Олександр Косирін: "В Ужгороді буде не вистачати одеського затишку"

Нещодавно в українських ЗМІ з'явилася інформація про те, що один з кращих бомбардирів першої ліги – Олександр Косирін – підписав контракт з ужгородським клубом «Говерла-Закарпаття». Як це сталося, як адаптується в Ужгороді тепер вже екс-форвард ФК «Одеса», який забив у нинішньому сезоні 10 голів, ми дізналися безпосередньо у самого Олександра в розгорнутому інтерв'ю «Одесі-Спорт».

Олександр Косирін: "В Ужгороді буде не вистачати одеського затишку"

– Олександре, ви підписали контракт з ужгородським клубом «Говерла-Закарпаття». Розкажіть про це...

Наприкінці минулого року в мене з'явилася думка про те, щоб зав'язати з ігровою кар'єрою і продовжити займатися бізнесом. Ніяких конкретних пропозицій з приводу продовження кар'єри не було. Але потім з'явився варіант з ужгородським «Закарпаттям». В принципі, він був ще влітку, але ні я, ні моя сім'я не були тоді готові до переїзду і таких змін. А взимку ми обговорили все це за столом, зважили всі «за» і «проти» і ухвалили рішення, що треба їхати. Дійсно, чому б не спробувати? Тим більше що перед командою ставляться конкретні і високі цілі – піднятися в Прем'єр-лігу, а я ніколи не стикався з подібним завданням. Ну і, звичайно, раз вже я продовжу виступи у першій лізі, хочеться виграти титул кращого бомбардира. Зараз у мене 10 голів, хоча я планував за сезон забити 30. Розтринькав масу моментів, але, думаю, можна стати кращим і з меншою кількістю голів.

Скажіть, а як з'явився варіант продовження кар'єри в Ужгороді? Це якось пов'язано з тим, що команду тренує нині Олександр Севідов, під керівництвом якого ви виступали в донецькому «Металурзі»?

Звичайно, якби в команді не було Олександра Володимировича, то і мене б тут зараз не було. Я трохи більше півроку грав під його керівництвом в «Металурзі», це були хороші часи, мені подобалося з ним працювати, так що в цьому плані, думаю, проблем не буде.

Скажіть, що вам запам'яталося найбільше за час виступів у складі «Одеси»? Чому раділи, що, може, розчарувало?

Розчарувань якихось особливих немає. Приємно було, що взяв участь у створенні нового клубу, команди, вписав своє ім'я в його історію. Це для мене новий досвід, щось нове в моїй багатій кар'єрі. За командою скажу, що в нас був дуже хороший колектив, сплав молодості і досвіду, багато друзів... Я вважаю, що в майбутньому ФК «Одеса» зможе створити конкуренцію іншому одеському клубу, флагману місцевого футболу «Чорноморцю». Але, зрозуміло, для цього необхідно мати розвинену інфраструктуру, хороше фінансування, як можна більше потужних спонсорів та меценатів...

 Восени ви зустрічалися з «Говерлою-Закарпаттям» в якості гравця «Одеси». Зараз вже є форвардом ужгородського клубу. Можете порівняти «Говерлу» того часу і нинішню?

Мені складно зараз судити, адже я зовсім недавно в Ужгороді. До того ж, ми зараз працюємо практично без м'яча: це всілякі бігові вправи, кроси, тренажерний зал, плавання. Зіграли з дублерами луцької «Волині», але була «нельотна» погода, сніг, поле погано почистили, дуже слизько, так що це був не футбол, а, швидше, катання на льоду. Я думаю, що коли вже почнуться тренування з м'ячем і товариські матчі - можна буде робити якісь порівняння і давати оцінку. Треба трохи почекати (посміхається).

Навколо футболістів високого класу завжди крутяться певні чутки. Особливо - під час відкритого трансферного вікна. Чи були у вас інші пропозиції, окрім «Говерли-Закарпаття»? Може, звали за кордон? Багато хто їде виступати в колишні країни СРСР, посилювати місцеві чемпіонати...

 Чесно, конкретики ніякої не було. Були тільки розмови, а толку від них ніякого. Правда, знайомі вели переговори, і я міг виявитися навіть у США. Цей варіант мені сподобався, його також підтримала родина, було б, звичайно, дуже цікаво пограти в Штатах, це зовсім інше життя. Але цей варіант з ряду причин відпав. Міг, в принципі, опинитися і в київській «Оболоні», а й тут, як кажуть, не зрослося.

 Оскільки ваша сім'я підтримала вас в плані переїзду до Ужгорода, можна зробити висновок, що і ваша дружина, і син Єлисей незабаром приєднаються до вас? Або ж вони поки будуть жити в Одесі?

 Ні, цього разу всі проголосували «за». Якщо влітку ще були певні розбіжності, то зараз всі одноголосно. Так що після закінчення зборів я заберу сім'ю в Ужгород. Сімейне питання для мене дуже важливе, тому я радий, що з рідними розлучатися надовго не доведеться.

 Чого вам буде не вистачати з того, що було у вас в Одесі? Клімат, місця якісь, може...

Це важке питання, оскільки людині властиво прикипати до місць, в яких їй добре... В Одесі прекрасний клімат, хороше повітря за рахунок моря. Тут, в Ужгороді, прекрасне повітря за рахунок гір. Тобто, зовсім по-іншому все, але теж добре. Єдине, що може не вистачати мені того затишку і того побуту, який у мене завжди був в Одесі. Але, знову ж таки, з переїздом дружини і сина, я думаю, всі проблеми зникнуть.

 Як поставилися до вашого переходу в «Говерлу» колишні партнери по «Одесі»?

– В принципі, я в кінці минулого року говорив про те, що, швидше за все, буду закінчувати... Спілкувався з тренером, президентом, хлопці вже знали... Так, по телефону спілкувалися. А потім виник варіант з «Говерлою». Так, по телефону, дізналися, що я закінчую, так само і про те, що я їду в Ужгород. А як поставилися? Я думаю, що це краще запитати в них: радіють вони за мене, чи заздрять (сміється). Одне скажу: з моїм відходом прекрасний шанс проявити себе з'являється у когось з молодих хлопців! Коли ми, ветерани, грали за «Одесу», часто чув про те, що через нас немає можливості розкрити себе у молодих виконавців. Ось тепер такий шанс є! Я сподіваюся, хлопці себе покажуть з кращого боку!

– У ЗМІ з'явилася інформація про «довгостроковоий контракт Олександра Косиріна з «Говерлою-Закарпаття». Що за цифра така? 3 роки, 4, 5, 40?

– До сорока! (сміється) Як Філіппо Індзагі! А якщо серйозно, то є домовленість про те, що я буду грати в клубі попередньо до кінця нинішнього чемпіонату і весь наступний сезон. Сподіваюся, команда проб'ється у Прем'єр-лігу, а я – разом з нею. Інший варіант ми не розглядаємо. Мені зараз 34 роки, я знаю, чого від мене чекають тренерський штаб, керівництво клубу, а також уболівальники, хочу допомогти команді повернутися в еліту українського футболу і радувати своєю грою вболівальників.

Леонід Францескевич

25 січня 2012р.

Теги: Косирін, Одеса

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини