Ужгородський міліціонер підозрює у підпалі свого авто міліцію

27 лютого в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція старшого оперуповноваженого о.в.с. відділу боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми УМВС України в Закарпатській області, старшого лейтенанта міліції Михайла Данила.

Ужгородський міліціонер підозрює у підпалі свого авто міліцію

Михайло Данило, на життя якого 30 листопада 2011 року було скоєно замах, розповів журналістам про підпал його авто та заявив про бездіяльність правоохоронних органів у цій справі. Інцидент трапився 23 лютого біля приміщення Закарпатського окружного адміністративного суду якраз під час розгляду справи за позовом  Михайла Данила проти заступника начальника відділу внутрішньої безпеки МВС України в Закарпатській області Василя Рішка.

«Під час розгляду справи один із судових працівників повідомив, що під вікнами суду палає автомобіль. Я вибіг із залу суду та за допомогою громадян і фахівців МНС погасив авто. Вважаю, що підпал було здійснено для залякування мене і тиску на суддю, який веде справу. Злочинці демонструють, що вони безкарні, спалюючи серед білого дня авто міліціонера під стінами суду. Слідча група при огляді місця події знайшла відра, які свідчать про умисний підпал, знайдено також гаманець із грошима та документами, ключі з жетоном співробітника міліції. Вдумайтеся!

Я подав рапорт на ім’я міністра МВС та попросив направити в Закарпатську область окрему комісію, яка об’єктивно розбереться в ситуації. Оскільки начальник УМВС у цій справі бездіє, не має бажання притягнути до відповідальності винних осіб. Розслідуванням займеться відділ внутрішньої безпеки, тобто ті люди, які прямо зацікавлені у тому, щоб справа не розслідувалася. Не розумію, чому начальник ВВБ Олександр Работинський покриває злочинні дії свого підлеглого Василя Рішка, який буквально ховається за плечима авторитетного начальника. Таким чином, розгул злочинності виходить за межі здорового глузду», - сказав Михайло Данило.

Він  також зауважив: «На моє життя було скоєно замах. А керівництво УМВС через ЗМІ розповсюдило неправдиву інформацію, ніби це не замах, а вистріли із спецзасобу для відстрілу гумових набоїв. Але це спростовано порушенням кримінальної справи саме за ст. 348 Кримінального кодексу України. Крім того, я подав позов до суду, висвітлюючи ряд протиправних дій керівництва УМВС у Закарпатській області, зловживання ними службовим становищем, звернувся до міністра МВС, ряду контролюючих органів. Як наслідок, до закарпатського УМВС було спрямовано перевірку, що тривала майже тиждень. Про результати перевірки мені не відомо, винних досі не притягнуто до відповідальності. Хоча є достатньо фактів, які я виклав на 15 сторінках, висвітлюючи протиправну діяльність керівника відділу внутрішньої безпеки та безпосередньо УМВС, їх підтверджують і рішення судів та письмові документи, підписані керівництвом УМВС».

М. Данило також додав: «Начальник УМВС України в Закарпатській області Віктор Русин висвітлював у ЗМІ тезу, що нібито замах на моє життя - це моя піар-кампанія, що співробітники міліції не мають до цього стосунку. Також заявив, що знає, хто це зробив і у перших місяцях 2012 року оприлюднить цю інформацію. Але досі не зробив цього. Я звернувся з клопотанням до слідчого і запропонував викликати В. Русина у якості свідка та вислухати його. Та Віктор Павлович не з’являється до прокуратури з цього приводу. Тобто він вводить в оману громадян, що володіє ситуацією, натомість озвучує надумані факти».

Михайло Данило нагадав, що відділ, у якому він працював, виявляв злочинні угруповання, що займалися переправкою нелегальних мігрантів. «Нашому начальнику спалили авто, вівся прямий натиск з боку відділу внутрішньої безпеки, щоб не було затримано керівника злочинного угрупування Володимира Копчу. Згодом він розстріляв людину у центрі міста. До цього випадку його не затримували, хоч він і знаходився у розшуку. На мою думку, його діяльність безпосередньо контролювало керівництво відділу внутрішньої безпеки. Це виходить за межі здорового глузду. Вбивають людей і ніхто за це не несе відповідальності. Так, зняли начальника Великоберезнянського району, але справжні злочинці, які повинні нести персональну відповідальність, уникають її, прикриваючись посвідченнями правоохоронців», - каже М. Данило.

Найближчим часом Михайло Данило має намір висвітлити ситуацію, що склалася, на прес-конференції у столиці. Він також звернувся із відповідним запитом до народних депутатів України.

27 лютого 2012р.

Теги: Данило, міліція, підпал

Коментарі

youtube1 2012-03-12 / 14:46:56
повну версію пресс конфереції можете подивитись тут http://youtu.be/UPL4p5z3Dn8 , де потерпілий прямо вказує на Данила

ник 2012-03-02 / 10:39:42
Нет среди них людей.... один М У С О Р!!!! А посмотрите сколько их в церкви стоит на службах... Противно... Пусть мочат друг друга как можно больше, легче дышать будет...

555 2012-02-29 / 15:37:35
Чим більше мусора мочитимуть один одного, тим чистішим буде навколишнє середовище.

син боса 2012-02-28 / 22:51:45
Адмін ! Ти чому коменти удаляєш? Люди мають знати своїх героїв.

босс 2012-02-28 / 19:09:42

Коментар видалено. Адмін

опера 2012-02-28 / 10:26:24

пахне ********* безпеки. мішаня мочи козлів через газети вони того бояться !!!!!!!!!!!!!!

кінорежисер 2012-02-28 / 10:02:34
Ай, яй,яй....який неуважний злочинець і гроші залишив, і партмане з документами, і жетон працівника міліції (навіть не важко уявити чий це виявиться жетон)...мабуть ще і свою візитку та фотократку....а пам'ятається коли на Мішу Дартан'яна "кіллер" полював, то він теж був неуважний, залишив і зброю і навіть телефон з якимись номерами...ще й сліпий був...ну не міг ніяк влучити в Дартан'яна.
Міша енд ко харе....тут не Голлівуд, премію Оскара в жанрі детектив року не вручать.

Михайло 2012-02-28 / 09:14:17
Мусорам: Стріляйтеся, спалюйте автомобілі, будинки, може ся самі винищете

пожарник 2012-02-27 / 23:56:06
Це тільки початок! Буде жара ще в городі))))

його совість 2012-02-27 / 23:33:14
зробив із себе героя...а сам най розкаже кулько квартир обчистив і машин і дач спалив.вже в київ іде давати конф.сиди в декреті і бав дітину а не глядай людям біду.кідь такі менти херові то уволься.ти майстер по других ділах.......

Правда 2012-02-27 / 22:56:35
Данило беспредєльщик і рекетир в погонах. Дачу офіцеру ВВБ спалив він,дань з чорних брав і вибивав він, з свохм босом Поштаком В. Рішав контрабандистам і чорновозам дорогу,добро! То всім відомо. Відбили його від корита вот і біситься. Даже від Копчі Володі брав гроші і не одноразово.

знаток 2012-02-27 / 22:54:07
Наївний Данило коли думає, що Рішко його мочить без згоди Роботинського. А тут усе просто - внутрішня безпека, підрозділ Данили і керівництво управління області не можуть прийти згоди щодо розподілу значних кримінальних грошей від нелегальної міграції. Одне добре - будуть резонансні розклади по вбивству в Березному, може хтось накінець зверне на це увагу.

ацтек 2012-02-27 / 22:51:22
Чи стріляли в Данила бойовими чи резиновими не ясно, а машина то згоріла реально в центрі города днем - факт! Ве-бешники живуть з контрабанди і ментів тоже факт, а то шо хтось на них давить з "непокорних" ментів, їм робить ганьбу і вони наказують в такий способ. Повний безпредел!!!

ВВБ 2012-02-27 / 21:59:44
Данило, а то не ти спалив дачу колегови з ВВБ в прошлому році.

Садист 2012-02-27 / 21:56:42
Неужели кто то еще доверяет словам милиционеров как работающим так и бывшим. Они же все страдают профессиональным заболеванием замешанным на лжи и патологическом садизме относительно всех кто не имеет возможности дать сдачи.

Капчоний 2012-02-27 / 21:34:53
Ти сопляку на мене не жени! Данило приходив лічно до мене і пропонував кришувати. Хотів бабки получати.

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини