Міжгірські депутати поновили на роботі головлікаря, звільненого головою РДА (ФОТО)

У четвер, 22 грудня, відбулося засідання сесії Міжгірської райради, на якій був присутній і голова Закарпатської обласної ради Іван Балога. Як повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі облради, депутати особливу увагу приділили стану закладів охорони здоров’я, зокрема ситуації з районною лікарнею.

Міжгірські депутати поновили на роботі головлікаря, звільненого головою РДА (ФОТО)

Нагадаємо, що нещодавно постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я (голова – Володимир Смоланка) розглянула звернення жителів селища Міжгір’я та Міжгірського району щодо звільнення Василя Царя  з посади головного лікаря Міжгірської районної лікарні. Члени комісії, серед яких головні лікарі, провідні фахівці обласних, районних медзакладів, зауважили, що Міжгірська райдержадміністрація звільнила Василя Царя безпідставно з порушенням чинного законодавства України.

З-поміж 46 депутатів Міжгірської райради у сесійній залі зареєструвалися 38 народних обранців. За пропозицією депутатського корпусу голова райдержадміністрації Василь Щур інформував присутніх щодо ситуації в центральній районній лікарні. Рішення про звільнення з посади головлікаря Василя Царя керівник адміністрації мотивував неналежним, на його погляд, виконанням службових обов’язків. Навести конкретні факти, як цього просили депутати, пообіцяв найближчим часом, після звернень в правоохоронні органи.  Також не почули депутати й відповіді на питання скільки коштів районною владою вкладено в розвиток лікарні за останні півтора роки. Натомість керівник району апелював до судових органів. «Всі крапки над «і» в  ситуації має розставити  суд», – зауважив Василь Щур.

Василь Цар виклав своє бачення ситуації. Головлікар визнав, що проблем в галузі вистачає. «В більшості, проблеми Міжгірської ЦРЛ є типовими як і для інших медзакладів області.   Насамперед не вистачає кваліфікованих кадрів.  На Міжгірщині цьогоріч виникли труднощі з фінансуванням закладу. Погіршило стан справ рішення адміністрації про виведення зі структури лікарні  бухгалтерії. Через це й досі не профінансовано   реконструкцію системи опалення, хоча всі роботи практично завершені», – розповів Василь Цар. Разом з тим, за останні роки багато чого зроблено. Для молодих спеціалістів-медиків зведено гуртожиток сімейного типу, для ромської громади – ФАП, який отримав схвалення  європейських країн як приклад вирішення проблем цієї спільноти. Придбано нові ліжка, інструментарій, рентгенапарати, УЗД-обладнання. Звели два поверхи поліклініки, зробили гаражі, ремонтний бокс.

До районних депутатів звернулися і їх колеги з обласної ради. Так,  Микола Рішко, зав. кафедри госпітальної хірургії УжНУ, заслужений лікар України вважає, що для розвитку районної медицини необхідно прийняти компромісне рішення. « В багатьох районах області бачимо тісну співпрацю влади та медиків. На Міжгірщині ж цього нема. Без порозуміння прогресу не буде», – резюмував Микола Рішко.

Володимир Роман, головний лікар Хустської ЦРЛ, заслужений лікар України констатував: від керівника закладу багато залежить, але його можливості не є безмежними. « Тому саме народні обранці мають ефективно розпоряджатися майном, яке належить громаді. Саме від них залежить як буде розвиватися медицина в тому чи іншому населеному пункті. Якщо центральна районна лікарня є власністю районної ради, то вона і має вирішувати проблеми, які виникли у цій структурі», - каже обласний депутат.

На сесії виступив і голова обласної ради Іван Балога.

За пропозицією депутатського корпусу  було прийнято рішення про внесення змін до статуту Міжгірської ЦРЛ.  Статут приведений у відповідність до закону про місцеве самоврядування та інші законодавчі акти. Рада закріпила за собою право призначати і звільняти  головного лікаря. За відповідне рішення проголосували 30 із 38 депутатів. Наступним рішенням міжгірські депутати призначили головним лікарем Міжгірської ЦРЛ Василя Царя.

Сесію вирішено провести у два пленарні засідання. Наступного разу депутати зберуться для прийняття районного бюджету та програм на 2012-тий рік.

У коментарі для преси голова обласної ради відзначив: депутати прийняли законне рішення, завдяки якому буде вирішено конфлікт в районній медицині.

«До обласної ради надійшло чимало скарг щодо ситуації у медичній галузі Міжгірського району. Є більше  трьох тисяч підписів мешканців селища і району в підтримку головлікаря. Я обіцяв громаді району, що конфліктна ситуація була вирішена і Новий Рік ми зустрінемо єдиною консолідованою командою.  На сесії ми почули  аргументи двох сторін. Якщо  хочемо  покращити стан справ у медицині – потрібно полишити амбіції.  В першу чергу маємо дбати про покращення умов в медичних закладах, потрібно вдало провести роботу з консолідації коштів на придбання новітнього обладнання, подальшого оновлення лікарні.  Ми запропонували законний варіант вирішення проблеми. Районна рада має повноваження розпоряджатися своєю комунальною власністю. Депутати, керуючись законом про місцеве самоврядування, скористалися цим правом. Було затверджено зміни до статуту, призначено головним лікарем Міжгірської ЦРЛ Василя Царя. Також на сесії прийнято й ряд інших важливих питань. Приємно констатувати, що депутатський корпус проявив єдину позицію, прийняв рішення, що вирішить конфлікт в районній медицині. Треба шукати компроміс, лише такими діями ми можемо довести свою ефективність громаді», – резюмував Іван Балога.

22 грудня 2011р.

Теги: Міжгір’я, сесія, Василь Цар

Коментарі

юрчак 2012-07-15 / 18:32:57
Хірурги не спиваються,вони уже пропиті.Але є там і порядочні.А при Царю вони не пили? Пили! То чого тепер на цьому спекулювати?Цар не міг з ними справитися(чи не хотів) за 7 років,а теперешні мають справитися за 7 місяців?

новина 2012-05-25 / 22:43:28
без царя у лікарні хірурги міжгірські помали спиваються)))
все міжгіря гудит як міргірські хірурги в тому числі й зять царя дербак у 5 часів рана виламали магазин коло дуба перевділися в баб та приставали до перехожих)))
очевидно, що це все через те шо царя в лікарні нема, а то б вони собі спокійно бухали в лікарні, в хірургії, а не змушені були шлятися по нічному міжгірю)))

порадник 2012-02-26 / 14:30:27
Що мішало Царю покращити ситуацію у медицині до звільнення.Адже до тепер Щур не ліз у справи лікарні.Тільки коли Царя звільнено,то виникла проблема у медицині яку не можна вирішити без нього?Проблемв з владою почалася тоді,коли кошти перейшли у відділ.Ось і всі відповіді на ваші глобальні проблеми.А пишете .що проблема в кадрах(а дотепер не було?),проблома у співпраці з районною владою(та Царь ні з ким із головів РДА не співпрацював-Юрик спорив з ним на партії,Роман взагалі викликав перевірку,якої ще не було у районній лікарні і яка зробила висновки про незадовільну роботу всіх структурних підрозділів медицини району,а Щур крім того,що допомагав у всьому,біди не зробив.Це внутрішні питання і вони мають вирішуватись на місці.

порадник 2011-12-28 / 08:43:42
Не пілло би і Щурю гроші паровати, йбися викрутити з тих криміналів, що на ньому висять. А з доньков Царя і зятьом справді дивина, як в такого ніби патріота таке чудо маскальськоє виросло? А Щурь справді непоганий керівник, за пару годів заробити міліони на бідних верховинцях не хотько зможе. Попи застают бо і їм дись обїдки вержут.

Сват до Дербака 2011-12-28 / 01:03:57
Привет Дербаче!( Хто не знає - зять царя, думаю мало хто знає -АХАХАха ). Іще сь у Міжгірї. Ой извини ты ж только по русски. Ты еще в Межгорье? Пора тебе уже искать новую невеску, а то глава семейства очень сильно потратился на подкуп депутатов и судьи - новой машины в ближайший год уже не будет в подарок под елку

Піп 2011-12-28 / 00:56:05
Я так вважаю що і Цар і Щур один одного варті. Але Щур у 1000 раз кращий керівник як Цар. Царя знаю, як хірург він непоганий, але як людина дуже черствий. Коли сь давно він був простим хлопцем із села, а тепер так зверхньо ставиться до всіх. Не можна так робити.

Із вулиці 2011-12-28 / 00:51:20
Но шо, царьок, держисься за владу усіма зубами? ТВІЙ ЧАС УЖЕ СЯ КІНЧИВ!І то шо тебе тимчасово поновили нич ни значит.Скоро Цезарь скоро ти буде заслужена гузиця. І будеш робити аш будеш іще хоть дашто видіти, сліпаче ,простим хірургом. І дам ти нові очки і буде з тя більше толку, амінь...

Миколай 2011-12-28 / 00:45:13
Файно Царь на Миколая надарував подарків депутатам Міжгірської О,ДА! Айбо самим удачним був Миколай для Судді.

Міжгіря 2011-12-26 / 08:16:46
Роман головов Міжгіря не був,як Щурь,і такими бізнесменами як Щурі ганьба бути,але одно тішить як пішов Роман так піде і Щурь коби, ще не сидів.

Мурчик 2011-12-26 / 08:01:39
Якщо Ярема Попиндопало то Щурь проститутка,Ярема був завжди так як Балога, а Василь до влади прийшов за гроші і на ідеї помаранчевих, блудив з Яценюком, а тепер регіонал і се за пару років, що люди дурні та не видять хто є хто.

Гість 2011-12-26 / 07:53:16
Як ся розкудкудакали, Щурь аж би був чесний, та зовсім би свою родиницю не пхав усюди і людей не задирав, а він політичний бізнесмен, робить бізнес прикриваючися політиков,і не повірит нихто знаючи Щуря, що в війні з Царем не має шкурницького інтересу Щуря,щось му Царь не поділив, у лікарні купа взяточників із ними, щось не воює, а одного із них тепер на головного кладе наш Благодійничок.

Міжгірець 2011-12-26 / 07:36:15
Ми з патріотом щурячим, не меліт дурниць,бо за порядки в міжгірї голова відповідат, а скільки подань у міліцію було, ачей не задарь начальникам міліції суддям, прокурорам землиця ділилася, а кафе прямо напроти входу в дискотеку лише щуряче,а плитка мені ся видит май дешево би було з владивостока вести,і вообще, що Міжгіря вже родинний коператив Щурів, сам роблю, сам купую, сам постачаю,правда гроші державні,сяк добре бізнесувати, І рахуєте тот із пальцьом, ци в Києві та вУжгороді єдна улиця ги в Міжгірї ,патріоти хренові.

ми 2011-12-25 / 14:23:46
таму що дискотека так пізно починаеться це вина міліції яка її кришує, що начальник райвідділу не знае за ці беспороядки, та й про другі, ( що цілодобово по міжгірському району торгують різні генделики) адже він з цього має процент, а п. Щур тут ні до чого, це хороша людина, настоящий керівник району який дбае про свій район тут його велика заслуга !! МОЛОДЕЦЬ ГОЛОВА РДА !!!

патріот 2011-12-25 / 08:29:07
Міжгірцю!
А до Щуря ,при Роману дискотека починалась раніше?А крім його кафе поряд немає інших?А де святкувати святи,як не у центрі? А у Києві чи Ужгороді коли святкування центр не закривають і там не бояться нещасних випадків? А де ще можна придбати плитку у Міжгірї, як не там де її виробляють-тобто у батьків Щуря?Чи вже бізнесменом,просто хорошим хазяїном ганьба бути?

Міжгірець 2011-12-25 / 08:00:20
За Щурячої роботи в нас у Міжгірю повний беспредел,дискотека починається після 23 години начхати на закон головне, що в кафе Щуря є дохід, у школі теща му торгує парфумерією, що є заборонене, а пригадайте собі автомати біля школи майже з того тоже мав процент, дорога поремонтована лише коло його автомайстерні, бокові дороги танкові, горі прохідним принаймі, землю свою в ньго виходити претяжко, день Міжгіря празнуєся прямо серед ценра на улици по циганський бо благо му дохід по точках а най щось горит а ват кось помирає спец машини не прїдуть, за весь час його правління на святах міжгірські музиканти не грають лиш чужі, бо ті не скажуть скільки відкату віддали,аукціона по землі не буває,звідки плитку куповалось на алею по якій ціні від кого не відомо перед громадою і раз не звітувався, з його поведінки видно, що він думає як го люди вибрали то він царь і бог,але ми помали мусимо розуміти, що раз люди вибрали то мусять і контролювати владу так, є в усім світі най Щурі і їхні талполизники звикають.

гуйчук 2011-12-24 / 22:37:11
Заведіть собі файного "мацура" аби виїмав усих "щурів", а з "царями" розбереся "Янук-баклажан", бо він думає,що він один царь в Україні-:)Не мерегуйтеся,всьо то буде добре-:)

Щирий верховинець 2011-12-24 / 20:56:19
Гет Царя з доньков Альонов,маскальков з Лозянського, що до того не вважає тих між якими і дякуючи яким живе, що навіть говорити не хоче по нашому, а говорить на собачій бесіді,на місто Царя Васю Щуря він і так довго з своїма замашками в білій хижи не протягне, а там помали буде,диплом йому купиме всією громадою,консультанта коло нього покласти най вказує, що різати і най спершу щось малоє ріже а потому му й великоє дати, що він хуже Слюсарчука, пак се не баранку до Пітера крутити,а керувати больницьов буде там молодиць домта підкажут чоловіку,ачий то не гет дурдом. Сто процент Вася потягне куди там Царю в окулярах най ся молит Богу, що ще в нього,ноги не болять.

Небайдужий 2011-12-24 / 15:40:05
Що вам Щурі не вгодили, помоліться за нього, йому тридцять один рік, а вказує на старого діда,не мало чоловік бідує, жура як украсти, як би не ймили,ще мало тай гаплик, добре, що має двох попів кумами, уніатського і православного,є куму похоронити на вибір, а мимолімся,за царство небесноє.

Русин 2011-12-23 / 20:34:00
Людськов довіров Шурище підтерся і використав так-званий рейтинг для просування в карєрі, ми го вибирали на голову, а не на підсрачника партіі регіонів,а що до порядку, то доста в дощ піти подивити на улицю що межи старов поштов і прокуратуров де до коліна води і діти рано йдучи в школу по плотах ся драбают, а се пару митрі від Щурячої резиденції, порядок є лише коло його станції обслуговування машин там за сись гід два раз правили дорогу. Що застаєте за шизофреніка який ся допав до корита і робит з ся бога, насрав тот на нас усих.

міжгірець 2011-12-23 / 20:22:29
на Ярему не треба звертати уваги, він як Попандопало в фільмі Свадьба в малинівці !!, як власть міняеться так і він, то був Помаранчевий, потім ходив як жебрак просився в різні партії , там його не приймали, і нарешті опинився в ЄЦ !!! Дурачок від природи !!

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини