Якщо ПР і ЄЦ на Закарпатті будуть конфліктувати, з'являться шанси у інших кандидатів

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, у п'ятницю в Ужгороді відбулася XVI конференція Закарпатського обласного відділення Партії регіонів (ПР), на якій було прийнято рішення висунути кандидатів від партії у всіх шести мажоритарних округах області. Перебіг ситуації на Закарпатті після цього заходу коментує видання "Комерсант-Україна".

Якщо ПР і ЄЦ на Закарпатті будуть конфліктувати, з

"Перед нами поставлено завдання перемогти в усіх шести округах, – заявив делегатам перший заступник голови обласного відділення партії, перший заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА) Іван Бушко .– Необхідно чітко розуміти, що мова йде не просто про перемогу на виборах, а про те, що в разі поразки всі наші починання, всі плани і їх реалізація можуть опинитися під питанням. Кожен з нас повинен розуміти, чим може обернутися поразка".

Як пише видання, рішення партконференції стало несподіваним. В останні кілька місяців обласні ЗМІ повідомляли про те, що між головою Закарпатської ОДА Олександром Ледидою та головою МНС, одним з лідерів партії "Єдиний центр" (ЄЦ) Віктором Балогою, досягнута домовленість про спільне висунення кандидатів за принципом "50 на 50". "Три кандидати від "Єдиного центру", три від Партії регіонів - це наша позиція, ми її не будемо міняти і так підемо на вибори", – заявив в грудні в інтерв'ю телеканалу "Тиса" Ледида.

Політолог Сергій Федака переконаний, що після рішення партконференції ПР "Єдиний Центр" також висуне своїх кандидатів по всіх шести округах. "Це закінчиться тим, що двома сторонами будуть викинуті дуже великі гроші на виборчу кампанію, а хто переможе – важко сказати, – заявив Федака .– Якщо ці дві великі сили будуть конфліктувати, з'являться шанси у інших кандидатів, наприклад у Ратушняка (колишній мер Ужгорода Сергій Ратушняк), який зможе пройти на тлі цієї бійки. У Верховинському окрузі може піднятися Станіслав Аржевітін (зараз – народний депутат від НУНС) ".

Сергій Ратушняк підтвердив свій намір брати участь у виборах, зазначивши, що піде на них як самовисуванець, оскільки "в Україні немає партій, а є лише бізнес-проекти банд". У свою чергу директор громадської організації "Інститут політичних досліджень" Віктор Пащенко переконаний, що, крім Ратушняка, шанси є і у представників опозиційних партій. "У курортних районах, у Сваляві, непогані шанси має Олександр Кеменяш, голова обласної організації "Батьківщини", який до цього вже двічі перемагав у мажоритарному окрузі, – заявив Пащенко .– У опозиційних сил є шанси при будь-якому розкладі незалежно від домовленостей".

Одним з кандидатів, який буде балотуватися в Закарпатській області, стане сам Віктор Балога. Примітно, що раніше Президент Віктор Янукович заявляв, що представники виконавчої влади повинні зробити вибір: брати участь у виборах або займати свої посади. "Особисто я від Президента ніколи нічого не чув про те, чи маю я право балотуватися або не маю. Я вважаю, що це моя особиста позиція. Ніколи Президент або хто-небудь із влади не говорив мені: "не думай висуватися", – сказав Балога.

При цьому глава МНС повідомив, що ніяких переговорів про узгодження кандидатур з ПР він не вів: "Апріорі неможливо, щоб мова йшла про домовленість щодо математичного розподілу округів і спільної підтримки двох політичних сил. Ми ж не знаємо, якою буде ситуація в жовтні".

Слід зазначити, що участь у парламентських виборах може виявитися для Віктора Балоги хорошою можливістю зберегти присутність у владі, нехай і в якості народного депутата. Як відомо, Президент Віктор Янукович ініціював реформу правоохоронних органів. Один з її сценаріїв передбачає ліквідацію МНС і перерозподіл його функцій між Міністерствами внутрішніх справ, соціальної політики, енергетики та вугільної промисловості, екології та природних ресурсів і спеціально створеної Держінспекцією з питань праці, гірничого нагляду, промислової та техногенної безпеки. При цьому експерти схиляються до думки: шанси, що оновлене МВС очолить Віктор Балога, мінімальні.

24 січня 2012р.

Теги: Партія регіонів, Єдиний Центр, Балога, Ледида

Коментарі

марина 2012-01-29 / 15:14:05
в рахівсьму районі ПР втратила багатьох своіх прихильників

Оlenka 2012-01-24 / 20:58:43
Думаю, ЄЦу і ПР не має через що перейматись,які би там конфлікти не були Балога в Мукачеві пройде,а в інших округах підплатить. Партія Регіонів теж має досить непогані шанси. Ці політичні конфлікти найчастіше привертають більше уваги і приносять більшу популярність політичним гравцям.

Мукачівець 2012-01-24 / 20:46:35
Пане РАТУШНЯК зберіть декілька авторитетних і незалежних громадян в області по мажоритарці і дайте бій цій банді казнокрадів. За гроші не переживайте, вони за Вас заплатять людям, які вже розуміють, що гроші брати від злодіїв обовязково треба, але голосувати насправді за альтернативу цим горе керівникам держави.

Селянин 2012-01-24 / 20:39:21
Якщо ПР порушить домовленість з ЕЦ, то можливо і нічого не візьме по мажоритарках.

Бютівець 2012-01-24 / 20:26:18
По мажоритарці проголосую за Балогу, якщо він піде в опозицію, а по списку за Батьківщину

Ігор 2012-01-24 / 14:17:17
Є інформація, що за місяць змістять голову ОДА Ледиду. Причина - м"якотілість. Його заява про поділ округів з ЄЦом розглядається керівництвом регіоналів, як така, що шкодить іміджу "всесильної" Партії Регіонів. Домовлятися могли але озвучувати ні. Тепер на Закарпатті може розгорнутися жорстка м"ясорубка між регіонами і ЄЦ за округи.
Вчорашнє ексклюзивне розповсюдження мукачівським сайтом інформації про те, що Ратушняк іде на вибори самовисуванцем є сигналом про те, що Балоги хочуть своєрідного пакту про ненапад. Віддати Ратушняку Ужгородський округ, а самим виграти решту.
Балога - мислить стратегічно. Тим більш, що обпікся на Погорєлові. Купили тому 9 000 голосів, а взамін отримали дулю.
Але Ратушняк є непрогнозованою особистістю і часто діє на шкоду собі.
Поживемо - побачимо.

QQshka 2012-01-24 / 12:43:51
Підґрунтя таким заявам може бути, якщо балога і компанія вступає в ПР то висування реально буде 6 кандидатів по мажоритарні від ПР. балога, петьовка, кріль, мошак, бушко, деркакч вот і всі висунуті від ПР

Rockman 2012-01-24 / 11:31:24
Позичте 30 тищ, я теж висуну свою кандидатуру по Мукачеву)

QQshka 2012-01-24 / 10:29:21
Щоб балога програв вибори в мукачево можливо лише з деструктивним розподілом округів а саме: починаємо розподіл з мукачівського округо так щоб його не стало під кінець розподілу, ділимо місто з районом вмісті на 5 частин з однаковою кількістью населення +- 28 000 осіб. (маємо зробити 6 округів в яких +-155000 населення). Перший приклад : Даємо до ужгородського округу 28000, а від ужгородського передаємо частину в перечинський берегівський. До перечинського теж даємо 28000 від мукачівського, до іршавського теж даємо, та до берегівського. Окремо робимо округ свалявсько- міжгірсько- мукачівський-рахівський, та тячівський но це далі математика звідки куда перекидаємо села –це дуже стисло… може виникнути питання а толку якщо 28000 і так в кожному окрузі прихильники балоги- толк 1. Явка в середньому буде 60% - уже лише 16800, в цих 16800 одна третина проти балоги, плутанина в місі та врайоні з кандидатами заберуть ще 10%, піар на рівні обговорення та реклам повністью запутає населення ітд… короче довго пояснювати но каркас такий

Вітя 2012-01-24 / 10:28:38
Не поділили. Уж больно ПР власти хочется, а делится нет!? Да шанси ростуть у інших менш багатих партій...

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини