В деяких ужгородських дитсадках у спальнях 10 градусів

Скоро місяць, як офіційно розпочався опалювальний сезон, але до редакції й далі надходять скарги від ужгородців, які повідомляють, що в багатьох дитсадках температура щонайбільше 10 градусів, хоча СЕС говорить про 14 градусів тепла.

В деяких ужгородських дитсадках у спальнях 10 градусів

Школярів від неминучих застуд у холодних класах рятують шкільні канікули, які цього року розпочалися 31 жовтня і триватимуть два тижні (заняття розпочнуться 14 листопада). Таким чином чиновники намагаються зекономити на теплопостачанні, а зимові канікули скоротити до тижня, хоча наразі нікому достеменно невідомо, якою буде зима. І що буде з теплопостачанням у грудні—лютому, принаймні осінь допоки радує гожою погодою.

Міська влада намагається робити "гарну міну" при вкрай незадовільній ситуації з теплопостачанням та переконує, що майже всі котельні готові до запуску. Насправді ситуація далеко не така райдужна. Так, наприклад, запуск міні-котельні для теплопостачання дитсадка № 26, ЗОШ № 6 та початкових класів цієї ж школи мав відбутися 17 жовтня. Як з'ясувалося, труби, по якій повинен підводитися газ до котельні, просто не виявилося на місці, де вона позначена у плані-схемі. Для її пошуків довелося... демонтувати кілька гаражів, поки трубу не виявили під одним із них. Тож якщо повернутися до драматичних подій із вибухом газогону, напрошується висновок: насправді наші комунальники не знають напевне, де яка комунікація пролягає, навіть якщо на інженерно-технічній схемі вона кимось і була зазначена...

На об'єктах, де нині аврально прокладаються газопроводи, украй нікудишні технічні розрахунки, діаметри труб різні, котельні продукують тепло в 90 градусів, однак на вході в приміщення, які мали би обігрівати, труби вже холодні. Газовики, зокрема, з'ясували, що в котельнях не передбачені засоби обліку, без чого нереальною є подача газу. Ці та інші технічні недоліки проявляють себе вже під час пусконалагоджувальних робіт.

Нагадаємо, другу позачергову сесію міська влада провела саме "через газовиків" та скаржиться на на них за, мовляв, гальмування процесу. За словами ж керівника "Закарпатгазу" Ю. Рибачка, міська влада від літа так і не спромоглася впорядкувати документацію по вже існуючих котельнях. Газовики нарікають також на відсутність належно оформленої документації на нові котельні. Влада передала котельні від КП "Уж-тепло" до "Уж-енергії", відповідно копії актів передачі повинні мати й газовики, але відповідні рішення сесії Ужгородської міської ради чомусь були підписані керівництвом "Уж-енергії". Газовики кажуть, що не мають права подавати газ до котелень, які невідомо кому належать, а також до таких, де безліч технічно-документальних недоліків, оскільки не хочуть брати на себе відповідальність за наслідки.

Поки влада в авральному порядку прокладає підвідні газопроводи й укладає з газовиками угоди на постачання газу до котелень, ужгородці з острахом очікують зими, яка, за прогнозами, обіцяє бути суворою. А ще люди сходяться на думці, що за зрив опалювального сезону — затягування тендерних процедур, відмову й невикористання 4 млн. субвенції, не надання вчасно документації на вже існуючі та нові котельні для того, щоб газовики змогли подати до них газ, за технічні розрахунки з недопустимими недоліками — винних чиновників міської влади слід притягнути до карної відповідальності.

 
 

РІО

11 листопада 2011р.

Теги: дитсадки, тепло

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 2
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини