Створи туристичний маршрут і отримай смартфон від «Київстар»

Прагнучи відкрити маловідомі місця Закарпатської області, інтернет-видання «Закарпаття онлайн» спільно зі створеним компанією «Київстар» порталом «Поділіться любов’ю до України» (iloveukraine.com.ua) проводить конкурс на кращий екскурсійний маршрут «Мандрівки Закарпаттям».

Створи туристичний маршрут і отримай смартфон від «Київстар»

Мета проекту  – привернути увагу потенційних туристів до маловідомих, але цікавих та привабливих об’єктів Західної України.

Конкурс стартує 15 березня і триватиме до 5 квітня. Усі бажаючі мають можливість відправити на електронну пошту «Закарпаття онлайн» (editor@zakarpattya.net.ua) свої  авторські проекти маршрутів найзагадковішими куточками Закарпатського краю. У листі обов’язково слід вказати контактний телефон та адресу учасника.

Вимоги до оформлення проектів:

- Опис маршруту має містити не менше трьох об’єктів (оптимальна кількість об’єктів – 4-5). Загальний обсяг матеріалу – 500-600 слів.

- Всі об’єкти, перелічені в маршруті, мають супроводжуватися фотографіями. Всі зроблені фото мають мати GPS-прив’язку до місцевості, або ж у тексті можуть вказуватися GPS-координати точки маршруту. Автор маршруту має додати фрагмент карти місцевості (Google Maps, Яндекс. Карти та ін.) із позначенням основних точок маршруту.

- Надіславши  свій матеріал, кожен з учасників конкурсу дає згоду на його публікацію на сайті «Закарпаття онлайн» та на порталі iloveukraine.com.ua  ( у публікації обов’язково вказується автор проекту маршруту).

- Усі матеріали (тексти та фотографії) маршрутів, що подаються на конкурс, мають належати їх авторам. У разі виявлення та підтвердження порушень авторського права матеріал знімається з конкурсу, а автор, що його подав, дискваліфікується (не може брати участь у конкурсі). 

Автора кращого екскурсійного маршруту визначатиме журі у складі представника компанії «Київстар», редактора інтернет-видання «Закарпаття онлайн» та представника кафедри туризму УжНУ.

Результати конкурсу будуть оприлюднені 12 квітня на сайті «Закарпаття онлайн». Цього ж дня відбудеться і нагородження переможця, який отримає  в подарунок смартфон Kyivstar Aqua (Spark), наданий партнером конкурсу –  компанією «Київстар».

Приклад проекту екскурсійного маршруту.

Найвизначніші замки Закарпаття за один день

Одноденний автомобільний маршрут найвизначнішими замками Закарпаття – ідеальний варіант максимально змістовного та насиченого проведення вікенду. Тур включає відвідини неперевершених Мукачівського, Ужгородського та Невицького замків. Крім того, на користь подорожі на терени найзахіднішої області нашої країни – Закарпаття говорить той факт, що цей регіон, окрім неймовірної насиченості унікальними історичними пам’ятками, славиться і своїм найбільш екологічно чистим мікрокліматом в Україні. Загальна довжина маршруту становить 52 кілометри. І ще: з собою у подорож можна сміливо брати дітей будь-якого віку.

Отже, подорож прийнято розпочинати із відвідин замку Паланок (GPS координати 48.4315356, 22.6873255), що височіє на майже 70-метровому пагорбі у південно-західній околиці  Мукачева (із центра міста до пам’ятки веде вулиця Ілони Зрини). Фортеця відкрита для відвідин щодня з 9.00 до 18.00, тел. (03131) 4-15-79, 4-40-96. 

Фото Замку "Паланок" від Руслана

Унікальність цього величного та вражаючого замку полягає не лише у неабиякій естетичній привабливості, а й також у його майже цілковитій збереженості – невблаганний час та численні війни не завдали жодної шкоди цій визначній пам’ятки фортифікаційного мистецтва XIV-XVII століть. Загалом оборонний комплекс мукачівської твердині має три рівні та поділяється на Верхній, Нижній та Середній замки (взагалі, перед відвідинами пам’ятки  радимо замовити екскурсію: за рекордно малу вартість – 20 гривень – кваліфіковані гіди повідають вам історію кожного закутка фортеці та розкажуть багато цікавих легенд). Верхній замок є найдревнішою частиною оборонного комплексу – тут розміщені княжі палати та унікальний 85-метровий колодязь. Середній замок мав суто військове призначення – тут ви зможете оглянути будівлі арсеналу, казарм та лицарську залу. Також у приміщеннях фортеці розмістилася картинна галерея, виставка сучасної скульптури та кілька експозицій історичного музею.

Наступний пункт нашої подорожі – адміністративний центр регіону Ужгород (трасою М-06, що проходить майже під боком у мукачівського замку, проїхати 42 км у північно-західному напрямку).

Ужгородський замок (GPS координати 48.6213001, 22.3065309) розташований у центральній частині міста (під’їхати безпосередньо під стіни твердині можна вулицею Капітульною). Пам’ятка відкрита для відвідин щоденно, крім понеділка, з 10.00 до 18.00 год. (у зимовий період з 9.00 до 17.00). Ужгородський замок відомий ще з далекого 10 століття. Сучасного вигляду твердиня набула наприкінці 16 століття – тоді  на запрошення магнатської родини Дугертів, які на той час володіли замком, італійські інженери провели повну реконструкцію споруди, в результаті чого замок увібрав у себе найновіші досягнення фортифікаційного мистецтва тогочасної Європи. Цікаво, що після цієї реконструкції твердиня жодного разу не була узята штурмом. Своє оборонне значення замок втратив на початку 18 століття, а нині у ньому розмістився Закарпатський краєзнавчий музей. Приблизно з середини минулого століття Ужгородом поповзли чутки, що у місячні ночі подвір’ям замку блукає привид. Нічна сторожа неодноразово бачила білу жіночу постать, а ті з охоронців, хто наважувався наблизитися до неї, із жахом виявляли що фігура ця – цілковито прозора. Говорять, що примара є духом дочки одного з комендантів замку. Під час осади дівчина нібито видала ворогові таємницю замкових підземель, якими можна було безперешкодно потрапити на територію укріплення. Дізнавшись про зраду, розлючений батько звелів живцем замурувати дівчину в стіні замку. Відтоді нещасна кілька разів на рік виходить зі своєї в’язниці, та, важко зітхаючи, до ранку блукає замком. Цікаво, що дирекція музею навіть ініціювала проведення кількох молебнів, аби нарешті покласти край земним поневірянням гостя із потойбіччя. Тим не менш, примара продовжує регулярно виходити на нічні променади старовинним замком.

Фото Ужгородського замку від Вікторії

Ну і останній пункт нашого туру наймальовничішими замками Закарпаття – околиці села Невицьке Ужгородського району, що розкинулося за 12 км від обласного центру (їхати трасою Н-13 у північно-східному напрямку (на Перечин) ).

Невицький замок (GPS координати 48.6809308, 22.409277 ), зведений у середині 14 століття на живописній горі над долиною річки Уж, на відміну від ідеально збережених своїх мукачівського та ужгородського колег, перебуває у руїнах. Проте, незважаючи на це, невицька пам’ятка користується просто-таки шаленою популярністю у туристів. Виною цьому – надзвичайний магнетизм цього овіяного численними легендами місця та неповторні краєвиди, що відкриваються із 125-метрової замкової гори.

Фото Невицького замку від Альони

Характеристика маршруту

Область: Закарпатська.

Загальна протяжність: 52 км.

Як добратися до відправної точки: від найбільшого міста західноукраїнського регіону Львова трасою Е-471.

Час проходження маршруту: 5-6 год.

Складність: легкий.

16 березня 2012р.

Теги: Київстар, конкурс, маршрут

Коментарі

Міщанин 2012-03-20 / 23:35:21
Шановні журналісти. прошу Вас перед початком виборів сільських голів Закарпатської обл. доповісти всім закарпатцям про діяльність голів -- ефективність займання ними посад впродовж спливаючого терміну головування.
Спасибі за увагу!

Жека 2012-03-19 / 20:29:55
На iloveukraine.com.ua повно аналогічних проектів з інших регіонів і ще ніхто неробив пред"яву. тут просто хтось з конкурентів мутить - або "Зака. он-лайн", або "Київстару"

Антоха 2012-03-18 / 18:05:25
Да не смешите вы людей!!!! Так тут разглагольствовались, какбудто речь идет о новейших разработках науки и техники. Таких туристических маршрутов можно создать миллион и ничего нового никто не откроет. Все памятки истории и архитектуры давно всем известны, а маршрут - это всего-навсего рациональная цепочка интересных мест собраная с учетом рационального использования времени тех же туристов.О каких правах вы тут спорите? Судя по всему от "Киевстара" пошла хорошая инициатива, чтобы обратить внимание даже тех же закарпатцев на красоты и уникальные места нашего региона. Говорить о том, что прибыль от этих маршрутов получит "Киевстар",ну просто смешно. О какой реализации идет речь? Можна подумать эта весьма успешная компания на рынке связи начнет возить туристов маршрутами, которые учасники конкурса отправят.Да, и будут заработывать миллиарды на туристах. Не говорите глупости! Дайте студентам, да и не только, возможность посоревноваться и кто знает, может быть у когото появится шанс не просто получить подарок, но и изменить свою жизнь:))))) Всем удачи! А я вот сижу и думаю, может замутить маршрутик подземельями Закарпатья.

Фахівець 2012-03-18 / 12:23:26

Коментар видалено. Адмін

Адмін 2012-03-17 / 21:39:24

Година, вказаний вами пункт стосується РЕЄСТРАЦІЇ НА САЙТІ http://iloveukraine.com.ua, а правила, на один з пунктів якого ви посилаєтеся , "визначають порядок та умови користування Сайтом Проекту" (п.1.1). Учасникам нашого проекту нема потреби реєструватися на сайті і ставити відповідну галочку навроти "Я ознайомлений та погоджуюсь з правилами".


В умовах же конкурсу, опублікованих на сайті Закарпаття онлайн, вказано, що "Надіславши  свій матеріал, кожен з учасників конкурсу дає згоду на його публікацію на сайті «Закарпаття онлайн» та на порталі iloveukraine.com.ua  ( у публікації обов’язково вказується автор проекту маршруту)." Наголошуємо – ПУБЛІКАЦІЮ. Про інше право власності не йдеться.

Година 2012-03-17 / 20:03:47
даремно ви на Фахівця бочку котите, зерно правди він все ж каже.
Згідно з п. 3.7. Правил сайту, користувач передає компанії Київстар усі (без жодних обмежень) майнові права на викладене на тому сайті. Звісно, авторське право збережеться за автором, цього відняти неможна, але всі ймовірні прибутки, отримані завдяки його творчості, осядуть на поточних рахунках вищезгаданої Компанії.

*** 2012-03-17 / 15:58:55
добра ініціатива

Артем 2012-03-16 / 13:17:07
Люди,не будьте такі злі!!!! Студенти і так щороку пишуть купу курсових і виконують завдання з розробки туристичних маршрутів. І всі ці купи паперів просто архівуються на кафедрі. А тут реальна можливість за свій труд отримати винагороду. Не розумію чому тут якийсь фахівець влазить і розводить баламуту? Вибачте, пане, але зрештою ніхто нікого не змушує брати участь. Виходячи з ваших слів, хай краще у столик викладачам студенти строчать маршрути, ніж на конкурси відправляють. Ну-ну, може хтось їм Нобелівську за такий труд дасть:) Я сам якраз завершую роботу над оформленням маршруту і з радістю його відправлю на конкурс, а інші най, як хочуть.

Сусід 2012-03-16 / 12:48:56
Пане фахівець, а чк можна з Вами зв'язатись, по-телефону чи емейлу?

Фахівець 2012-03-16 / 12:37:34
Для пані Оксани. Не хочу Вас образити , але мені здається що ваше припущення десь на одному рівні з вашим інтелектом на кшталт Хі-хі-:).Якщо ви не розумієте суті питання, тоді не аргументуйте це іншим оператором, це як мінімум примітивно і туповатенько, але жіноча логіка,на превеликий жаль, не завжди підпадає під здоровий глузд.

Оксана 2012-03-16 / 11:35:03
Як на мене, пан фахівець, напевно, менеджер МТСу чи ін. І йому очі мозолить те, що хтось щось робить. Цікаво, у якій галузі він "Фахівець" Хі-хі

Адмін 2012-03-15 / 19:38:29

Публікація на порталі з прізвищем автора (він же - власник) лише додатково фіксує, закріплює його (автора, власника) право на цей продукт. І у випадку виникнення якихось незрузумілостей з правом власності (що малоймовірно) навпаки може стати доказом на користь автора. Тому не фантазуйте...)))

Фахівець 2012-03-15 / 19:28:45
Все правильно, Ви ж Адмін, не дитина маленька.Якщо Ваш унікальний продукт буде надруковано, подаю вашу цитату-"ніякий проект ні у чию власність не переходить, йдеться виключно про право його висвітлювати порталом «Поділіться любов’ю до України» (iloveukraine.com.ua).",він автоматично буде використаний будь-ким-:). А нагорода для одного це лише красива ширма-:)

Адмін 2012-03-15 / 19:02:28

Пане "Фахівець", ніякий проект ні у чию власність не переходить, йдеться виключно про право його висвітлювати порталом «Поділіться любов’ю до України» (iloveukraine.com.ua). Ніякі договори на право володіння маршрутом не укладаються і не можуть укладатися. Більше того, про це навіть не йдеться в тексті. Тому не видавайте, будь ласка, свої домисли за реалії... )))

Фахівець 2012-03-15 / 15:13:59
Шановні спеціалісти та фахівці в галузі туризму, будь-ласка не ведіться на відверту провокацію з боку організаторів. Уважно почитайте правила і побачите,що ВАШ авторський проект, який потрібно настільки детально висвітлити БЕЗКОШТОВНО переходить у власність організаторів. Це ж яка кількість готових турпродуктів потрапить в туркампанії чи агенції зразу(це вже за окрему плату, з якої Ви нічого не отримаєте). Черговий ЛОХОТРОН(на превеликий жаль) .

Славко 2012-03-14 / 13:53:32
Супер! Класна ідея!Вже підняв свої курсові.

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини