Між обіцянками і реальними діями влади нездоланна прірва – Валерій Пацкан

Сьогоднішні дії влади абсолютно протилежні намірам, задекларованим у владній програмі реформування країни. Про це сьогодні під час прес-конференції на тему «Два роки Януковича-Азарова: в кого покращилося життя?» заявив голова Закарпатського обласного осередку політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Валерій Пацкан.

Між обіцянками і реальними діями влади нездоланна прірва – Валерій Пацкан

"Аналогічні прес-конференції проходять в ці дні по всій країні. Люди мають побачити й почути, що зараз відбувається у розрізі держави. Адже нинішня ситуація навряд чи влаштовує усіх, хто тут живе», – заявив Валерій Пацкан. За його словами, ситуація в країні сьогодні «просто кричуща», і всі задекларовані напередодні президентських виборів два року тому обіцянки влада не виконує взагалі. Більше того – показники в усіх галузях життєдіяльності країни навпаки, погіршуються.

Так, у передвиборчій програмі тоді ще кандидата у Президенти Віктора Януковича, серед іншого, зазначено: за 10 років Україна має увійти у 20-ку найрозвиненіших держав світу. Натомість сьогодні, зазначив голова Закарпатського «УДАРу», «Міжнародне рейтингове агентство Moody’s погіршило прогноз України від «стабільного» до «негативного»; сукупний державний борг України тим часом минулого року зріс і на сьогодні становить понад 59 мільярдів доларів».

Негативні тенденції спостерігаються в усіх галузях життєдіяльності країни, сказав Валерій Пацкан. «Ще зовсім недавно уряд гарантував збільшення вітчизняного ВВП, збільшення інвестицій. Замість цього, сьогодні Україна входить до групи країн із негативною інвестиційною економікою. Тим часом, уряд постійно маніпулює статистикою: наприклад, стосовно інфляції Кабмін наводить цифри у 4,6% минулоріч, каже, що це найменший показник за останні кілька років. Одночасно з тим, незалежні експерти називають зовсім інші цифри: зокрема, Центр Разумкова говорить про інфляцію у 12-15%, повідомив голова місцевого осередку партії Віталія Кличка. І більшість населення – 87,4% – відчувають на собі, що ціни зростають, а купівельна спроможність постійно зменшується. Що й підтверджують відповідні опитування», – сказав Валерій Пацкан.

Побачити невідповідність між словами й діями влади можна і за показником прожиткового мінімуму у бюджеті на 2012 рік. За словами голови обласного УДАРу, влада турбується про населення країни тільки на словах: «Прожитковий мінімум, який уряд встановив на 2012 рік, штучно знижений – він менший, ніж прожитковий мінімум минулого року. Неприпустима ситуація і з пільгами: соціальні виплати не тільки не зросли, люди ще по 3-4 місяці очікують на них у зв’язку із затримкою. Так само незадовільна ситуація і з зарплатами державним службовцям. Якщо обіцяно було підвищити їм зарплати на 500-800 гривень, то у бюджеті на 2012 рік закладено збільшення тільки на 180-200 гривень» – розповів Валерій Пацкан.

Влада активно проводить непопулярні реформи, мотивуючи це необхідністю, сказав голова місцевого УДАРУ, але «торкаються вони тільки тих прошарків населення, які найбільш уразливі». І пов’язано це, на думку ударівців, із негативною діяльністю Президента і Прем’єр-міністра.

У контексті спілкування з журналістами згадав Валерій Пацкан і приїзд керівника уряду до Закарпаття. «Дякувати Богу, що вирішилось питання об’єднання вишів, і найбільший, найпотужніший вищий навчальній заклад області лишився в тому статусі і форматі, в якому є. Але, згадуючи зустріч Азарова зі студентами УжНУ, не можна не пригадати, як він порадив дівчатам народжувати, а не навчатися. Це що: заклик до деградації? Ми не хочемо, щоб наші дівчата вчились і в Україні зростало освічене і розумне покоління? Напевно, тому, що легше управляти неосвіченими масами», – сказав Валерій Пацкан.

У свою чергу «УДАР», за словами керівника обласного осередку партії, навпаки зацікавлений у професіоналізмі і майстерності: «Наша мета – залучення в команду висококваліфікованих фахівців, професіоналів. Ми хочемо бути послідовними у словах і справах, не просто говорити погано про владу, а наочно, через ЗМІ демонструвати, що задекларовано і що виконується насправді. Ми хочемо послідовно, кожний місяць відкривати очі населенню, щоб люди не продавали за гроші голоси на майбутніх виборах, а, проаналізувавши, зробили свідомий вибір. Адже тільки так можна змінити життя на краще», – висловив переконання Валерій Пацкан. При цьому згадав нещодавню поїздку до Німеччини: «Я тільки недавно був у Мюнхені, зараз повернувся з Дюссельдорфа. Згадуючи Німеччину, відчуваю, як розривається серце від порівняння Європи з нашою країною. Там все вичухано, люди спокійні і веселі… Тільки перетинаючи кордон, одразу усвідомлюєш, як у нас все погано». І тому повернення в Україну Віталія Кличка з метою покращення життя не на словах, а справами, можна тільки вітати, сказав Віталій Пацкан.

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

05 березня 2012р.

Теги: УДАР, Пацкан, партія

Коментарі

диригент 2012-03-13 / 00:20:28
дивіться який політик, пихатий, руки склав, зачесався, навіть фото з Кличком має, прошу навіть в коментарях непорівнюйте оце пусте місце з п.Балогою, а то насправді повірить що вІН політик, ха ха ха

Иван 2012-03-11 / 16:58:41
Не знаю як у ваших районах , но у нашому б.у. міліцішта голова Удару, котрий робить у мера - регіонала, а команда вадь пяниці вадь печені регіонали, но Валеро пак пой пуд опозиційні прапора з такими партійцями

Ужгородець 2012-03-09 / 08:06:55
Ще нас не вчив як жити тільки Валерка Пацкан !!!
Сміх, тай годі..

на_майдан 2012-03-07 / 12:55:46
Середні зарплати в Україні( 2012 р.) та сусідніх країнах:
Польща - 945 євро
Естонія - 865 євро
Росія - 721 євро
Латвія - 676 євро
Україна - 287 євро. Українці шукають роботу за кордоном.
Найняті урядовці (янчик,пахлик,литвинчик) не виконують покладених на них обов"язків і підлягають заміні вже сьогодні.

Буланов 2012-03-07 / 00:53:31
Буланов - клоун.

Борода 2012-03-07 / 00:52:49
У міській раді Ужгорода такий собі депутат від Кличка повністю підтримує Погорелова від Партії Регіонів, під час виборів ходив за нього агітувати, а людям пускають порох в очі, нікому не потрібні суди, пересуди, піар. Тушки!

ужгородець 2012-03-05 / 21:17:30
на днях Гриценко заявив, що обєднанню Удару і його партії заважають тушки і криміналітет у політсилі Кличка. Чи мав він у виду також Закарпатський осередок УДАРУ? Як ви думаєте пане Пацкан.

Жлоб 2012-03-05 / 19:46:54
От цікаво як можна займатися бізнесом і бути в опозиції?!

Валєра Знімай маску і будь мужиком і досить грати на публіку...

Василь 2012-03-05 / 19:32:12
Поверю что Валерка опозиционер, когда прикроют его банк и придет проверка на его Фирму, а та єто просто болтовня пиар и ничего ьольше.

Миша 2012-03-05 / 16:30:57
Валерка молодець, только давай Валера пойдем украинским путем! Потому что история нам показала (колебель развития демократии) и как до 18 века в не мытой европе жили. И до середины 60-х 20 века, велось истребление за цветом кожи и за и.т.п.

андрій 2012-03-05 / 16:03:42
Як зрозуміло із статті Пацкан любить перекручувати факти. Він не забув згадати про об'єднання вишів у Закарпатті. А чому тоді Пацкан нічого не робив, коли почався тільки цей конфлікт? Виходить, що він вміє говорити про щось після самої події або, можливо, Пацкан не хотів втручатись у питання УжНУ, щоб не створити конкуренцію більш сильному гравцю - Балозі, який би не дав голові УДАРу йти не у свої справи, а швидко з ним вирішив про те хто впливає на університет.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини