Суд заборонив проводити будь-які дії щодо приватизації приміщень "Корони" в Ужгороді

Суд заборонив проводити будь-які дії щодо приватизації приміщень на пл. Театральній, 5,7 (об’єкт “Корона”) в місті Ужгороді. Про це Закарпаття онлайн повідомили в прес-службі УУБА-КаУ.

Суд заборонив проводити будь-які дії щодо приватизації приміщень "Корони" в Ужгороді

Наводимо повністю текст відповідного інформаційного повідомлення, що надійшов на адресу Закарпаття онлайн:

9 грудня 2011 року, грубо порушивши вимоги ч.ч. 2 – 4 ст. 41 Конституції України (про гарантії приватної власності та її захист), основних положень (зокрема ст. 28) Закону України ”Про оренду державного та комунального майна” (про забезпечення прав орендаря нарівні із забезпеченням прав власності), основних вимог Положень про патент на право оренди будівель (споруд, приміщень) щодо права власника Патенту на викуп орендованих приміщень  протягом усього періоду дії Патенту (підтвердженого офіційним листом Фонду державного майна України) та ігноруючи благословення і особисте письмове прохання Блаженнійшого Володмира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви щодо вирішення у встановленому порядку питання законного (за ринковими цінами) викупу ПП ”Коруна” орендованих (на підставі відповідного Патенту, що діє до 2047 року) приміщень за адресою м. Ужгород, пл. Театральна, 5,7 (в яких розміщено єдиний в Україні духовно-навчально-науковий комплекс: ”Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія (вищий духовний навчальний і науковий заклад  Української Православної  Церкви) – Карпатський університет імені Августина Волошина (вищий навчальний заклад системи Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України),  сесія Ужгородської міської ради під головуванням Ужгородського міського голови Погорелова Віктора Володимировича прийняла незаконне рішення щодо приватизації вище зазначених приміщень шляхом корупційної схеми, шляхом конкурсу (на користь третіх осіб).

Дане рішення Ужгородської міської ради у встановленому порядку оскаржено до суду власником Патенту на право виключної оренди і фактичним орендарем ПП ”Коруна”, яке має законне і первинне право на викуп вище зазначених приміщень до 2047 року.

30 грудня 2011 року, Господарський суд Закарпатської області, розглянувши клопотання позивача (ПП ”Коруна”) ухвалив: “Вжити заходи до забезпечення позову та заборонити Ужгородській міській раді (м. Ужгород, пл. Поштова, 3, і.к. 20442548) вчиняти будь-які дії, спрямовані на організацію приватизації на конкурсній основі та проведення приватизації на конкурсній основі вбудованих приміщень, що знаходяться за адресою: м. Ужгород, пл. Театральна, 5,7, на підставі положень рішення ХІ сесії Ужгородської міської ради VІ скликання від 09.12.2011 р. № 340 ”Про програму приватизації та перелік об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації у 2012 році” в частині, що стосується включення до Переліку об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації у 2012 році, вбудованих приміщень, що знаходяться за адресою: м. Ужгород, пл. Театральна, 5,7.”

30 грудня 2011р.

Теги: Корона, приватизація, оренда

Коментарі

деп-т 2011-12-31 / 18:21:40
В міськраді зараз діє блок погорєловців і регіоналів. Всі претензії щодо проблем у місті - до них

Інформатор 2011-12-31 / 15:38:52
На мій погляд це дуже добре, що Бедь зупинив приватизацію. Поїдьте в Мукачево, чи навіть район де не плюнь чи чихни кожне сільське господарство чи будь яка будівля це все прихватизував за безцінь Балога. А саме головне запитати тих працівників, коли вони отримували останній раз свою чесно зароблену заробітню плату. Вже давно не секрет, що там повністю захоплено горезвісним Балогою, який веде себе як поміщик та ЗАХОПНИК ЧУЖОГО МАЙНА, а люди мукачівщини як кріпаки. Ось і вся його так називаєма "роботодатність"!

ужгородець 2011-12-31 / 14:18:54

А яке відношення Балога має до Бедя, який орендує "Корону" і зараз в суді зупинив продаж, аби не втратити споруду? Панове регіонали, вам політика вдарила в голову?

Інформатор 2011-12-31 / 13:52:02
Добравася Балига вже і до Ужгорода через своїх шістьорок Волошина, Щадея і тогож Погорелова. Чомусь, Волошину, будувати в історичному центрі Ужгорода не склало ніяких проблем. А приватизація "Коруни" то це ціла компанія проти жителів міста та його історичного центру!

Петя 2011-12-31 / 09:51:19
Клану Балог захотелось незаконно и по бандицки прибрать к своим рукам "Корону" в Ужгороде. Все не нажрутса... А их прислужник Погорелов и рад стараться при припригивании балоговской шестерки Ивана Волошина по команды смотряшего Виктора Трикура.
Может для начала Погорелов возратил бы горожанам, приобретенный за копейки, кинотеатр ???

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини