Двох братів-закарпатців "посадили" на Харківщині за розбій і ґвалтування

Двоє братів, мешканців Закарпатської області, які гостювали у знайомого в одному з сіл Кегичівського району Харківської області, не скоро повернуться додому, адже згідно з вироком Кегичівського районного суду старший із них проведе за гратами дев’ять с половиною, а молодший – вісім з половиною років.

Двох братів-закарпатців "посадили" на Харківщині за розбій і ґвалтування

Повідомлення про те, що двоє невідомих скоїли напали на жінку, відібрали в неї речі, а один з негідників ще й зґвалтував її, надійшло до чергової частини Кегичівського РВ ГУМВС України в Харківській області 18 листопада 2010 року. Отримавши прикмети нападників, працівники міліції розпочали оперативно-розшукові заходи. Під час перевірки місцевого залізничного вокзалу, по гарячих слідах затримали чоловіків, які обґрунтовано підозрювалися у скоєнні злочину. Речові докази (сумку з речами постраждалої жінки) вилучили.

Як встановили правоохоронці під час слідства, 25-річний Віктор та 21-річний Сергій (імена змінено), мешканці Закарпаття, приїхали разом із співмешканкою та донькою Віктора до його знайомого. Вже наступного ранку усім сімейством вирушили у зворотньому напрямку. Однак схильність братів до кримінальних вчинків (Віктор щойно повернувся з місць не дуже віддалених, де відбував покарання за вбивство, а Сергій перебував на випробувальному терміні за крадіжки) та стан алкогольного сп’яніння далися взнаки.

Брати вирішили, що не годиться повертатися додому з порожніми руками та проникли в один з будинків гостинного села, де, скориставшись відсутністю хазяїв, викрали DVD-програвач.

Наступною жертвою кримінального дуету стала 18-річна дівчина, яка на свою біду цього дня поверталася додому пішки з райцентру. Коли брати здалека побачили на узбіччі дороги її поодиноку фігуру, одразу ж наказали співмешканці Віктора з дитиною йти далі, а самі залишилися, щоб відібрати у незнайомки гроші.

Втім, сума в 50 гривень, яка була у дівчини, здалася їм недостатньою. Віктор дістав із кишені ножа та під загрозою розправи почав вимагати віддати й сумки, вважаючи, що в них також можуть бути гроші або цінні речі. Перелякавшись, постраждала кинула сумки на землю. Сергій їх забрав і пішов наздоганяти співмешканку Віктора.
Сам Віктор продовжив знущання над бідолашною. Спочатку вдарив її по обличчю, а потім забажав задовольнити свою статеву пристрасть.. Жінка благала відпустити її, сподіваючись розчулити, повідомила, що знаходиться на 9 місяці вагітності, але все було марно. П’яний негідник повалив її на землю та зґвалтував.

Як встановило слідство, брати вже були раніше засуджені. У 2002 році Віктора було засуджено до 8 років позбавлення волі за ч.1 ст..115 Кримінального кодексу України за умисне вбивство, а Сергія у 2010 році за ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України за крадіжку. Кегичівським райвідділом за скоєні злочини відносно братів були порушені кримінальні справи за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло), за ч.2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) та відносно Віктора була також порушена кримінальна справа за ст.152 КК України ( зґвалтування із застосуванням фізичного насильства).
Кегичівський районний суд Харківської області за сукупністю злочинів засудив Віктора на дев’ять років шість місяців позбавлення волі з конфіскацією майна та Сергія – на вісім років шість місяців з конфіскацією майна, повідомили в ГУМВС України в Харківській області.

24 січня 2012р.

Теги: розбій, ґвалтування

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
» Всі новини