Василь ПЕТЬОВКА: Нам не потрібна гарна статистика, а людське ставлення до наших хворих

14 травня у великому залі Мукачівського міськвиконкому відбулося засідання громадської колегії при міському голові, на якому було розглянуто питання «Про стан забезпечення медичною допомогою ветеранів Великої Вітчизняної війни» (інформація головного лікаря ЦРЛ Васюти В.В.).

Василь ПЕТЬОВКА: Нам не потрібна гарна статистика, а людське ставлення до наших хворихВраховуючи те, що громадська колегія, відповідно до прийнятого Положення розглядає актуальні внутрішньополітичні проблеми міста, вносить свої пропозиції з найважливіших питань суспільно-політичного життя, враховуючи побажання висловлені під час святкування Дня Перемоги щодо необхідності постійної турботи з боку ЦРЛ щодо медичного догляду за ветеранами Великої Вітчизняної війни, Мукачівським міським головою було прийнято рішення першочергово розглянути на засіданні громадської колегії стан забезпечення медичною допомогою ветеранів Великої Вітчизняної війни з метою оперативного реагування на зауваження та пропозиції з боку громадськості.

Звітуючи перед присутніми в залі керівниками громадських об»єднань міста, головами ветеранських організацій, Почесними громадянами, головний лікар ЦРЛ Васюта В.В. навів конкретні приклади позитивних змін в діяльності головного медичного закладу міста за останні роки, і зокрема, в питанні обслуговування пільгової категорії громадян. Василь Васильович запевнив присутніх в тому, що медперсоналом і надалі буде робитися все для того, щоб покращувати рівень медичне обслуговування мешканців нашого міста, подякував за ті зауваження , які сприяють покращенню їхньої роботи, підкресливши, що співпраця ЦРЛ з ветеранськими та іншими громадськими організаціями міста піде на користь нашій громаді.

Виступаючі, в ході обговорення звітної інформації Семенчук В.С.(голова Спілки воїнів-ветеранів Афганської війни та інших локальних конфліктів), Мішин О.М. (голова Товариства інвалідів Другої світової війни, афганців та армії України), Літковський М.Г. (голова Товариства «Української спілки в»язнів-жертв нацизму»), Товчко О.П. (голова Товариства «Союз Чорнобиль України» та інші, в ході обговорення звітної інформації, відзначили високий професіоналізм медиків та ті позитивні зміни, які відбуваються в забезпеченні медичного обслуговування пільгових категорій населення. Однак, при цьому, була звернена увага керівництва міськрайонної лікарні та поліклінічного відділення на черги в поліклініці, проблеми із забезпеченням ветеранів слуховими апаратами, щорічними профоглядами.

Міський голова, відзначивши роботу керівництва та медичного персоналу, як таку, що заслуговує високої оцінки, підкреслив, що рівнятися потрібно завжди на кращих, а якщо піднімаються окремі питання присутніми та громадськістю, то це значить, що їх них ми в 2006 році відпрацювали краще на папері, ніж в реальності.

«Нам не потрібна гарна статистика, а людське ставлення до наших хворих», - сказав В.В.Петьовка і додав, - «кожен повинен професійно підходити до виконання своїх обов»язків, чуйно ставитися до пацієнтів, а де необхідна допомога органів міського самоврядування вона, як і раніше, буде надаватися першочергово». Коментуючи критичні зауваження на рівень медичного обслуговування в міському госпіталі, Василь Васильович відповів, що даний заклад знаходиться в підпорядкуванні Міністерства оборони, хоча певні пропозиції з боку керівництва міськвиконкому на адресу Кабінету Міністрів відправлені і вони спрямовані на дальше покращення рівня медичного обслуговування в Мукачеві.

Міським головою були дані конкретні пропозиції та терміни виконання першочергових завдань, як наприклад, забезпечення слуховими апаратами ветеранів, обов»язкове проведення профоглядів, введення в дію нових душових кімнат тощо.

Окремо була привернута увага про необхідність широкого залучення громадськості до вирішення найважливіших питань життєдіяльності міста, покращення умов праці та проживання мешканців міста над Латорицею.

Наступне засідання громадської колегії при міському голові відбудеться 5 червня і розглядатиметься на ньому питання: «Про забезпечення охорони громадського порядку у м.Мукачеві».

На пропозицію Василя Васильовича Петьовки учасники громадської колегії після закінчення засідання відвідали лікарню, де на місці змогли переконатися в істинності почутого на засіданні колегії, повідомили з Мукачівського міськвиконкому.
ЗІА "Простір"-Мукачевo.net
15 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини