Закарпаття на Новий рік забронювали краще, ніж Прикарпаття

Тих, хто хоче відсвяткувати Новий рік у Карпатах, стало на 30% відсотків більше

Закарпаття на Новий рік забронювали краще, ніж Прикарпаття

У супермаркетах уже з’явились новорічні подарунки та ялинкові прикраси, на телебаченні – новорічна реклама. Отже, час задуматись про те, де і з ким зустрічатимете Новий рік. Традиційно чи не найбільше людей хотіли б відсвяткувати його у засніжених Карпатах. До того ж цього року обіцяють, що снігу буде достатньо, – і для сніговика, і для того, щоб покататись на лижах. Проте уже зараз забронювати готель на новорічну ніч – проблематично. Місця залишились або у тих відпочинкових комплексах, де ціни за добу стартують від тисячі гривень, або у невеличких приватних садибах, де немає ресторану, і бенкет доведеться готувати самотужки на спільній кухні.

«Цього року охочих відсвяткувати Новий рік у Карпатах відсотків на 30% більше, ніж було торік. Усі місця, які мали туристичні агенції, забронювали ще до середини листопада, – кажуть в агенції «Окрайна». – Закарпаття забронювали краще, ніж Прикарпаття. У Прикарпатті великий наплив хіба що у Яремчанському районі».

Більшу популярність Закарпаття пояснюють тим, що там туристам пропонують не просто кілька ночей у певному готелі і святковий бенкет, а готові тури – з екскурсіями (в тому числі санними), дегустаціями вин, культурною програмою. Більшість готелів продають відпочинок на Новий рік пакетами – по три чи п’ять діб. Тобто забронювати готель лише на новорічну ніч не можна.

Цього року вперше деякі карпатські готелі пропонують відпочинок «все включено» на новорічні канікули. П’ять днів із триразовим харчуванням плюс спиртні напої вітчизняного виробництва (разом із новорічним бенкетом) – від п’яти тисяч гривень. Щоправда, люди, які скуштували «все включено» по-карпатськи, не надто ним задоволені. Кажуть, горілки було вдосталь, а от на їжі готель чи то економив, чи то персонал не вмів розрахувати кількість. Тому ті, хто добігав до шведського столу першим, накладали повні таці, а останнім залишалися лише недоїдки... Більшість закладів за новорічний бенкет все ж хочуть додаткову оплату – від 450 до 1800 гривень.

Як пояснюють у турагенціях, дорогі готелі з кількаденним святкуванням замовляють переважно кияни та жителі східних областей. Західняки ж хочуть вкластись лише у два дні – щоб 31 зранку приїхати та 1 числа ввечері поїхати (якраз субота-неділя). Тому вони замовляють переважно кімнати у приватних садибах чи котеджі. Утім, навіть садиби на Новий рік коштуватимуть у чотири рази дорожче, ніж зараз. Якщо на минулі вихідні кімнату у садибі в Яремчі чи у Славському можна було винайняти за 40-60 гривень з особи (харчування – що привезеш зі собою), то у Новорічну ніч та ж кімната коштуватиме 150-200 гривень. Але місця ще є.

«Ми ще можемо розмістити компанію з восьми-десяти людей. Вартість – від 160 до 210 гривень з особи, – каже Оксана Кропивницька з Яремчі. – У деяких садибах уже все заброньовано, у деяких – ще є місця. Ми не працюємо з туристичними агенціями, бо вони укладають угоди з тими готелями, де багато номерів. Але коли в агенціях закінчуються місця, які вони викупили, телефонують і у садиби – щоб розмістити клієнтів».

Ви звикли відпочивати за кордоном і до того, що за готель оплачуєте залежно від кількості ночей? У Карпатах треба бути готовим до того, що коли приїжджаєте в суботу, а поїдете у неділю ввечері, вам виставлять рахунок як... за дві доби. У деяких випадках – за півтори. Тому, якщо домовляєтеся з господарями садиби напряму, – обов’язково з’ясуйте цей момент.

Отож, навіть якщо припустити, що Новий рік у Карпатах святкуватимете у найдешевшій садибі, то лише за проживання доведеться викласти 300-400 гривень за особу. Крім того, харчуватись доведеться за власний рахунок (навіть якщо святковий бенкет готуватимете самі, доведеться купити продукти та алкоголь). Якщо врахувати витрати на дорогу і якийсь мінімальний феєрверк, виходить щонайменше тисяча гривень з особи.

26 листопада 2011р.

Теги: турист, Карпати, Новий рік

Коментарі

ЕМІЛ 2011-11-26 / 13:16:41

Коментар видалено. Адмін

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини