Прокуратура Закарпаття похвалилася зробленим в 2011 році

12 січня в прокуратурі Закарпатської області відбулося розширене засідання колегії прокуратури Закарпатської області „Про підсумки роботи органів прокуратури області за 2011 рік та заходи, спрямовані на покращання їх діяльності”.

Прокуратура Закарпаття похвалилася зробленим в 2011 році

На колегії був присутній представник Генеральної прокуратури – начальник Головного управління за додержанням законів при провадженні ОРД, дізнання та досудового слідства ГПУ Роман Андрєєв, який заслухав інформацію прокурора області та підпорядкованих прокурорів, а також висловив свої зауваження, дав свою оцінку щодо роботи прокуратури області.

На початку засідання прокурор області Анатолій Петруня наголосив, що прокуратура Закарпаття в 2011 році загалом спрацювала непогано, і нині займає 10-15 сходинки серед усіх обласних прокуратур України.

Анатолій Петруня розповів також про структурні зміни, які нещодавно відбулися в усіх обласних прокуратурах. Так, в прокуратурі Закарпатської області у минулому році були введені нові відділи. Зокрема, це відділ приймання, опрацювання та аналізу оперативної інформації, відділ забезпечення доступу до публічної інформації, відділ нагляду за виконанням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції, а також посаду старшого помічника прокурора з питань внутрішньої безпеки.

Детальніше зупинився прокурор області на тих напрямках роботи, де вдалося поліпшити стан справ.

Поліпшено стан досудового слідства в органах прокуратури. Зокрема,  не допущено порушень конституційних прав громадян при притягненні їх до кримінальної відповідності, закрито менше кримінальних справ, зменшилася кількість закінчених справ у строк понад два місяці, скасованих судом та прокурором постанов про порушення кримінальних справ. Майже повністю викоренена практика розслідування малозначних злочинів.

Зросла активність прокурорської діяльності у сфері земельних відносин. Попереджено незаконне вилучення земель із державної і комунальної власності загальною площею 589 га, реально повернуто – 1036 га. Притягнуто до дисциплінарної відповідальності за порушення у цій сфері 107 службових осіб, з яких майже половина – органів контролю.

Вдалося знизити заборгованість зі сплати внесків до Пенсійного фонду України, яка є однією з найменших у державі та на чверть скоротити податковий борг.  

Відмічається тенденція до покращання позовної роботи з питань захисту інтересів громадян та держави. Покращився стан справ і у сфері захисту прав дітей. Намітилися позитивні тенденції у сфері охорони довкілля та водних ресурсів.

У полі зору прокуратури стоїть також правозахисна діяльність щодо дотримання бюджетного законодавства при використанні бюджетних коштів на підготовку до „Євро 2012”. Результатом цієї роботи є порушення кримінальної справи щодо службових осіб Служби автомобільних доріг в Закарпатській області та Ракошинської сільради, які привласнили 900 тисяч гривень, виділених на будівництво доріг.

За результатами колегії будуть розроблені рекомендації щодо поліпшення стану справ на окремих напрямках діяльності прокуратури, де слід покращити ситуацію.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

13 січня 2012р.

Теги: прокуратура, Петруня

Коментарі

Дюрьо 2012-01-14 / 21:49:05
НІКУ: І чим скоріш тим краще, най щурі самі межи собою перегризуться.

Нік 2012-01-13 / 18:22:06
Страхіття,як таке могло статися в наш час? Люди стали звірями чи що ??? Хто ж тоді дасть відповідь за скоєне, якщо правоохоронні органи мовчать...Немає слів, з цієї держави треба втікати!

Великий Березний 2012-01-13 / 18:13:05
В тот декабрьский вечер, молодой бандит Юрий с такими же как он юнцами, вошел во двор частного дома и сожгли иномарку местного предпринимателя. А его отец расстрелял с огнестрельного оружия 30-летнего местного жителя. В течение двух дней милиция возглавляющаяся подполковником Понадичем не реагировала на действия бандитов, молчал районный прокурор Конар, райотдел СБУ. Но не хотят больше молчать люди, они пишут в различные инстанции, в Интернет, одни подыгрывают, другие нет. Обвиняют бандитов и обвиняют милицию в бездействии, требуют суда над Понадичем за должностное преступление. Копча откровенно кричал на пороге «Святого Георгия» что он «купил» должность Понадичу, что он подарил ему «Джип», а районному прокурору Конару дом в Стужице.

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 2
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини