У 2-му турі ювілейного 15-го сезону Закарпатської ліги КВН взяли участь 25 команд (ФОТО)

Більшість репортажів про ігри Клубу Веселих і Найкмітливіших починаються зі слів: «Гарний настрій, всі смішні, веселі жарти…». Все це, звичайно, буде сьогодні і у нас з вами. Але все ж по-особливому незвичайну атмосферу дружності та гостинності другому туру ЗЛ КВН створив саме Ужгород. Наші КВНники радо зустріли команди з Полтави, Хмельницького, Львова, Мукачева та… Рахова. Люди приїжджають за сотні кілометрів, з різних міст, щоб разом посміятися, поспілкуватися та певним чином набратися досвіду. А об’єднує всіх у місті над Ужем одна велика пристрасть – КВН.

У 2-му турі ювілейного 15-го сезону Закарпатської ліги КВН взяли участь 25 команд (ФОТО)
Ювілейний, 15-ий, сезон Закарпатської ліги КВН б’є рекорд: у другому турі взяли участь 25 команд. У чвертьфіналах Чемпіонату гравці веселили публіку у трьох конкурсах: БРИЗі, розминці та фрістайлі. Щодня відбувався і конкурс для глядачів, в якому можна було виграти цінні призи від магазинів МКТ та Egoist.
 
 
1 гра чемпіонату відзначилась дещо незвичним для «закарпатки» стилем гри команд «Карта мира» та «Без ГМО». «Изобретения – наш конек, Рационализаторство – наша кобыла», «карапулі», «Якби Apple випускав холодильники» та домашня рок-опера від «Карти мира» яскраво запам’яталися у 2 турі. «Без ГМО» - смішна статика, постійна рубрика «Вирізки із газети», цікаві образи та незвичні каламбури на цей раз «підкріпились» найкращим вокалом туру! «Я люблю тебя, хламидомонада!», - наспівували глядачі навіть після КВНу. А хлопці із Хмельницького не тільки «Отдохнули вместе», але й, як-то кажуть, «насипали». Саме наші гості задали ритм грі та показали найсмішніший БРИЗ (перетворили звичайного плюшевого собаку на «страну, город, альма-матер для… бліх»). Перша суржикомовна команда неабияк «зайшла» на зал, а фразочки «по мордяці», «горіляка», «я тебе умоляю» тепер стануть улюбленими для багатьох прихильників хмельницького гумору. Дві інші команди – «Да Ну На» та «Кіно», не зважаючи на менший досвід ігор, все ж таки дали гідний бій більш досвідченим суперникам. Мукачівське «Кіно» відзначилось яскравими декораціями та фразою «А у мене тут (на мікрофоні) голий Богданов!». Учасники команди «Да Ну На» ламали стереотипи (спростовували фразу «Тупий як сибірський валянок», зігравши із типовим валянком у шахи) та повеселили мініатюрами про програмістів в барі. 
 
 
Заслужено найсмішнішою стала друга гра туру. Ужгород зустрічав полтавських «принцес» та мукачівську «Безумную молодежь». «Программа защиты принцесс» усилилась новою учасницею Анжелою, люб'язно наданою командою «Выфильтикультяпистые» (На БРИЗі). Дівчата довели, що є не просто окрасою туру, а й справді сильним суперником. Весело-гарний танець «Satisfaction», суто жіночі конфлікти та рудий конферанс із «танчиком» яскраво врізались у пам'ять. А от пісня про зіркового уже учасника їхньої команди – Шарапу із «Тяп-ЛяП» просто на дрантя розірвала всіх присутніх КВНщиків. Мукачівці із «БУМу» намагались розмішити «пылесос и утку» та «сделать, чтобы пластик смеялся» (БРИЗ), підкорювали веселими піснями та шикарним вокалом і радували серією мініатюр про Віктора Погорєлова.
Ще одна вокальна команда – фізики «FiFa» не просто представили винахід на БРИЗі, а заспівали про нього («Позвони мне, позвони, я чулки тебе поглажу…»). Яскраві образи фізичної четвірки, обіцянка Міші під пісню з к/ф «Леон-киллер» «вбивати своїм гумором» та гарна «фіналка» запам’ятались глядачам. Особливо ж у другій грі порадували «ВУЗВшники». Гімназисти грали в оновленому складі, показали веселі «батли» між старожилами та новачками команди та задали настрій «Сочиняй мечты». І зіграли ще один найкращий БРИЗ туру. «Значок браузера Opera придумали оперá», «Мы можем на любом конкурсе спеть финалку: «Фуражка с мигалкой они если честно не пара, не пара, не пара». Команда «Выфильтикультяпистые» показали актора, що зіграв Висоцького, уявили що було б, якби люди вели себе як коти, і примусили зал «покатуватись» зі сміху над пародією на ранкову телепередачу та «Клуб супер-книги» та над піснею «Випадок на Пасху» («В воскресенье…»).
 
 
Третя гра пройшла під знаком корови, «Коровы юмора». «Молочком мы вас угостили, теперь надоим». Хлопці знайшли цікавий та по-особливому неочікувано смішний спосіб подачі БРИЗу (розслідування Шерлока Холмса та доктора Ватсона). Динамічні танці та уже «священної» (як нарекли цю команду суперники) для Закарпатської Ліги корови – це нова фішка. В КВНі нині танцюють майже всі, але так, як танцює корова, не танцює ніхто. КВНщики повеселили різноплановими мініатюрами, жартами «на злобу дня» і цікавими переходами між «блоками» гумору. Це зовсім невелика частина того, що показали хлопці. Адже описати словами їхній КВН важко, це треба бачити! ☺ Інші команди гри були не менш колоритними. Так, команда «Kevin» підготувала найкращий предмет на БРИЗ (який представляла команда «МикLOVEда»). Кевіни ж винайшли «корзеники», які в Кушниці насправді називають «винекорзами». Фрістайлили хлопці на незвичних образах – кавказького Колобка, молодого сценариста («Я йду, а искусство вечно!») та тюленя, який любить ходити на концерти Філіпа Кіркорова. А оскільки, як зазначили самі КВНщики, їхній команді не вистачало динаміки – вони «підсилились» брейкером.
 
Учасники кушницької команди «От Фонаря» показали весь колорит так званого сільського КВНу, порадували красивим голосом солістки Віталіни та розказали навіщо насправді вони прийшли грати в «за карпатку»: найти Саші маму. Саша – рудий гравець команди, «Маріша (Федчик), заберіть його до себе!».
 
Найпотужніша підтримка була у команди «МикLOVEда», за них вболівав декан рідного економічного факультету сам Василь Петрович Мікловда. А допомагав підтримувати своїх студентів заступник декана Роман Іванович Завадяк. Майже жіноча команда показувала зустріч хлопців очима дівчат, найправдивіший світлофор в Ужгороді та представило прилад для чіпляння дівчат: «Санки, душ, велосипед – от Микловды вам привет».
 
Гості зі Львова – прихильники «Загорецької Людмили Степанівни» - приїхали неповним складом, проте знову привезли своїх польських невидимих друзів Кшиша та Пшемека. Хлопці показали галицьку версію фільму «Пила» та незвичайного активіста грінпісу. У львів’ян тепер найкращі не тільки шорти, але й колготи. «Нас збирала мама. Мама Сергія Звєрєва». Сподіватимемось, що незважаючи на бали, хлопці ще не раз приїдуть веселити закарпатську публіку.
 
 
Четверта гра 2 туру зібрала 10 команд: «Запасний вихід» (АНВК), «Супостати окаянні» (економічний ф-т УжНУ), «НеРеальные Девахи» (журналісти УжНУ), «Славіки» (КСУ), «От фонаря» (збірна Закарпаття), «От звонка до звонка» (ліцей "Інтелект"), «13 район» (Рахів), «To Dublin» (ІТФ УжНУ), «Двоюродний брат» (Мукачево), які боролись у чвертьфіналі Кубку ЗЛ КВН. Така велика кількість учасників навіть не поміщалась на сцені, тож гравців «розбили» на дві п’ятірки. Перша – спочатку грала у фрістайл, потім у розминку, друга – навпаки. Кожен із членів журі не виставляв оцінки, а називав п’ять команд, які продовжуватимуть боротись за Кубок ЗЛ. Тож, переважною більшістю голосів до ½ Кубку проходять: «От Фонаря», «Двоюродный брат», «To Dublin», «От звонка до звонка» та «Запасний вихід».
 
До наступного туру Чемпіонату проходять по 4 перші команди із кожної гри, а інші – долучаться до розіграшу Кубку. 
 
Магазин комп’ютерної техніки «МКТ» започаткував новий спеціальний приз: найкращій за їхньою версією команді туру вручатимуть подарунковий сертифікат. Цього разу пощастило команді із Мукачева «БУМ», яких нагородили сертифікатом на 400 грн.
 
Що ж, а ігри другого туру вдались! Щільними були жарти, гра здавалася більш «цілісною» і гумористично насиченою, ніж у турі першому.

Побачимось у квітні! Залишайтеся з нами, у нас весело!
Олександра Артюхіна, ЗЛ КВН
25 лютого 2012р.

Теги: КВН, гумор

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 2
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини