УУБА звинувачує ужгородську владу в рейдерстві (ФОТО, ВІДЕО)

Про це йдеться в заяві прес-служби УУБА, що надійшла на адресу Закарпаття онлайн.

 УУБА звинувачує ужгородську владу в рейдерстві (ФОТО, ВІДЕО)

8 лютого об 11-й годині до приміщення Ужгородської української богословської академії ім. св. Кирила і Мефодія та Карпатського Університету (далі – УУБА-КаУ), що розташовані за адресою: м. Ужгород, пл. Театральна 5,7, підійшла група осіб з вимогою надати можливість оглянути приміщення.

Як з’ясувалося згодом, серед них були співробітники Ужгородської міськради та депутати ради. Зокрема, начальник муніципальної поліції м. Ужгород Борис Борисов, директор КП «БТІ м. Ужгород» Денис Сабовчик, депутат міськради, голова постійної комісії з питань майнової політики, власності та приватизації Ярослав Шафарь (Фронт Змін) та депутат міськради, секретар вищевказаної постійної комісії Іван Волошин (Єдиний Центр), представники Управління майном міста й інших структурних підрозділів міської ради.

В усній бесіді зі співробітниками установи вони повідомили, що мають провести огляд приміщень, які перебувають в оренді. Посилалися на те, що керівництво закладу та орендаря (ПП «Коруна) було повідомлено телеграмою, напередодні ввечері, 7 лютого (близько 17-ї години), що комісія з питань майнової політики, власності та приватизації Ужгородської міськради того ж дня, 7 лютого, прийняла рішення про проведення обстеження будівель за вищевказаною адресою. Таким чином, знати про подібний перебіг подій керівництво орендаря (ПП «Коруна») та УУБА не мало змоги, оскільки з 7 лютого перебувало у відрядженні, а відтак і бути присутнім при огляді об’єкта не мало можливості. Та це не зупинило вищезазначену групу осіб.

Вони все одно зайшли до приміщення, провели огляд і без будь-яких роз’яснень пішли геть. Зрозуміти, що вони конкретно оглядали і що мали на меті, з’ясувати не було можливості, тим більше, що жодних відомостей про свій візит, жодного документа вони не залишили: ні рішення суду, ні рішення міськради чи комісії, ні розпорядження чи наказу управління майнової політики міста тощо.

Фактично можна констатувати, що дата, час і мета огляду приміщень не були узгодженні ні з керівництвом ПП "Коруна", ні з керівництвом академії.

Одночасно нагадуємо: відповідно до статті 28. Закону України «Про оренду державного та комунального майна» орендареві забезпечується захист його права на майно, одержане ним за договором оренди, нарівні із захистом, встановленим законодавством щодо захисту прав власності. Таким чином, 8 лютого представники Ужгородської міської ради, Управління майном міста, КП «БТІ м. Ужгород» та муніципальної поліції грубо порушили право на власність ПП "Коруна" та УУБА–КаУ, порушили чинне рішення Господарського суду в Закарпатській області про заборону будь-яких дій з питань приватизації щодо приміщення «Корони» та відверто протизаконно вчинили протидію і перешкоджання здійсненню комерційної діяльності ПП «Коруна» та зірвали навчальний процес в академії.

Протягом останнього року перевірки стану будівлі за адресою пл. Театральна, 5,7 проводилися кілька разів, у тому числі із залученням представників Інспекції з охорони історичної спадщини, Ужгородського міськвиконкому, міського управління архітектури і т.п. Відтак і доцільність чергового «огляду» викликає подив, тим більше за умов, коли представники орендаря були відсутні через об’єктивні причини.

Враховуючи, що участь у цьому заході брали представники муніципальної поліції та низки управлінь міськради, зрозуміло, що їхні дії були попередньо погоджені з міським керівництвом, зокрема, міським головою Віктором Погорєловим, який віднедавна є членом Партії регіонів. Відтак до міського голови та його підлеглих може виникнути чимало запитань щодо правомірності їхніх дій. Але з цим уже мають розбиратися відповідні органи, зокрема міліція, яка ніяким чином не перешкодила діяльності вищезгаданих осіб, прибувши на місце події (зокрема, представники патрульно-постової служби та дільничні інспектори). Лише згодом оперативна група Ужгородського МУ УМВС зʼявилася для отримання пояснень та встановлення обставин події, однак слід міських чиновників з території «Корони» вже й простив.

09 лютого 2012р.

Теги: Корона, УУБА

Коментарі

Знаток 2012-02-11 / 13:12:21
У мене питання! Чому ніхто з журналістів не пройдеться з фотоапаратом і не сфотографує в якому стані зараз історична будівля над кафе "Кактус" та і над іншими магазинами??? Я думаю, що Корона далеко має кращий вигляд чим ті памятки архітекткри які розташовані на вулиці Корзо та і в усьому історичному центрі Ужгорода!!! І чому ніхто тому убогому розумом Волошину ніхто нічого не предявляв, коли той незаконно зніс будівлю в історичному центрі міста??? З мерії ні той головний корупціонер Ужгорода Погорелов і його заступник, секретар Щадей, який божиться, що він ніколи не брав і не бере хабарів!

тьху 2012-02-11 / 10:48:25
Анфиса для Ужгородки: Цель у проверяющих может и неплохая. однако методы проведения проверки бандитские.

А які ще можуть бути методи? Звідки іншим взятися, якщо рулить бригадою бандюк, прикривається бандюком, мерія наполовину бандюки з пістолями, вбивці, та ще й мера мають з цілим букетом бурного минулого

Федір 2012-02-11 / 03:55:53
Я думав у Волошина більше розума, а він підписався на таку аферу. Но нич, він своє найде. А взагалі-то, що тут дивного - відробляють гроші , за які пройшли в раду, як можуть.Дивіться ужгородці на свого депутата - мукачівського Івана, котрий дав вам по 150 грн., а тепер мекаючи в камеру, робить свої гешефти.

Zimir 2012-02-10 / 13:49:49
Що Бедя захищаєте? І правильно міська влада робить, що хоче забрати Коруну. Бедівську лавочку прикриють хоть.

Анфисе 2012-02-10 / 11:09:36
А не вызывает подозрения то, что проверку решили устроить только после того, как мэрия проиграла суды Бедю? Это не благие намерения, а действия, направленные для возможности покупки Короны в частную собственность. Вы согласны с тем, чтобы все имущество общественности Ужгорода передать в частную собственность?

Анфиса для Ужгородки 2012-02-10 / 10:55:23
Полностью Вас поддерживаю. относительно возврата в 90-е.Да, к сожалению!Но Сандокан прав, здание собственность города.Цель у проверяющих может и неплохая. однако методы проведения проверки бандитские.

Сандокан 2012-02-10 / 10:25:53
А что за шум такой? Здание - собственность города, городские власти имеют полное право посмотреть как использует это помещение арендатор, другой вопрос, что недобросовесный арендатор не хотел бы что бы собственник зафиксировал нарушения по целевому использованию имущества. Вместо академии помещения здаются в субаренду под магазины и торговлю, так где правда?

***WWW*** 2012-02-10 / 10:03:59
На сайті Волошина Голубом озвучена ціль цього процесу.
*В связи с грубыми нарушениями имущественных интересов городской территориальной общины, депутаты – члены комиссии обратились в прокуратуру города Ужгорода с просьбой решить вопрос о досрочном расторжении незаконного договора аренды между ЧП «Коруна» и Фондом коммунального имущества Ужгородского городского совета.*

Ужгородка 2012-02-10 / 07:14:44
"На показ" (под объективы) выставили, скорее всего, подставных и скандально-известных людей, это "марионтики", которые итак уже оскандалились, им даже "в кайф" попасть под очередной скандал. А вот основные КУКЛОВОДЫ, реальные заказчики этого деребана - другие !!!, они "в тени" и "дергают за ниточки", а если в "куклах" у них мэр и депутаНики, то это не иначе, как клан бАЛОГИ !!!!!!!!!!!!!
КОШМАР, что творят ?!?! Они ХУЖЕ диких хищников, те убивают только ради выживания, только то, что смогут съесть, а эти РЕЖУТ и РВУТ ВСЕ, что видят, это какие-то МОНСТРЫ, а с монстрами что надо делать ??????????????....

Чікі 2012-02-10 / 02:28:19
Ну кому треба Корону? Через Чубірка Балогам! А ванько реально подставний...

Люблю Ужгород 2012-02-09 / 21:30:28
Согласен, что вся канитель с комиссией пахнет тухлым. Но, лично я считаю, что нам нужно красивое здание Короны. Если оно вернет свои изначальные функции - ресторан и отель, мне кажется будет лучше. Это здание некогда было главным украшением Театральной площади. А сейчас, с теперешними хозяевами на него смотреть жалко. Хорошо хоть зеленый баннер сняли. Надеюсь, что здание попадет к толковому инвестору и преобразится в лучшую сторону и Театральную площадь за собой поменяет.

до Архіт-р 2012-02-09 / 20:58:21
Коли вони з Погореловим думали що їм вдасться позбавити аренди і виставити Корону на продаж, І. В. вже готував документи до аукціону. Через нього підставного комусь вона потрібна, але не хочуть афіширувати кому. Кум за кума горою ж.

робочий 2012-02-09 / 20:50:16
Писати звернення до МВС і Прокуратури бесполезно.Коньячники писали даже Генпрокурору і шо? Велике НИЧ.Сила пойме тільки силу!

Архіт-р 2012-02-09 / 19:39:29

Фейсбук і Вся закарпатська правда переповнені Короною. Думав, що, може. випадковість. Але тепер, коли Ваня Волошин не втримався і прибіг в Корону власноручно контролювати роботу комісії, думаю, що він має по ній якісь плани. Ваня, даю підказку: на площі Театральній є ще театр ляльок. Його теж можна урвати

56(7) 2012-02-09 / 19:34:13
Ужгородке #1
Оглянулась:)
Возникли вопросы: а пан Бедь как, собственно, получил помещение в центре города? Их всем раздавали? И сколько он платит городу? И поддерживает ли историческое строение в надлежащем виде?

ужгородка 2012-02-09 / 19:23:36
я взагалі не розумію, як Борисов до влади дорвався? у 2006 після виборів мера (коли він балатувався на мера) на нього кримінальну справу завели за угон атомобілів у Великому Березному, а тепер ПАН ДИРЕКТОР

Ужгородка 2012-02-09 / 19:06:55
А вы заметили, что 90-е годы возвращаються !!?? Тот же рекет (рейдерство), тот же беспредел (продажность), та же откровенная уголовщина !!!! И человеку не на кого надеяться, кроме самого себя. Тогда тоже ни милиции, ни прокуратуры не было, да и государства как такового не было, одни руины. А теперь оглянитесь вокруг, разве не такая де картина, как я описала ???????????

єЦун 2012-02-09 / 18:19:33
Тут представник ЄЦ показав себе у повній красі. Тепер ми всі бачимо для чого йшли депутати від ЄЦ до міськради - щоб потім могли легко відбирати прибуткові об'єкти від ужгородців до своїх рук.

Ігор Баранчик 2012-02-09 / 18:04:15
Головний як бачимо там Волошин і Голуб як хвостик за нима приперся.Пишіть звернення до МВС,Прокуратури.

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини