На Закарпатті міграційна служба наголосила на існуванні в Україні єдиного громадянства

У лютому цього року на розгляд Верховної Ради України внесено урядовий законопроект про запровадження штрафів за подвійне громадянство. Цим документом пропонується внести змiни до низки законiв у частинi встановлення обмежень для осiб, якi є громадянами України та одночасно перебувають у громадянстві іншої держави.

На Закарпатті міграційна служба наголосила на існуванні в Україні єдиного громадянства

Зокрема, пропонується за неподання або несвоєчасне подання громадянином України, який доборовiльно набув  іноземне громадянство (пiдданство), заяви про це та копiї документа, що пiдтверджує цей факт, застосувати штраф вiд 170 до 510 гривень. Якщо ж це діяння стосується осіб органiв державної влади та мiсцевого самоврядування, то штраф сягне  від  850 до 1700 гривень. Також законопроектом вводиться обмеження на зайняття особами, що мають подвійне громадянство, посад у  правоохоронних органах та інших державних установах.

Актуальність даного законопроекту для Закарпаття очевидна. Адже не секрет, що чимало краян поряд з українським паспортом воліють мати ще один – іноземної держави.  Серед стимулюючих чинників цього і прийняття у сусідніх Угорщині та Румунії законів про спрощене отримання громадянства закордонними угорцями та румунами. ( Згідно  з останнім переписом населення таких в області 151 тисяча та  32 тисячі чоловік відповідно). Тому керівництво  державної міграційної служби  в Закарпатській області нагадує, що відповідно до ст.4 Коституції  України в державі існує єдине громадянство. Крім того, згідно з  Законом України ” Про громадянство України ” однією з підстав для втрати громадянства України є добровільне набуття особою  громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття вона досягла повноліття. Втрата  українського громадянства  відбувається за наявності документального підтвердження добровільного набуття  іноземного громадянтва. Подання про втрату громадянства ініціюється підрозділами міграційної служби стосовно осіб, що проживають на території України.

Ольга Поштак,  головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС України в Закарпатській області, для Закарпаття онлайн

03 квітня 2012р.

Теги: громадянство

Коментарі

Нік 2012-06-30 / 13:02:06
Які всі розумні, коли треба було відстоювати Україну в1990 роках, всякі критикани, були в партії, критикували патріотів, церкву, а зараз всі такі ділові. Згадайте що ви робили в 1980-90 роках, коли було становлення України. Слава Україні!

Istvan 2012-04-09 / 11:20:34
А что будет, когда и Чехия с 2014 г. тоже введет свой закон о гражданстве, который идентичный с венгерским? Тогда на Закарпатье слово будет идти не о двойном а уже о тройном гражданстве...

Це я 2012-04-04 / 23:00:00
Бачу, анонім вже написав що я хотів: не виключаю можливості того, що даний законопроєкт буде "висіти" до виборів, задобрюючи сори-подібних до регіонів на виборах. А голосувати можете за любого, регіонали при потребі куплять тушок, скільки потрібно. Не кажіть що неправда, бо це ми вже проходили, та і зараз проходимо. Хай краще це вас бентежить.

Це я 2012-04-04 / 22:47:06
Пане сорри
Не думайте що ви повинні мені розтлумачувати, яка різниця між законодавчим органом та законодавством. При печатанні кожний може зробити помилку, ви у свєму коментарі також знайдете не одну.
Не потрібно нікого попереджувати, дорослі люди відповідають за себе. Те що закони різні "експерти" тлумачують по різному, у нас це не дивина. Наші суди доведуть провину любого, а вбивцю випустять, бо він того вартий.
Угорський парламент проголосував за надання громадянства тим, чиї предки ним володіли раніше. У світі приблизно 200 країн. Що тепер, із кожною країною домовлятися? Людина у кожній конкретній сітуації розбереться сама: звертатися чи ні.
Якщо ви читали законопроєкт, там немає обмеження для роботи в органах державної влади загалом, а в окремих її гілках: міліція ( для угорця служба в міліції й так бонусів не надає в очах одноплемінників), податковій.
Я не член КМКС, але памятаю, Ковач висловлювався критично щодо надання громадянства закарпатським угорцям, бо це, на його думку, сприятиме відтоку з Закарпаття. Такщо з цим ви також не попали.

Аноним 2012-04-04 / 13:55:05
Кстати, о "неньке".
Очень вам советую хоть бы туристом на пару дней съездить на Украину, тогда поймете, что "тягнибоковцы" и "украинцы", то "две большие разницы", как гаварят в адессе.

Аноним 2012-04-04 / 13:42:56
сорри 2012-04-04 / 13:16:58

Господин "сорри" напомню Вам, "косатая подруга" с тем, чтобы понравиться Вашему электорату, чуть было не протащила законопроект более СВИРЕПЫЙ /не хватило одного голоса в первом чтении/, ту же карту разыгрывают "голубые", А ВДРУГ ВЫГОРИТ, очень даже возможно, Вы будете ЛИКОВАТЬ, но это будет "пиррова" победа, а проще КАТАСТРОФА.
Не забывайте о "трепетной" любви к Вам "ВВП" и дорого таварища Затулина, а румыны то вообще "песня".
Свершиться мечта ИДИОТА, будут Вам не "два фронта", как типа в прошлом было, а целых ТРИ.
ГАРАНТИЯ.
Вот тогда то ВЫ и развернетесь и на деле покажете всю свою любовь к "неньке".

сорри 2012-04-04 / 13:16:58
Ля-ля тополя, ви не державна служба - навідміну від вас дерслужбовсі відповідають за кожне своє слово. Тому ваші інтерТРЕПації їх слів не мають жодної ваги і цінності.

2Це я

Друже, державні структури як от СБУ та міграційна служба, безумовно, не є елемнентом законодавства. Бо вони - це люди, а закон - це слова, папір. Тому люди не можуть бути складовою букв. Але, в силу закону і визначеної компетенції, обидві ці структури наглядають за дотриманням законності у цій сфері. І, погодьтеся, жоден місцевий чиновник би не вякнув нічого з цього приводу. якби на те не було погодження і політичної волі в верхах. Наголошу ще раз: проект закону про відповідальність за подвійне громадянство на розгляд парламенту вніс уряд, а не опозиція. Відчуваєте різницю?

Свого часу я попереджав про можливі проблеми для власників двох паспортів. Такі як Іштван, які, як я розумію, перебувають біля КМКСовського крита, навіть тоді не заперечували незаконність того, що відбувалося, зводячи все до фіґлі "А пусть поймают!" Так от, наголошую - "поймают". Все рухається у цьому напрямку. І непродуманість дій угорської влади і місцевих мадярських патріотів в кінцевому підсумку створить проблеми для багатьох конкретних осіб, які повелися на цю "заманушку". Не говорю вже про те, що це ще більше марґіналізує громаду закарпатських угорців. Адже, відповідно до проекту закону, всі, хто мають друге громадянство, не зможуть працювати в органах державної влади. Здається, там є певні обмеження і щодо участі в політичній діяльності. КМКС старанно пиляє гілку, на якій сидить...

Аноним 2012-04-04 / 12:05:10
Це я 2012-04-03 / 23:09:27

"Не мечте бисера своего перед ...."

Агрессия и ненависть визитная карточка людей с Востока, за 20 лет ничего не изменилось, кроме вывески, раньше они назывались "каманышты", теперь "свидоми".
ВСЕ.

Це я 2012-04-03 / 23:09:27
Друже сорри.
СБУ не є частиною українського законодавства, так само як і Міграційна служба. А взагалі у компетенцію виконавчому органові коментувати законопроєкт не входить. Згідно українського законодавства громадянин, який крім українського має ще інше громадянство, перед державою Україна розглядається виключно як громадянин України. Крапка.

сорри 2012-04-03 / 21:52:40

Власники другого громадянства займаються взаємним самозаспокоєнням.)) Але ваші взаємні мантри, панове, навряд чи вже допоможуть. Вас попереджали про злочинність того, що ви робите, з точким зору українського законодавства – зокрема і СБУ. Ви зробили свій вибір і незабаром відповідатимеите за нього.


Все йде своїм чином.

Ля-ля тополя 2012-04-03 / 20:30:37
1.В науково-практичному коментарі Конституції України термін єдине громадянство тлумачиться, як неможливість існування в Україні громаянств адміністративно-територіальних одиниць. І годі спекулювати цим терміном.
2.Час усвідомити, що поняття подвійне громадянство та наявність громадянства іншої держави поряд з громадянством в нашому випадку України з юридичної точки зору є не ідентичними і мають зовсім різну правову природу.
3.ДМС України надала часткову цитату з тексту Закон України "Про громадянство".....не все так просто щодо початку процедури втрати громадянства України, а тим більше в практичній площині.

Досить лякати людей жахами, налякаєте простих, неосвічених людей, а "цільова аудиторія" на простий хлопок не ведеться. Прагнете навести порядок, формуйте чіткі законодавчі норми та обмеження.

Аноним 2012-04-03 / 18:20:01
Хлопцы, фатьовы, шрацы и пацаны, будьте выше этих ПРОВОКАЦМИЙ, я ВАС прошу.

Istvan 2012-04-03 / 17:11:56
Да, может спать спокойно.

Интересно 2012-04-03 / 17:09:12
Интересно, с каких пор миграционная служба толкует Конституцию, для этого есть Конституционный Суд.

А если нет документального доказательства добровольности получения гражданства другого государства, то двойной гражданин может спать спокойно?

Istvan 2012-04-03 / 14:16:24
Данная статья Конституции во всех случаях превысит в силе любые параграфы Закона о гражданстве Украины.

Istvan 2012-04-03 / 14:13:48
Тут слово идет о проекте закона, которого еще никто не принял.
И не надо забывать о статьи Конституции: "Стаття 25. Громадянин України не може бути позбавлений громадянства".

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини