Мешканці гуртожитків мітингували під Закарпатською ОДА (ФОТО)

Мешканці гуртожитків Ужгорода провели мітинг перед ОДА проти завершення приватизації житла

Мешканці гуртожитків мітингували під Закарпатською ОДА (ФОТО)

Сьогодні біля будівлі Закарпатської обласної державної адміністрації зібрались на мітинг мешканці гуртожитків Ужгорода. Причиною невдоволення стала ініціатива Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства  України Анатолія Близьнюка, який ініціює прийняття Закону України «Про завершення приватизації житла». Міністр в своїй мотивації відзначив, що можливість приватизації була у людей з 1992 року, і за цей час всі бажаючі могли скористатись своїм правом.

Мешканці гуртожитків заявляють, що виступаючи з цією ініціативою, пан Близнюк не врахував їхні інтереси і питання. Адже величезна кількість людей в Україні, які проживають в гуртожитках, не змогли здійснити приватизацію, оскільки їхні будинки закріплені за підприємствами, що не поспішають передати людям роками обжите помешкання. І доки мешканці в судах відстоюють свої права перед підприємствами, відміняти їхнє право на приватизацію не можна. Адже це поставить хрест на роками проробленій роботі, а підприємства, в свою чергу, отримають можливість виселити людей із займаних площ, аби потім перепродати їх.

Серед мітингувальників були представники гуртожитків «Верещагіна, 10», «Лобачевського, 41», «Гвардійська, 15», «Бородіна, 10», «Можайського, 5», «Джамбула, 50» та «Богомолця,20». До них вийшли начальники управління житлово-комунального господарства Василь Романець та управління з питань внутрішньої політики Володимир Дупелич. Вислухавши звернення людей, пан Романець запропонував одразу пройти до його приймальні, аби розібратись з питаннями які під силу вирішити його управлінню. А от щодо вимог не приймати відповідного закону, то членів ініціативної групи було запрошено до канцелярії та відділу звернень громадян адміністрації, де вони змогли подати свої звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України. На це людям пообіцяли, що найближчим часом вони отримають письмову відповідь, хто саме і коли буде розглядати їхні питання і вимоги.

До слова, як стало відомо з особистих джерел кореспонденту «Час Закарпаття», вчора управління архітектури і містобудування винесло проект рішення на сьогоднішнє засідання виконавчого комітету ужгородської міської ради, яке передбачало зміну статусу гуртожитку по вулиці Богомольця на звичайний багатоквартирний будинок.

У випадку його прийняття, мешканці гуртожитку отримали б зелене світло на приватизацію своїх помешкань, а роки судових поневірянь увінчалися б перемогою. Проте, проект так і не дійшов до засідання, адже був знятий з розгляду внаслідок не погодження його начальником юридичного відділу Ужгородської міської ради Куценком Ігорем Миколайовичем.

Мотивація чиновника – між людьми та підприємством ідуть суди, тому такі рішення приймати не можна. Проте, на запитання інформатора, чи є конкретна заборона суду приймати подібні рішення міською радою, пан Куценко відзначив що немає, проте, теоретично існує вірогідність, що ВАТ «Ужгородхліб» буде оскаржувати такі дії міста.

З усього випливає закономірне питання: чиї інтереси захищає чиновник: людей які своїми податками винаймають його на роботу, чи купки зацікавлених осіб від ВАТ «Ужгородхліб», які щодня роблять все, аби виселити десятки людей зі своїх помешкань? Питання, звісно, риторичне! Висновок читачі зроблять самі.

21 грудня 2011р.

Теги: гуртожитки, мітинг

Коментарі

кузьмін 2011-12-21 / 20:48:31
В цій ситуації, я повністю погоджуюся із Олегом. Насправді до людей повинні виходити саме відповідні органи, а не сам губернатор. А особисто він після даної ситуації повинен зібрати нараду, щоб обговорити всі поставленні питання.

олег 2011-12-21 / 18:18:47
Костянтин, а чому повинен особисто виходити до людей губернатор або його заступники? Якщо ви розумієтесь хоч трохи у виконавчій гілці влади, то повинні знати, що для подібних ситуаціє є відповідні управляння, які вирішують ці питання - управління житлово-комунального господарства.

Костянтин 2011-12-21 / 15:01:54
"До них вийшли начальники управління житлово-комунального господарства Василь Романець та управління з питань внутрішньої політики Володимир Дупелич", а губернатор Ледида і усі його зами на людей забили...

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини