Торік у 72 випадках було припинено виплату коштів на дітей у зв'язку з їх нецільовим використанням

Сьогодні, 20 березня, в прокуратурі області відбулась міжвідомча нарада керівників правоохоронних органів краю та інших уповноважених органів з питань стану додержання в області законодавства, спрямованого на попередження бездоглядності та правопорушень серед дітей, охоплення їх змістовним дозвіллям.

Торік у 72 випадках було припинено виплату коштів на дітей у зв

Як повідомила старший помічник прокурора області з питань захисту прав дітей Наталія Кузан, незважаючи на те, що за підсумками минулого року в області відмічається зменшення кримінальних проявів серед підлітків, питома вага цих злочинів у загальній структурі злочинності є досить високою 8,2% ( по Україні 6,1%). За підсумками 2 місяців 2012 року 7,6% ( по Україні 5,2%).

Кожен восьмий неповнолітній вчинив злочин в стані алкогольного сп’яніння. Майже у півтора рази зріс рівень підліткової рецидивної злочинності. Значний їх ріст відбувся у Берегівському та Ужгородському районах, де майже кожен другий злочин вчинено особами цієї категорії.

Питання вживання неповнолітніми алкогольних напоїв стоїть сьогодні надзвичайно гостро, - зауважив заступник прокурора області Віталій Роман, адже кожен 8-й підліток вчинив злочин у стані алкогольного сп»яніння. Тим більше почастішали випадки, коли діти, вживаючи спиртне, потрапляють у лікарні. З цього приводу прокурорами були зроблені зауваження працівникам міліції у яких відсутня цілеспрямована робота щодо виявлення джерел, де дітям реалізують алкоголь та тютюнові вироби.

Управлінням департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів ДПА в Закарпатській області не вживаються заходи, спрямовані на своєчасне виявлення порушень правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, притягнення до відповідальності винних осіб, які реалізують вказані товари дітям. У минулому році жодне таке порушення не було зафіксоване. Не в повній мірі налагоджена взаємодія з органами внутрішніх справ, переважна кількість фінансових санкцій застосована за їх матеріалами, спільних рейдів з працівниками міліції, не проведено.

При цьому торік до 16 суб»єктів господарювання, які реалізовували неповнолітнім алкогольні напої були застосовані фінансові санкції у вигляді штрафу 6.800 грн., а чотирьом з них, ще й анулювали ліцензію на продаж алкоголю. 

Обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в порушення вимог Закону України „Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю” не забезпечено дієвого контролю за діяльністю підпорядкованих центрів щодо соціального супроводу таких неповнолітніх осіб.

Поверхова профілактика антисуспільних вчинків серед учнівської молоді, послаблена робота психологів та соціальних педагогів щодо проведення своєчасної та якісної роботи, спрямованої на виховання дітей, вивчення їх психофізичного розвитку, мотивів поведінки та корекції з урахуванням індивідуальних особливостей, призвела до збільшення у минулому році на 25,7% злочинів, вчинених учнями загальноосвітніх шкіл та майже у 2 рази - учнями професійно-технічних навчальних закладів.

Проти 23 батьків, діти яких не відвідують навчальні заклади, порушені кримінальні справи. Прокуратурою висунуто претензії й центрам соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, котрі з підлітками, які палять, вживають алкоголь, наркотики та з родинами, де батьки мають шкідливі звички здебільшого проводиться формально, „на папері”, задля кількісного показника у статистичній звітності.

Питання використання батьками соціальної допомоги при народженні дитини також гостро стоїть у нашому краї. Адже, на жаль, не усі батьки використовують «дитячі» гроші на малюків. Торік у 72 випадках було припинено виплату коштів на дітей у зв»язку із їх нецільовим використанням.

З метою підвищення ефективності роботи органів державної влади, розв’язання проблем дитячої злочинності та бездоглядності, створення належних умов для реалізації прав дітей на сімейне виховання та здоровий розвиток, охоплення їх змістовним дозвіллям міжвідомча нарада прийняла ряд спільних скоординованих заходів. Про це Закарпаття онлайн повідомили в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

21 березня 2012р.

Теги: алкоголізм, діти, спиртне

Коментарі

Ярик 2012-07-21 / 18:58:10
Ну, и смешная. Прокурорам тоже кушать хочется, и - вкусно! Потому они всегда найдут ответ на вопрос "Кто виноват?" - чем больше ответом нашли, тем лучше кушают.

ірина 2012-07-21 / 18:50:54
Таку дурню пишуть. Завжди треба знайти винного, то знайшли обласний центр соціальних служб. Ще його звинуватьте, що його працівники неповнолітнім алкоголь купляють у магазинах. Таке відчуття, що прокурори у магазини не ходять, і взагалі на Марсі живуть. А на рахунок, кількісного показника на папері, то відкрийте сайт Генеральної прокуратури, і почитайте їхні звіти...Можна подумати, що після їхніх звітів стало краще жити!

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 5
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини