА. В результаті він набрав більше голосів, ніж УНП. Це відбувалося в той час, коли Балога в дискусіях із Тимошенко представлявся не зовсім демократичним політиком. Ви пам’ятаєте, як Тимошенко відгукувалася про нього? Тим більше патріотичний виборець проголосував за команду господарників, як вони себе тоді називали. Вони отримали набагато більше голосів. Як буде сприйматися ЄЦ, якщо піде на виборах самостійно – важко спрогнозувати, головне, через які обличчя і яких осіб цю політичну силу буде представлено виборцю. Друге: ми з Віктором Івановичем активно співпрацювали з 2002 року. Можу однозначно сказати, що ті люди, з якими мене звела політична доля, за своєю громадянською позицією, — українські люди. З іншого боку, це також підприємці, середні підприємці. З цих двох складових можу сказати, що ЄЦ вписується в ту командну політику, яку проводить УНП. Ми за національного виробника і малий середній капітал, ми за українського свідомого громадянина, який хоче розмовляти українською мовою, і жити в українській Україні, а не європеїзованій денаціоналізованій державі. Ми зараз не говоримо про об’єднання з ЄЦ, ми говоримо про мою оцінку Віктора Балоги як політика. Я кажу – ЄЦ є українською і правоцентристською партією з точку зору бізнес-діяльності. Де ж ЄЦ буде на виборах – я ж перемовин поки що жодних не веду. А тема українськості Віктора Івановича проявилася, коли йшлося про політичне переведення годинників. Він же в уряді влаштовував такі виступи і дебати, що не всі супер-пуперпатріоти здатні так відстоювати. І ці питання дуже принципові. Це ж не просто годинник перевести туди чи сюди. Це велике політичне рішення.

Чи буде ЄЦ з ПР об’єднуватися? Я думаю, що ні. Хоча б тому, що є різні інтереси. В тому числі і на Закарпатті», — сказав Юрій Костенко.

У відповідь на зауваження одного з гостей прес-конференції про, начебто, підтримку В.Балогою русинства, а значить – сепаратизму, Ю.Костенко відповів: «Я щодо сепаратизму не можу з вами погодитися, бо в цьому сенсі я знаю особисто Віктора Балогу — він дуже далекий від ідей сепаратизму. Те, що пов’язано з так званим русинством і всіма іншими проблемами, які штучно чи не штучно підігріваються, то політика Віктора Івановича, коли він був головою ОДА, була максимально спрямована на консолідацію Закарпатського регіону, щоб тут менше чвар виникало. Це ж багатонаціональний регіон, тут дуже просто розпалити міжнаціональну ворожнечу, тому все сприймалося з тим, щоб ліпити докупи, а те, що воно українське і має бути в Україні для нього — істина».

09 квітня 2012р.

Теги: Костенко, Балога, сепаратизм, партія

Коментарі

user 2012-04-18 / 21:59:54
Де та українська громада ?, що :Проведе люстрацію діючій владі (починаючи з ГПУ,СБУ,МВС) що потонула в корупції; Відновить графу «Національність» у паспорті; Відновить фінансування медицини, освіти; Відновить фінансування будівництва соціального житла;Поверне вкрадені заощадження Ощадбанку; Школи, де українці переважають, переведе на українську мову навчання;.Російську церкву назве її справжнім іменем, а не вдавати, ніби вона українська;. Патріарха Кіріла оголосить персоною нон ґрата, а не дозволить роз’їжджати Україною, як по своїй вотчині;У Верховній Раді категорично заборонить виступи російською мовою;Заборонить ввезення з Росії українофобських книжок, а на інші російські книжки ввести високий податок;Заборонить громадянам інших держав вести на телеканалах передачі російською;Незаконно проголосовані Харківські угоди негайно розірве, видворить з Криму російський флот;Все, що перевищує мільйон, забере в скарбницю держави, спрямує гроші мільярдерів-хапуг на освіту,медицину,підвищення зарплат і пенсій, модернізацію армії.Припинить лихварську діяльність банків; Отримає відшкодування з Росії: за багаторічні репресії, за голодомори, за рабську працю в Сибіру; Притягне до відповідальності екс-президентів за розвал економіки держави; Магнато-олігархи повернуть народу загарбані у народу надра(вода,газ,нафта); =загарбані землі; Поверне народу з закордонних банків капітали викрадені магнато-олігархами;Забезпечить працюючим європейську зарплату, А НЕ АЗІАТСЬКУ-МІЗЕРНУ; Позбавить депутатів ВзР з середньостатистичною платнею, всіх пільг та привілеїв; Гарантуватиме перед народом референдум, через 2 роки, на продовження своїх повноважень; Але це не «Фронт змін» і не «Батьківщина» . Інакше – це та сама БОРОТЬБА ЗА «КОРИТО».

Хустянин 2012-04-12 / 20:17:26
Можна поспорити про політичну орієнтованість ЄЦ, але те що ЄЦ є Закарпатська потужна партія, це факт.

Уж1 2012-04-10 / 21:14:22
Оце патріот, годинник не дав перевести, справжній героїчний вчинок :)))))))))))))))) Чого ж Костенко словом не обмовився про русинство, невже його "підлеглий" Габор І.І. не проінформував шефа за чийого сприяння цей сепаратизм набирає обертів. нова тушка на горизонті!

Іван 2012-04-09 / 23:04:46
Нормально відношусь до Віктора Балоги і його політичної сили, але Костенко даремно нічого говорити не буде, це жук, ще з тих. Не дарма колись казали про нього, що не вилазив з прийомної Клюєва. Якщоб ЄЦ пішов своїм партійним списком то набрав би більше ніж УНП. А так УНП просто буде відтягувати голоси від "Свободи" та "Батьківщини"

Ігор Баран 2012-04-09 / 22:21:44
А що Костенко сказав не правильно - по пунктам ?

олег 2012-04-09 / 21:42:30
виявляється, є дуже простим. Просто на виборах у Тернополі на місцевих виборах 2010 р. ЄЦ провів ту ж саму схему виборів, що і на Закарпатті - роздав людям по 150 грн. і все вирішилося.

сорри 2012-04-09 / 20:10:59
Несподівана характеристика. Складається враження, що Костенка з балогою зв’язує щось глибше, чого не видно на поверхні...

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини