У Чопі здійснюють комплекс протиепідемічних заходів

У місті перевіряють воду, продукти і харчоблоки

У Чопі здійснюють комплекс протиепідемічних заходів

Як повідомив Закарпаття онлайн головний державний санітарний лікар Ужгородського району І. Парада, відповідно до наданих термінових повідомлень в місті в лютому офіційно зареєстровано 8 випадків захворювання на кір, iз них 6 у дітей, троє із яких відвідують ДНЗ в с.Соломоново, троє – неорганізовані (двоє – перебували   в дитячому відділенні PЛ № 1).

В обласній клінічній лікарні з діагнозом "гострий гастроентероколіт" знаходяться на лікуванні одна доросла людина i четверо дітей, у трьох iз яких виділено ротавіpyc.

В ycix вогнищах захворювань проведено епідрозстеження та проводиться необхідний комплекс протиепідемічних заходів.

Відповідно до епідрозстеження захворілі гастроентероколітами між собою не спілкувалися, анамнестично відсутній зв'язок зі спільними харчовими продуктами.

3 метою визначення факторів передачі кишкових інфекцій відібрано взірці проб питної води із НФС та розвідної мережі міста та харчових продуктів із об'єктів торгівлі. Проведено обстеження харчоблоків організованих колективів.

Дослідження відібраних проб проводяться на базі лабораторій районної i обласної санепідстанцій.                                                             

По результатах бактеріологічного дослідження проб води, відібраних 13 лютого 2012 pоку i 14 лютого 2012 року, якість води в розвідній мережі міста відповідає нормативним вимогам, згідно результатів дослідження від 16 лютого 2012 року, проведених Закарпатською облСЕС iз застосуванням тестових наборів Coli lert, якість питної води в мережі також відповідає вимогам.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, з початку тижня багато мешканців Чопа почали скаржитися на невідому хворобу, що супроводжувалася однаковими симптомами – нудотою, блюванням, підвищенням температури, загальною слабкістю, діареєю. Оприлюднення такої інформації на сайті Закарпаття онлайн викликало невдоволення чопської влади, і в редакцію навіть зателефонувала заступниця Чопського міського голови Лариса Ступак з вимогою зняти з сайту інформацію як недостовірну. Однак на прохання Закарпаття онлайн офіційно заперечити наявність проблеми, чиновниця відповіла категоричною відмовою. Пізніше, на прохання Закарпаття онлайн, офіційну позицію оприлюднила прес-служба Управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА, яка опосередковано підтвердила наявність проблеми в Чопі і пояснила її появу ротавірусною інфекцією.

Нагадаємо, що 8 лютого внаслідок аварії на насосній станції Латорицького водозабору було затоплене машинне відділення насосної станції  та припинено постачання води на насосно-фільтрувальну станцію. Місто більше доби залишалося без води, якість якої в Чопі і без того викликає запитання. Сьогодні в Чопі також було частково припинено водопостачання.

Закарпаття онлайн продовжує відстежувати ситуацію в Чопі і обіцяє інформувати про неї своїх читачів у наступних матеріалах.

17 лютого 2012р.

Теги: інфекція, ротавірус, Чоп

Коментарі

Вода 2012-02-28 / 08:40:30
Впервые слышу о деньгах на очистные сооружения! Слышал что деньги про которые ты пишешь использовании действительно на воду – за эти деньги пробурили скважины какие то которые наверняка уже давно засыпались и деньги на ветер.

..... 2012-02-27 / 21:16:45
Надо спросить Цариху и Олеана куда дели деньги выделенные на строительство водонапорной башни и очистных сооружений.И где интересно появилась вода на каких дачах и частных домах.

////////// 2012-02-27 / 20:50:59
В цьому проклятому Чопі порядку з водою ніколи не буде, хоч і понаставляли насоси за які ми, мешканці, так щиро дякували. Воду відключають без попереджень....

чопикова жона 2012-02-26 / 00:39:00
-----что две жалкие, неуравновешенные бабы двигают городом--- А що, як мужики ся пусрали. Скиглять туйки рятуйте, а від чого не знавуть.Що царька вам наробила поганого? а Ступачка що? гроши від вас вкрали землю вашу ці що вам є? хто ся всрав, сам собі доХтур

Мешканець м.Чоп 2012-02-25 / 21:06:19
чопик и таксист - респект)

Особисто я завдання «Борис» ніякого не отримував – просто в цій жвавій дискусії виклав свою ноту протесту! І багато чого тут для себе дізнався, залишилось вияснити, що правда а що ні. Одне знаю точно, це те, що – неможна вірити Ступак! Подивіться випуск новин М-студіо за 4 лютого http://www.youtube.com/watch?v=C0fAtHWiIC8 перемотайте на 16 хвилину – і побачите правду! Вона пише про апарати а в камеру бреше цитую: «Мы ужаснулись, обнаружили там 32 аппарата», як жеш це огидно(((( БРЕШЕ тисячам а може й мільйонам людей!Ніби до цього вони не бачели що в 30 метрах коїться і ще 5 -6 точок вони не бачать - журналюги приїзджають і очі відкривають)
Каятись треба)

таксист 2012-02-25 / 20:26:09
"Нифига без ступачки в городе бы не сделали, если б она не двигала. Она в мэрии одна живая". Боже мой, какой бред. Стыдно, что две жалкие, неуравновешенные бабы двигают городом. Бля, не город, а цыганский табор даунов.

чопик 2012-02-25 / 19:35:49
ступачко, не мусиш туй так себе пуд різними ніками хвалити. :) нараз тя видко по мацкальськів бесіді. знала би цьрька, ош ти туй так себе хвалиш і кажеш, ош она нич не робит, лем ти.

Борис 2012-02-25 / 18:39:28
Поначалу интересно было читать здесь, а теперь и дураку понятно, что по заданию её мочили. Ни одной конкретной предъявы не сделали. Так, посгавкали.Нифига без неё в городе бы не сделали, если б она не двигала. Она та в мэрии одна живая. Кто к ней ходил-знает. Пысы правильно про цыган написал. Я за неё проголосую.

Мікі 2012-02-25 / 18:37:04
сИстра пишется чернз Е. В школу-то ходил,праведник? Дом ей мэрия дала. Не ей, а мужу. Не дом, а комнату в бараке полуразвалившемся. МУж Л.В. стоял в очереди за этим бараком 25 лет, а моожет и больше.А ты, сучок, чего не стал в очередь-тоже бы получил. Там ещё 1 комната свободная есть в бараке том.

ШОК! 2012-02-25 / 11:10:45
Я согласен с тобой в том что если ее сравнивать с теми про кого ты пишешь то она просто ангел – но разве это показатель на который мы должны равняться? ты нашел худшее и сравниваешь – замечательно)
А публичный человек должен быть публичен во всем и мама папа брат систра тут тоже попадают!

ПЫСЫ 2012-02-25 / 00:57:29
6 соток...епсель-моксель!У Палка 10 гектаров. У Химикона какого-то 15 гектаров. у Хохла пол Чопа, мля на шару. У Плиски гектаров с три. она ж апаратки крышует, не прицепила хоть с гектарчик с крышевания то???? Головку-то полечи шок. Ты чё как скажешь-так и шок. гы-гы

Пысы 2012-02-25 / 00:50:44
шакалы. шакалы и есть. сын. муж. маму давай ещё. бабушку. Скоты, мля примитивные. Вот из-за таких ничтожеств топчемся вечно в дерьме.

ШОК! 2012-02-25 / 00:09:07
Ступачка ездит на велосипеде. Живёт в двушке??? ДУРИЛО! У нее магазина 2 в центрально части города (один из которых она недавно продала что бы разгрести куралесы своего правильного сыночка) а второй в аренду сдает! Живет как написано в двушке – но тем неимение ей мэрия выделяет еще и дом по улице Мира, а между прочим еще и участок есть в городе 6 соток по улице Виноградна, и дачный участок! Проблема просто в том что официально у нее ничего нет квартира на систре, бизнес на муже как и участок бедная она – ВОЛОСЕПЕД??? Ех ……

Пысы 2012-02-24 / 23:40:24
Она на выборы табор соберёт без напряга. Цыгане за ней в огонь и воду. Кому-то снова мало не покажется! Их там человек 800-900 есть . Как показала история, на мэра 850 достаточно.Вот тогда у некоторых точно понос от неё будет. А сейчас ротавирусна інфекция.Гы-гы. Руки мыть надо.

Пысы 2012-02-24 / 23:31:59
Уже давятся а все им мало
-----------------------------
Ступачка ездит на велосипеде. Живёт в двушке. Чё совсем с глазами плохо? От срачки уже и мозги стали плохо работать, шакальё.

г. ЧОП сосед 2012-02-24 / 20:37:26
Одна комисии создает а другая якобы керует. Вот только толку не будет пока две эти "честные" защитници порядка будут беспредельничать в городе.Уже давятся а все им мало, А заявы интересно куда писались,,, Ступачка _Царихе ?

ШОК! 2012-02-24 / 17:39:43
Ступачка і правді це дві не сумісні речі!!! Агоуууууу….ви про що??? УВАГА – вона голова комісії яку створила Цариха ще в 2011 році, щоб розібратися в місті з апаратами – вона Ступак Лариса Вікторівна голова комісії! А вона пише про 3 заяви до міліції??? Прикриває свою зад…цю за заявами в якості мешканця, а в якості високого чиновника кришує! Що скажете Ступак Л.В,???

житель города 2012-02-23 / 22:02:12
за какую правду это отвечает Ступачка вот если б у тебя ПИШТАА дети рвали и поносили я посмотрел бы как тогда ты защищал эту .......

Пишта 2012-02-23 / 09:41:59
На этом сайте толька скандальние эмберы зависают. Бросила Ступак вам кость, а поймать слабые вот и беситесь. Все спрятались кто за срачку в городе отвечает. только читают и смотрят, как её здесь травят.Видно что команду фас получили от хозяина чтобы тему замять.Ступачка за правду. А вы за што.

оксана васильевна 2012-02-23 / 08:34:05
Борис, поверьте, люди, которые занимаются игровыми автоматами, в интернете не сидят. А на счет того, что все "гавкают на тетку" - не спешите с выводами: не дыма без огня.

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
» Всі новини