"Говерла-Закарпаття" - "Миколаїв". Післяматчеві коментарі тренерів.

Післяматчеві коментарі головних тренерів клубів "Говерла-Закарпаття" - "Миколаїв".

"Говерла-Закарпаття" - "Миколаїв".  Післяматчеві коментарі тренерів.

Руслан Забранський:

- Коли їхали на Закарпаття, то розуміли, що здобути перемогу в Ужгороді – надскладне завдання . Ми знали силу суперника, у вас непоганий тренерський склад на чолі з Олександром Севідовим, з яким, до речі,  я в минулому грав в одній команді, навіть, разом в один час перебували на лікуванні.  Тож цю гру ми розцінювали як підготовчу до протистояння у Вінниці. Окрім того, в нас були кадрові проблеми, багато травмованих футболістів – захисник Войцеховський, нападник Бровкін. Тому вийшли на поле таким собі молодіжно-експериментальним складом. Тим не менш, ви ж бачили, що ми не відсиджувалися в обороні, намагалися атакувати, щось створювати. Якби змогли реалізувати всі моменти, то рахунок міг бути трохи іншим, більш достойним. Можливо, для тих, хто не бачив поєдинкуу рахунок – 3:0 навіюватиме думку, що нас в Ужгороді просто "розірвали", хоча по грі виглядали достойно.

- На вашу думку, перша ліга у 90-і і тепер -  різниться, бо особисто вважаю, що її рівень впав, а ви?

- Мені теж так здається. Порівнюю гравців ще радянської школи і вітчизняне покоління "кока-коли", то в нас була набагато більша самовіддача, більше прагнення до перемоги та боротьби. У свій час билися до останньої хвилини. Пам'ятаю матч проти "Таврії", коли поступаючись у рахунку, на 90-й та доданих арбітром хвилинах забив два голи і вирвали перемогу. В той час ми зовсім по-іншому сприймали футбол, у нас були зовсім інші зарплатні. До прикладу, за перемогу на виїзді отримували – 50 доларів, удома – 40. За ті гроші ми ноги "ламали", билися, аж іскри летіли.

- Які завдання стоять перед "Миколаєвом" у цьому сезоні?

- У нас завдань в принципі нема. Нам потрібно виграти у тих колективів, які знаходяться внизу турнірної таблиці. У разі нормального підходу до нашого футбольного господарства могли б завершити першу половину сезону на 12-му місці. На жаль, маємо певні проблеми, але ми недопустимо, щоб в Миколаєві зник футбол і постараємося  не вилетіти з першої ліги. Доживемо до зими, пройдемо збори, підберемо більш-менш хороших гравців на яких не мали часу влітку. Маємо приблизно закріпитися  на  14-й або ж 15-й сходинці.

- На вашу думку, "Говерла-Закарпаття" - хороша команда, або ж найкращий колектив у першій лізі?

- Думаю – найкраща команда. Ми грали з "Севастополем" удома, скажу відверто над нами просто познущалися арбітри. Дали пенальті і просто "вбили" команду. Тут було важкувато, а от по рівню гри, як мені постійно стверджують на конференціях наші журналісти, маємо бути у чільній десятці.  

Олександр Севідов:

- Непогана гра у нас вийшла сьогодні. Лише наприкінці зустрічі, коли ми трохи заспокоїлися "Миколаїв" почав створювати моменти біля наших воріт. Ми задоволені, що упродовж цього відрізку чемпіонату зуміли в домашніх матчах не втратити очки. Для нас важливо добре грати перед власними уболівальниками, тож привітав хлопців з серією домашніх перемог.  Бачите самі, у нас чимало проблем, маємо серйозний дефіцит футболістів перед грою з "Геліосом" у середній зоні – травмувався Райчевіч, подивимося, що з Печенкіним. Гравців захисної ланки у нас мало, довелось, навіть, перестрахуватися, знявши з ігри Єлісєєва, у якого три картки.  Нічого, будемо шукати внутрішні резерви і виходити з даної ситуації.

- Вам сподобався експеримент у захисті з Гібалюком та Бідним?

- Експеримент завжди ризикований захід, а тим паче в обороні. Вони самі собі привезли пенальті, ще прогавили вихід віч-на-віч, добре, що стійка за нас зіграла.

- Наскільки серйозна травма  в Райчевіча?

- У Мірко пошкодження променевої кістки, у нього біля семи дрібних кісточок пошкоджені, тому мінімум три тижні буде в гіпсі.

- Що з Трішовічем? Він то пропадає, то потім знову з'являється.

-    У нас жартівник в команді є - Євген Єлісєєв, який підколює Олександра, коли той намотує кола, що він вже став чемпіоном світу по кросу. Каже йому: "Я прийшов в команду, ти бігаєш, я вже півроку в команді, а ти все бігаєш". М'язові травми одна за одною, одну залікує отримує іншу. Будемо щось думати, хоч Трішовіч і дуже хороший гравець, але це велика розкіш для клуба тримати в глибокому тилу гравця-легіонера.

- На вашу думку, з чим пов'язана така регулярність травм?

- Це ще рецидиви минулих травм. Олександр добросовісний хлопець, вже двічі, навіть, їздив на лікування у Сербію до знаної знахарки, але, навіть її нетрадиційна методика поки що не дає результату.

- За чутками, у міжсезоння команду покинуть Надь та Кучеренко, можете це спростувати або підтвердити. І взагалі, відносно трансферної політики -  "Говерла" взимку поповниться футболістами з прицілом на Прем'єр-лігу  ?

- Щодо Прем'єр-ліги, то не буду так далеко забігати. По Надю, поки не чув, що він нас покидатиме. – Це він вам таке сказав? Чому ж мене не попередив? Якщо серйозно, то Сашком цікавляться багато команд, були й офіційні запити до клубу, але поки ми Надя не продали. Та й вже запитував наших керівників – продамо Надя, а самі що робитимемо? Але все ж,  якщо буде хороша пропозиція, то будемо лише за  те, щоб Олександр перейшов в клуб де він ще більше прогресуватиме і розкриє увесь свій потенціал. Кучеренко ж у нас в оренді і взимку повернеться у розташування своєї команди як, до речі,  і Міщенко. Чи продовжимо співпрацю з ними й надалі залежатиме від самих гравців та керівництва їх клубів. А щодо трансферної політики, то звісно, шукатимемо футболістів на проблемні позиції.

-  Перенесення гри з "Геліосом" на три дні – це плюс для "Говерли" чи все ж мінус?

- Після гри вам відповім. Справу в тому, що погодилися на це, в зв'язку з тим, що Харків – це ж не Ужгород, там уже температура нижче нуля і поле через заморозки важке. Чим ближче до зими, то поле тим паче стане більш складним, тому й  пішли назустріч "сонячним" у їх проханні.

Інформаційний відділ ФК "Говерла-Закарпаття"

13 листопада 2011р.

Теги: Севідов, Говерла, Миколаїв

Коментарі

ВАСЯ 2011-11-14 / 22:27:00
Якщо команда Говерла не хоче грати в премєр лізі, то звісно, може програвати, грати в нічию, продавати футболістів. У першій лізі вона вже залишиться, очків длятого вже є достатньо. Все, як звичайно в 2 -му колі: завдання скотитися десь до середини турнірної таблиці, продати гравців і нарікати на прблеми всередині клубу, невідповідність бази, вибачитися перед вболівальниками й т. д. Голкіпер й будь який гравець якщо він хоче грати, має можливість грати наступного року з Динамо, Шахтарем, Металістом, Дніпром й розкрити найкращі свої якості в рідному місті над Ужем. А з молодими, недосвідченими гавцями можемо грати в чемпіонаті області. Це буде дешевше й чесно по відношенню до вболівальників. Берегвідейк, Середнє , Поляна й... Говерла - Закарпаття. Це той рівень. Якщо ні - докажіть. Працюйте, зацікавте гравців залишитися й грати в професійний футбол й трохи пограти в премїр лізі, а не кожні 3 місяці змінювати склад команди.

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини