"Реальна політика": Біснуватий Медведчук повернувся

Деякі люди, як і певні речовини, мають здатність за будь-яких обставин лишатися на поверхні. Це сповна стосується Віктора Володимировича Медведчука, який кілька років тому був уособленням найганебніших рис режиму Кучми, однак програв українському народу виборчу кампанію-2004, з тріском провалив вибори-2006 і мав назавжди стати надбанням історії. І от раптом він отримав шанс реінкарнуватися у велику політику за посередництва Партії регіонів.

"Реальна політика": Біснуватий Медведчук повернувсяЩе минулого року з призначенням Папієва і Шуфрича чимало оглядачів пов’язувало перспективи "есдепізації" тодішньої антикризової коаліції. Говорили про затребуваність підходів Медведчука в "кризовому управлінні" (створювати кризи, аби їх вирішувати), інформаційній і кадровій політиці. Однак тоді основна маса регіоналів не підтримала чужаків. Медведчук так і не отримав впливу на ПР, і навіть почав розповідати легенди про свій "тимчасовий відхід для перегрупування сил" – поки нинішні фаворити виборців чубляться і набридають суспільству.

Однак переможний променад донецького катка було зупинено Указом Президента про розпуск парламенту. Лінійна логіка регіоналів дала сбій, чим поспішили скористатися їх російські натхненники і друзі. Але "регіонали", привчені Манафортом дослівно виконувати поради технологів, своєю прямолінійністю можуть повторити одну з головних помилок 2004 року – достатньою мірою налякати виборців. Тож "розводящим" між російською антикризовою групою з українських питань і коаліціантами-виконавцями призначено Медведчука.

Як часто буває в таких випадках, очікування підштовхують до пошуку видимих результатів. Руку Медведчука вбачають і у рейдерських атаках на судову систему України, і у провокативних акціях псевдо-нео-фашистів, і в пожорсткішанні риторики представників урядової коаліції.

Щоправда, поки що ці акції не принесли успіху: рішення КСУ за відсутності легітимного кворуму не буде визнано чинним; провокації молодиків припинялися міліцією; Шевченківський райсуд м.Києва таки заборонив КСУ здійснювати судочинство.

Однак перший млинець гливкий, і Медведчук, очевидно, намагатиметься "відстроїти" ввірених йому регіоналів. Є підстави вважати, що карт-бланш на це він отримав з Москви, зокрема від Д.Мєдвєдєва (з яким Медведчука пов’язує довга історія різних стосунків).

Росіянам в Україні потрібен керманич, який не тільки не дозволяв би країні реалізувати давно проголошений європейський вибір, але і тримав достатню частину місцевих еліт у залежності від Росії.

Кум Путіна, людина, яка відверто проголошувала себе пропагандистом російських інтересів в Україні, політик, чия участь у справі Гонгадзе і касетному скандалі іще чекає розкриття – ідеальна кандидатура для цього.

Подейкують, що в буремні дні 2004-го Янукович якось застосував до Медведчука фізичну силу. Тепер Медведчук має всі шанси віддячити. Наші джерела стверджують, що Медведчук обумовив свій прихід на Липську (в офіс Партії Регіонів) отриманням щонайменш 10% списку. Враховуючи складні процеси між Януковичем і Ахметовим, намагання двох лідерів ПР поділити владу і вплив отримало новий вимір – тепер їм обом доведеться рахуватися з Медведчуком.

Утім, далі згущуючи фарби, ми ризикуємо піддатися на міф, який власне створює Медведчук – про "великого і втаємниченого технолога". Можливо, Медведчук таким і є – але для Росії. Його нелюбов до рідної землі знову зіграє з ним злий жарт: він не розуміє суспільства, у якому знову намагатиметься грати.

Власне марнославство і потреба Москви у новому "смотрящему" виштовхнула Медведчука на поле, де він найбільше любить грати, але де він зазнавав найніщивніших поразок: публічну політику. А тут лише цинізмом, нахабством і підлістю багато не візьмеш. Навіть за гроші з російської каси.

Тому повернення Медведчука у велику політику, найімовірніше, буде нетривалим і закінчиться тим, що він набридне власне "регіоналам". І ті знайдуть, як його позбутися. У той чи інший спосіб.
"Реальна політика"
24 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

пес 2013-04-07 / 07:24:03
Західняку:"Надоїв він усім"
«Появление Медведчука под пророссийскими лозунгами вызывает оторопь», – констатировал экс-руководитель Крыма.
«Растворился в политическом небытии.
И вот вдруг мы наблюдаем пришествие политического зомби. Явление, невольно вызывающее ассоциацию с известным клипом Майкла Джексона. Тот же размах, роскошь декораций, неограниченный бюджет. Вот только талантом исполнителя Бог всё-таки Медведчука обделил. Слишком нагло, слишком топорно, слишком ужасно. Кто и с какой целью двинул этого антироссийского политического мертвеца в реальную, живую политику? Да ещё и под когда-то проклятыми им же самим лозунгами дружбы с Россией?» – рассуждает екс президент Крыма Мешков.
Весь текст тут:"NR2.ru: http://www.nr2.ru/sevas/418595.html"

Західняк 2011-11-29 / 14:30:42
Знову рижі ляпають про нелюбов Віктора Володимировича про нелюбов до української землі. Нормально.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини